Midsommar hos Galenskaparna

 

Nä, nu får jag skärpa till mig och berätta om midsommar! Vi var även i år och firade hos Familjen Galenskap. Skillnaden i år var att även Svärmor och Svärfar var med samt Bondens brorson. Med andra ord var alla idioterna samlade…

Jag, Bonden, Babbelpellen samt som sagt Svärmor, Svärfar och Brorsonen.

Fröken Duktig och hennes grabb Amerikanaren kom också dit samt Skräpfian med sin karlslok Långskånken och lilla dottern Hoppetossan. Med andra ord var hela familjen samlade och kunde fira midsommar med Galenskaparen, Galenskaperskan, Dåren med flickvän, Han Som Blev Som Han Skulle med flickvän och även dessvärre Dårens bästa kompis Skalle-Pär med flickvän.

Denna midsommar blev dock aningens lugnare för min del än förra året. Vill ni återuppleva ishinksbad och annat så har ni det HÄR.

Att det blev aningen lugnare kanske berodde på att Dåren hade sin härliga flickvän med sig och hon lyckas faktiskt hålla honom på plats något sånär. Tack och lov…

Självklart började vi med sill och potatis. SÅ. JÄKLA. GOTT! Det blir verkligen ingen midsommar utan sill och potatis. När jag sitter där i godan ro och mumsar så vänder jag mig till Fröken Duktig som sitter bredvid och när vi börjar prata så tittar hon plötsligt ner bakom mig och frågar ”Men… varför ligger du där?”

Jag tittar ner bakom mig och där ligger Dåren och förbannar Fröken Duktig för att hon avslöjat honom. Idioten har knutit ihop mina skosnören!!!!

Tack och lov att hon upptäckte honom, annars hade jag ju ramlat ihjäl mig när jag reste mig upp för att hämta påfyllning!!

Jäkla Dåren!

Men söt är han… Nästan lika söt som Svärfar 🙂

20150619_162625

Efter maten var det som vanligt dags för tipsrunda. I början gick jag med Dåren och Skalle-Pär men efter att ha blivit omkringknuffad bland buskar och träd som en pingpongboll så valde jag att gå med Bonden i stället. Mycket lugnare och trevligare!

Sedan var det dags för midsommardans runt stången och lekar. En lek som alltid måste vara med är när man ska trä ett gummiband runt nyllet och sedan få ner det till halsen utan att använda händerna. Sjukt roligt!! I alla fall att titta på… Och ta kort!

Babbelpellen:

20150619_185341 20150619_185342 20150619_185344

Bonden:

20150619_185655 20150619_185644 20150619_185636

Och Fröken Duktigs grabb Amerikanaren:

20150619_185432 20150619_185423

Fast bäst är att filma! Först Babbelpellen och sedan Han Som Blev Som Han Skulle (Dårens bror). Sedan Dåren… som verkligen kan konsten att knyckla till nyllet och se ut som den Dåre han är. Sist men inte minst min Bonde som verkar tro att man ska använda hela kroppen för att få vinna… Men sedan får ni som diggar Dåren en bonus. Se och njut 😉

Watch this video on YouTube.

Efter lekarna var det dags för dagens höjdpunkt – Jordgubbstårta!!! MUMS!

Svärfar njöt i fulla drag.

20150619_163801

Ni minns kanske mitt bad i ishinken förra året? Detta året slapp jag bada. Det fick Fröken Duktig göra istället 😀 Hon slapp bli doppad men blev öst med vatten istället. Han Som Blev Som Han Skulle och Skalle-Pär kånkade medan Dåren öste.

Watch this video on YouTube.

Fröken Duktig blev så klart överlycklig över denna kärleksförklaring och fällde en tår. Eller så var det isvatten…

20150619_190225

Även om jag slapp bada denna midsommar så slapp jag inte undan allt annat. Det munhöggs för glatta livet, drogs ut stolar, knöts skosnören, kittlades och krånglades i största allmänhet. Precis som vanligt. Dessutom fick jag även denna midsommar ”åka Skalle-Per”. Det verkar vara tradition. Att hänga över axeln på Skalle-Per medan Dåren spelar bongo-trumma på ens arsle är inte helt jätteskönt när magen är fullproppad med sill, potatis och jordgubbstårta.

20150619_193330

Som tur var så fick jag ta mig en lugn stund med Skräpfian och Hoppetossan emellanåt. Älskade ungar och ungars ungar.

20150619_204251

En annan skillnad detta året var att Dåren hade hård konkurrens när det gällde att vara liten och skitsöt. Det var nämligen 10 st hundar med och firade midsommar också så tävlingen vanns av Galenskaperskans lilla valp Daisy.

20150620_122028

Helt bedårande och totalt slutkörd efter lek med alla hundar och midsommarfirare en hel dag och en halv natt.

Hur var eran midsommar?

 

Nu ska här glasas in! Och fuldans…

 

Denna veckan fyller Bonden år så igår kom Fröken Duktig och hennes goa grabb Amerikanaren hit. Och jo – från och med nu heter han Amerikanaren eftersom Svärfar kallar honom så. Grabben är hur jäkla Svensk som helst men eftersom han nyligen var på tre veckors semester i USA så kallar Svärfar honom Amerikanaren. Antagligen för att han inte kommer ihåg vad han heter annars…

Även Skräpfian med sin grabb Långskånken och lilla dottern Hoppetossan kom hit så jag tvingade Bonden ledig under kvällen vilket han avskyr. Men ledig blev han och vi grillade och hade myspys på altanen.

Jag har ju sagt förut att jag är helt galet glad i min altan! Jag har liksom aldrig haft altan förut så nu vill jag vara där jämt! Jag har faktiskt köpt mig nya altanmöbler också:

altan utemöbler konstrotting bord återvunnen teak

Igår kväll vad det dock svinkallt och alla satt med ytterkläder på och huttrade bara för att jag minsann ville sitta ute…

Så nu har jag bestämt att altanen ska glasas in! Dessutom slipper vi allt damm som yr in när traktorerna kör förbi. Men nu tänkte jag be er om lite råd. Jag har kollat på lite olika alternativ när det gäller inglasning och då var jag inne och kollade på DENNA sidan. De har isolerade inglasningar och det borde ju vara helt suveränt! Då kan man ju använda den året om och det kanske även isolerar mot värmen de där sketvarma sommardagarna (som inte verkar komma den här sommaren dock…)

Vad tror ni?

Så här ser min altan ut:

altan bolmsö hus altan 50-tals hus

Och så här använde Skräpfian och Fröken Duktig den igår… (när man ser slutet så undrar man om Skräpfian verkligen har alla chips i påsen om man säger så…)

Watch this video on YouTube.

Men som sagt, inglasad ska den bli! Men isolerat eller inte?

 

Dagens lunch – kanadagåsbajs och daggmask!

 

Jag berättade ju häromdagen om min kvällssafari där jag bland annat såg kanadagäss. Vilket jag och alla ni andra säkerligen gör varje dag eftersom de inte är speciellt ovanliga… Men då kom jag att tänka på en sak som jag måste berätta för er.

Mina barn var sannerligen inte finsmakare när de var små. Både Babbelpellen och Skräpfian har testat det mesta om man säger så. Fröken Duktig däremot var Duktig redan när hon var liten och stoppade aldrig något i munnen som inte skulle vara där.

Skräpfian och Babblepellen ansåg dock att allting skulle vara just där. Man måste ju prova liksom! Babbelpellen var väl knappt ett år när jag satte honom i gräset på strandkanten medan jag hoppade i vattnet och svalkade mig. När jag kommer upp igen så ser jag att han mumsar och äter för glatta livet så jag springer fram för att se vad det är han har stoppat i sig denna gången. Lite jord eller gräs gör ju ingen större skada men det är ju onödigt att äta sig mätt före middagen.

Det var dock inte varken jord eller gräs. Fast att bedöma av färgen så SKULLE det kunna ha varit gräs för det var helt grönt. Men nej – det var kanadagåsbajs…. En hel stor korv hade han tryckt in i munnen och kvar var nu bara en grön sörja som var omöjlig att försöka få ut så det var bara att låta honom suga i sig det som var kvar i munnen och vända sig om och lägga en pizza.

ÖRK!

Den ungen fick ingen mer puss den dagen kan jag ju säga…

Jag har ingen bild på honom från den gången, jag hade fullt upp med att göra mig av med dagens lunch… Men jag har en annan bild där han är på ett bättre ställe och inte kan hitta på bus:

gustav hink bebis

Skräpfian skippade kanadagåsbajset, vad jag vet i alla fall, och testade istället allt annat. Bland annat så stoppade hon i sig en stor fet daggmask en gång innan jag hann rädda den från dess bittra öde. Av grimaserna att döma så var den dock inte speciellt god. Men den slank ner i alla fall.

Jag har ingen bild på det heller (jag var ju inte bloggare på den tiden och fotade precis allt som hände…) men här har hon ätit glass med hela ansiktet.

emma liten ätit glass

Men lite skit rensar magen säger de ju så ungjäklarna lär ju ha rena och fina magar i alla fall. Om man räknar in allt de stoppade i sig när de var små så lär de ha rena magar ända fram till 80-års åldern åtminstone.

Dagens Tips:
Nu har jag en kod till er som ger 15% rabatt på studentplakat hos Önskefoto. Klicka in er HÄR och ange koden STUD15AF när ni kommer till kassan. Se till att få det gjort i tid så ni inte har panik sista dagen som jag hade när Skräpfian tog studenten…. Planering är inte riktigt min grej om man säger så. 

När ungarna lämnar boet…

 

Det är lite konstigt det där när ungarna blir ”vuxna”. På sätt och vis är det roligt när de skaffar egna boenden och egna familjer men ändå känns det sorgligt. Fröken Duktig flyttade ju hem en kort period men nu har hon skaffat sig en egen lägenhet i Ljungby så nu ser man knappt röken av henne längre. Fast det är ju inte så långt emellan oss så vi kan träffas när vi känner för det.

Skräpfian har nu flyttat ihop med Långskånken ”på riktigt”. Hon har ju bott där länge men nu har de flyttat ihop ordentligt och hon har flyttat dit sina saker och ändrat sin adress. Det är inte ofta jag får träffa min lilla tös nu och jag saknar henne gränslöst!

Och även Långskånken och underbara lilla Hoppetossan <3

Jag måste få visa er några fina bilder som de har förstorade på väggen hemma hos sig. Långskånken, Hoppetossan och hunden Barbro. (eller Rabarbro som Skräpfian kallar henne).

alle cornelia barbro fin alle cornelia fin

Hoppetossan älskar att bli fotograferad och posar direkt så fort man tar upp kameran!! Här är hon och jag på väg till Växjö för att handla mat:

cornelia 1

Som extramormor så får man skämma bort sina barnbarn hur mycket som helst har jag bestämt mig för och det blev en hel del annat än mat handlat den dagen…. Godishalsband, solbrillor och allt som var rosa i affären hamnade i kundvagnen. Hoppsan! Men man får ju passa på liksom!

När vi kom hem var det poseringsdags igen:

cornelia 2 cornelia 3

Hoppetossan tyckte att Korvhunden skulle vara med på ett hörn också. Men han var inte lika duktig på att posera…

 cornelia 5 cornelia 6 cornelia 10

Lilla älskade unge <3

Jag önskar att alla mina barn kunde bo här på Bolmsö med oss!! Jag vill ha dem närmre så jag kan träffa dem när jag vill (och låsa dörren när jag inte vill…).

Jag vill dessutom att även familjen Galenskap ska flytta hit för jag saknar dem allihop. Jag får nog bygga en liten by här på Ön och ta hit mina kära.

Om de vill??? Klart de vill! Eller… vem bryr sig om DE vill. JAG vill och det är det som avgör det hela.

Men mest av allt saknar jag min Bonde! Jag saknar att sova bredvid honom på natten (förutom snarkningarna – de kan jag leva utan…), jag saknar att ha honom sovande jämte mig i soffan på kvällen, jag saknar att jobba med honom i lagårn, jag saknar att kunna diskutera saker med honom på dagarna.

Jag saknar honom så det skriker i hela kroppen på mig!

I 24 år har vi varit tillsammans och vi har aldrig varit ifrån varandra förtuom två gånger, en gång när han var och jagade i 5 dagar och en gång när jag och ungarna var på Kap Verde i en vecka. Annars har vi träffats varje dag från den dagen vi blev tillsammans.

Älskade Bondlurk – du fattas mig!!

När man är styv. Och inte i korken…

 

Eftersom jag inte orkar blogga ikväll då jag är trött som en gnu så återvinner jag helt enkelt ett gammalt inlägg. Jag orkar dock inte leta igenom och välja ut ett så jag tog helt enkelt det jag skrev idag för två år sedan. Håll till godo folket 🙂

23 september 2012

Igår var jag och dansade tiodans på Swing i Växjö. Som jag gör varje söndag. Såååå underbart roligt! Även om jag gör dumma saker och säger dumma saker så är det alltid lika roligt. För mig i alla fall…  Och som så ofta så blev det ett videoinlägg från bilen på hemfärden:

Watch this video on YouTube.

Min stackars partner borde få betalt för att dansa med mig!

Jag borde också få betalt förresten! Inte för att dansa, utan för att jag är världens kanske BÄSTA husmor ever!! I går kväll slängde Skräpfian ett par byxor på mig och sa till mig att laga dem och att sätta i en ny knapp för hon ska ha dem på sig till skolan i morgon.

Knappen skulle vara snygg!! Den förra var matt svart och den nya får gärna vara en likadan.

Eller hur liksom…

Detta säger hon till MIG! Som först och främst knappt kan trä en nål och dessutom ALDRIG gör som jag blir tillsagd.

Skräpfian har gått och lagt sig. Och jag har lagat byxorna.

Jag hade ingen svart knapp. Men jag hade andra knappar. Och gul tråd. Och nagellack. Och lite fantasi…

Hon kommer mörda mig. Långsamt.

Och jag kommer njuta varje sekund för det var SÅ värt det!

Mopphunden gästbloggar om Bolmsö

 

Hej.
Jag heter Bengt Bond. Jag är en Tyrannusaurus Rex.

Men här hemma säger de att jag är en hund…

De är ju totalt korkade!

bengan shihtzu bengt bond

Jag ska berätta lite mer om mig själv någon dag men just nu måste jag berätta att jag flyttat! Till Bolmsö. Här är verkligen askul!! Jag får gå ut och gå långa promenader varje dag och det finns HUUUUR mycket som helst att göra här. Det första jag gjorde när jag kom hit var att jaga fåglar. Jag kunde väl inte hjälpa att den där fula lilla flaxande saken flög rakt över en stor sjö av lera? Inte mitt fel liksom, jag blev helt svart och det var jätteskoj!

Ända tills mormor (jag vet inte vem hon är riktigt men hon brukar nypa mig i kinderna och säga ”Kom till mormor lilla Bengselengsen” – skitlöjligt!!) tog hem mig och dränkte mig i badkaret. Vad gör det om jag är svart liksom? Jag tycker att det klär mig. Men det tyckte inte kärringen utan hon skulle både blöta ner mig och löddra in mig.

Skitkärring!

bengan badar 2

Men jag skulle ju visa er Bolmsö! Det finns hur mycket konstiga djur som helst här. En del av dem skäller jag på! Jag vet inte riktigt varför – det bara kommer. De här skäller jag alltid på – de luktar konstigt och skäller ännu konstigare!

bengan utforskar bolmsö32  bengan utforskar bolmsö30 bengan utforskar bolmsö29 bengan utforskar bolmsö28

Jag tycker egentligen att de är rätt så fina, men jag KAN bara inte låta bli att skälla på dem. Mormor blir jättearg och skäller på mig, så där står vi och skäller på varandra. Fast kossorna skäller inte. Eller, de FÖRSÖKER men de blir liksom bara ett vrål som låter urfånigt så då skäller jag ännu mer.

Men det finns några andra konstiga djur med. De ser nästan ut som de ovanför fast de luktar inte likadant. De här luktar helt fantastiskt gott tycker jag.

bengan utforskar bolmsö25  bengan utforskar bolmsö19

Och vet ni vad? De skiter godis!!!! Kan ni fatta eller??!!! Den som uppfann de här djuren borde få en guldmedalj.

Mormor blir jättearg när jag äter deras godis-skit. Hon säger att jag är en äckelpotta och att jag ska sluta äta men jag tror att hon bara är avundsjuk och vill ha allt själv.

Jäkla egoist!

Jag brukar lukta på dem allihop och jag tror att de tycker om mig för de vrålar inte som de där andra djuren. De här är helt tysta förutom att de liksom blåser till ibland och då flyger jag baklänges.

bengan utforskar bolmsö23 bengan utforskar bolmsö21 bengan utforskar bolmsö20

Fast när jag vill få godiset direktlevererat om man säger så, så håller mormor jättehårt i kopplet så jag inte når fram! Då blir jag sur.

bengan utforskar bolmsö22

Och kan ni tänka er!!! Jag träffade en kändis där på promenaden!! Hur jäkla coolt som helst. Vem kunde liksom ana att han höll till ute på Bolmsö?

Jag träffade FANTOMEN!!! 😀

bengan utforskar bolmsö24

Förutom djur så finns det en annan sak här som jag älskar. Vatten!!! Massor med vatten. Det bruna vattnet som ligger lite varstans får jag inte bada i för mormor. Suck!

Men det där andra vattnet som är jättejättestort får jag bada i och jag ÄLSKAR DET!

bengan utforskar bolmsö13

bengan utforskar bolmsö3

Ibland så tänker jag mig att jag liksom är kung över hela vattnet och det är en sådan underbar känsla!

bengan utforskar bolmsö12

Den där Korvhunden som de envisas med att släpa med sig överallt är dödstråkig! Han är livrädd för vatten och vill bara gå därifrån hela tiden.

bengan utforskar bolmsö5

De släpade med honom ut på bryggan en dag och jag försökte knuffa i honom men han är ju fet som en falukorv så det gick inte.

bengan utforskar bolmsö14

Men jag räds inget minsann!! Jag hoppade i och hade jättekul 😀 Vatten är helt underbart.

bengan utforskar bolmsö11 bengan utforskar bolmsö10

Mormor fick för sig att vi skulle leka och slängde i en liten futtig pinne i vattnet. En PINNE!!! Är man en Tyrannusaurus Rex så vill man inte ha någon liten jäkla PINNE. Stora mastodonter som jag vill ha stora TRÄDSTAMMAR!! Så jag ignorerade hennes lilla fåniga pinne och hämtade mig en stor trädstam istället. Den var enorm!

bengan utforskar bolmsö7

bengan utforskar bolmsö9 bengan utforskar bolmsö8

Mormor skrattade åt mig och sa att det var ett vass-strå.

Hon är dummare än dummast!

Jag satte näsan i vädret och protesterade.

bengan utforskar bolmsö16 bengan utforskar bolmsö15

Precis när jag har som roligast så ska de alltid promenera hemåt igen. Tråkmånsar! Fast det är ganska kul att gå hem också för då går vi förbi alla roliga djuren igen. Och GODIS-SKITEN. Jag är helt jäkla dösnabb när det gäller att snappa åt mig godis-skit. VIPS säger det så har jag det i munnen och är kvick som en vessla iväg.

bengan utforskar bolmsö17 bengan utforskar bolmsö18

Häromdagen smyglyssnade jag lite på Mormor och Skräpfian när de gick och pratade där på vägen. Och fick en förolämpning som heter duga! Det ska de få igen för… Vänta bara.

De säger att jag är en vimsig trasselboll med damp och 2-sekundersminne. Så därför har de kommit fram till att min pappa är en guldfisk och min mamma är ett marsvin.

HUR FASIKEN kan en guldfisk och ett marsvin tillverka en gigantisk, fantastisk och livsfarlig Tyrannusaurus Rex?? Förklara det för mig!

De är de mest korkade människor jag vet.

FNYS!

Fast… jag står ut med dem för att de tar med mig på promenad och ger mig mat.

Nu har jag inte tid att skriva mer, nu ska jag äta kattbajs.

Hej så länge!