Men KLÄM DÅ för helsike!!

Alltså, ärligt talat – varför kan ungar ALDRIG göra som man säger till dem?

Jag har talat om för min gravida dotter Fröken Duktig att hon minsann får vänta med att föda barn tills vi kommit hem från Sälen (dit vi åker på söndag). Hon är inte planerad förrän den 17 feb så jag hade lugnt räknat med att hinna åka skidor en vecka och sedan komma hem och bli mormor till ännu en liten huligan.

Men nä….

Fröken Duktig har legat på förlossningen sedan igår eftersom hon fått havandeskapsförgiftning och de ville ha henne under uppsikt. Mitt på dagen idag så skrev hon att hon skulle få permis i eftermiddag/ikväll.

Och för en knapp timme sedan skrev Rockstar att ”Nu är det igång :-D”

Men för jösse namn!! KNIIIIIIP! Du skulle ju vänta till efter vi kom hem!

Hur ska jag kunna åka skidor en hel vecka och veta att jag har ett nyfött litet barnbarn där hemma som gråter efter mormor hela dagarna???

Jag blir galen på dessa ungar. Och nu har jag gått här en hel timme snart och väntat på besked och knaprat på naglarna. En timme liksom! Är hon inte klar snart? Hon får väl klämma på för tusan, jag blir ju galen här hemma!

Suck.

Ungar!

 

 

Trummande barnbarn och gröna fingrar

Ärligt talat – barnbarn är verkligen det bästa som finns!! Man har hur kul som helst med dem och slipper ta alla besvärliga bitar – det lämnar man över till föräldrarna. Hur bra som helst!

Dessutom kan man skämma bort dem allt vad man orkar. Asfränt liksom.

Häromdagen var jag och hämtade Fröken Duktigs och Rockstars lilla ligist Japp-mannen för jag skulle vara barnvakt under dagen. Men när jag hämtade honom ville han först spela trummor för mig. Han ska ju bli rockstjärna som pappa så klart.

Han började lugnt och stillsamt och jag tänkte att det blir nog snarare en dansbandstrummis av den grabben än en rockstar.

Men jädrar i min lilla låda vad han drog igång sedan. Kolla bara minen på honom när han sätter igång liksom – värsta bad-face!

Undrar om han har lärt sig sitt bad-face av pappa också? Kanske jag skulle be honom göra en demonstration så jag får se.

Nu ska jag ut och vattna mina blommor!

Eller ogräs? Jag har ingen aning men jag vattnar ändå. Kanske jag skulle be er om hjälp att få reda på vad det är som frodas i mina rabatter? Det enda jag vågar rensa bort är kvickrot för det är det enda som jag vet är ogräs…

Det kommer nog en bild-frågesport någon dag skulle jag tro. Hoppas ni har grönare fingrar än mig.

Tjillevippen på er gullvippor!

 

Vurpor, hjärnskakning och after ski

Ni är ju vana vid att jag klantar mig och ställer till det. Tyvärr har Fröken Duktig ärvt min fantastiska förmåga att råka ut för det mesta.

När vi var i Sälen så var det nämligen hon som stod för resans värsta vurpa!

Förra året så var det ingen som gjorde någon dundervurpa i backen så årets vurpa vann istället jag – inomhus… i hallen… när jag provade mina pjäxor. Dessutom fick ju Dåren det hela på film. SUCK!

Men jag bjuder på det så varsågoda:

Dåren och Långskånken fick ställa upp som reparatörer efteråt och laga elementet som jag drog med mig i fallet.

Fröken Duktig var – så klart – duktigare med årets vurpa och såg till att inget gick sönder förutom hon själv….

Här är hon första dagen när hon provade sin hjälm och insåg att den inte kommer passa denna gången heller. Hon lyckas ALDRIG få hjälmar som passar. Hysteriskt roligt tycker jag! Kolla bara:

Det sjuka är att hon gjorde världens praktvurpa men ingen vet hur det gick till! Hon själv minns ingenting, jag var längre ner i backen och Skräpfian hade själv fullt upp med en egen vurpa.

När jag kommit ner i backen och vänder mig om ser jag unga Fröken ligga i kanten av backen, nästan ända nere. Hon ligger på mage med näsan rakt ner i snön och benen i en underlig vinkel uppåt så att ena skidan är ovanför hennes huvud….

Jag tror först att hon bara ligger kvar och suckar över sig själv. Jag kollar läget med lilla Hoppetossan och vänder mig mot unga fröken igen som fortfarande ligger helt stilla. Då börjar jag ana oråd och traskar iväg mot hennes håll. När jag kommer fram är jag riktigt orolig för hon ser verkligen död ut!!

Jag ropar på henne och frågar hur det är – jag får inget svar så jag sätter mig ner och ruskar lite i henne och ropar igen. Då får jag ett stön till svar åtminstone. Pust – hon lever!!!

Efter ett par stön till så lyckas hon få fram att det gör ont! Jag tror så klart att hon har brutit benen eftersom hon ligger som en elitgymnast trots att jag vet att hon är lika vig som ett kylskåp. Så jag knäpper av skidorna och lägger benen åt rätt håll.

Jag frågar igen hur det känns och när hon vänder huvudet emot mig så ser jag att hon är både sårig, blåslagen och full med snö i hela ansiktet, hjälmen, skidglasögon och allt. Hon frågar mig vad som hänt och säger att hon har så ont i huvudet.

Summan av kardemumman är att ungen inte har en aning om vad som hänt, varför hon ligger i snön eller var vi ens är någonstans. Sista 10 min innan vurpan verkar vara helt borta. Jag anser att vi ska se till att en scooter kör hem henne till huset igen medan Skräpfian tycker att en rejäl After Ski botar en hjärnskakning bäst så hon leder bort en vilsen och öm Fröken Duktig till After Skin och resten av gänget.

Här är hon några timmar före vurpan, tillsammans med sin Rockstar (ni får veta mer om honom snart).

Dagen efter minns hon fortfarande inte alls vad som hänt och hon har en hejdundrande huvudvärk.

Men hon hade nog tur – det kunde gått mycket värre. Och TACK OCH LOV att hon hade hjälm!!! Ibland är det värt att se ut som en idiot…

Avslutar med en härlig bild från kvällsåkningen 🙂 (som dock inte Fröken Duktig var med på utan hon låg nerpackad i soffan på mammas order)

Tjillevippen på er gullvippor <3

 

 

Nerdrogad hos plågis

Ja Gösta Petter!! Idag lade Fröken Duktig in den här bilden på facebook:

Det är jag (om ni nu skulle missat det) när jag varit hos tandläkaren för några år sedan och blev så nerdrogad så jag inte visste vad som var bak och fram tillslut. Så varför inte gå hela skammens trappa ner och kolla på filmerna jag gjorde när jag var i Stesolidens förlovade land…

Här kommer det:

Att Droga En Bondmora:
Det är egentligen inte så svårt, jag är helt sjukt lättpåverkad. Det är därför jag inte dricker… Ett halvt glas vin och sen ligger jag däckad på toa med truten ner i toalettstolen.

Samma sak med tabletter. Jag pillrar bara i mig Ipren och Alvedon när det behövs, men om jag får värsta outstanding migränen så kan det hända att jag tar en citodon och däckar i soffan för resten av dygnet.

Igår skulle jag ju då till tandis och dra ut två tänder varav den ena var krånglig att bedöva bort. Så de skickade mig till käkkirurgen där de har lite starkare doningar. När jag kom dit så pillrade de i mig tre stycken Stesolid och sedan fick jag ligga och vänta en timme på att de skulle verka.

Jag hade ju inte så mycket att hitta på så jag passade på att prata lite med er. Men höj ljudet för jag kunde bara viska…. Jag blir mer och mer groggy för varje gång.

Watch this video on YouTube.

Watch this video on YouTube.

Watch this video on YouTube.

Nu är jag klar och ligger och väntar på Fröken Duktig som ska hämta mig. NU är jag groggy på riktigt… Jag bryr mig inte om att viska längre heller.

Watch this video on YouTube.

Eftersom jag inte kommer ihåg att jag nyss filmat och berättat att jag ska bli hämtad så filmar jag igen och berättar samma sak…

Watch this video on YouTube.

Fröken Duktig kom och hämtade mig och då sov jag som en gris. Hon ledde ut mig, fixade betalningen och stoppade in mig i bilen:

Watch this video on YouTube.

När vi kom hem försökte jag vara uppe en stund men alla bara skrattade åt mig hela tiden och jag fattade inte ett dugg så Fröken Duktig stoppade ner mig i sängen vid strax efter 5:

Watch this video on YouTube.

Så där sov jag som en stock till kl 11 i förmiddags… Fast jag var uppe någon gång under natten och stoppade i mig en citodon för det gjorde så in i hoppsan ont. Så jag är fortfarande helt groggy idag och Bonden låter mig varken köra till stan eller gå ut till kossorna…

Och de skrattar fortfarande åt mig.

Helt sjukt frustrerande…

Bland blåbärsris, snorungar och hungriga björnar

Om ni följde med på min skogspromenad häromdagen så vet ni att jag hittade massa blåbär och hallon som jag gick och smaskade på. (en fantastisk film finns HÄR om ni missade)

Det fick naturligtvis Fröken Duktig reda på, så eftersom hon var ledig från jobbet igår så ringde hon mamsen och frågade om jag ville leka. Med andra ord hjälpa henne att plocka blåbär, hallon och kantareller. Att gå ut i skogen själv är otänkbart för unga fröken då hon aldrig skulle hitta hem igen. Dessutom – vem skulle rädda henne från alla farliga vidunder som finns i skogen?

Det dröjde nog inte mer än 10 minuter innan en orolig Fröken Duktig började titta sig omkring efter vargar och björnar.

-Men mamma, vad gör du om det kommer en björn? frågar hon

– Jag pekar på dig och säger ta henne först. Sedan springer jag!

Det gjorde genast unga fröken mycket lugnare. Typ…

Men vi hade ju tre stora, starka och modiga (läs små, svaga och fega) hundar med oss vilket borde få henne att känna sig lugnare. Han kan ju äta upp dem först liksom.

Snart hade hon dock glömt vargar och björnar – istället var hon helt inne i bärplockandet. Fast hon hann ju facebooka lite också förstås:

Facebook Therese inlägg blåbär bärplockning

 

Jag förstår inte alls vad hon menar – skulle jag inte vara trovärdig när jag kommer hem till Bonden och han frågar mig ”hittade ni några bär i skogen”

och jag rycker på axlarna och svarar ”Neeeej, inte ett endaste bär – tänk vad konstigt”

Jag blåbär fläckar

Hade jag hittat några bär så hade jag ju självklart tagit med mig hem och bjudit på dem. Tänk va synd att jag inte hittade några.

 

 

När man firar påsk i februari

 

Som ni vet har jag ju haft en hel del olika frisyrer och hårfärger under åren som gått… Inte alltid så lyckat kanske, men det är ju spännande i alla fall. Ni ska nog få ett potpurri på detta någon dag, jag måste bara skramla fram lite bilder. Jag får väl varna för ”starka bilder” innan så ni har chans att klicka ner istället.

Efter mitt och Fröken Duktigs missöde med hårfärgen häromdagen (finns HÄR om ni missade det) så kan man ju tro att man liksom skulle lära sig av sina misstag?!

Öh…. nu snackar vi om the one and only Bondmoran här. Jag LÄR mig inte av mina misstag, jag gör dem om och om igen istället. Men det är helt och hållet för er skull så klart. Jag säger som Sally:  Hur skulle världen se ut om alla mäniskor lyckades hela tiden? Utan sådana som mig skulle världen inte gå framåt. Jag bjuder på det här så den grå massan slipper göra mina hjältemodiga misstag.

Jag och Fröken Duktig skulle egentligen gjort slingor på mig när vi blonderat klart men efter att badkaret fyllts med unga frökens hår så var vi inte så sugna på det längre.

Dock kom mitt sug tillbaka dagen efter.

Jag tänkte: Jag gör det själv – hur svårt kan det vara?

Hm… SKETSVÅRT uppenbarligen.

Jag kammade min kalufs på toppen framåt, tog en rand längst bak och lade undan, den skulle vara blond. tog en ny tunn rand och lade folie under, kletade på min rosa färg, knycklade ihop folien och lade bak den. Tog en ny rejäl rand som skulle få vara blond, lade bak den, tog en tunn rand och lade folie under. Böjde mig fram och doppade penseln i färgen och kletade på. Knycklade ihop folien och…..

GAAAAAHHHHHHH??????

Bakom folien var ingen tjock rand med hår som skulle vara blont, det var bara ännu en folie!! Det som INTE skulle färgas hade ramlat fram när jag böjde på skallen och lagt sig över det som skulle färgas….

Det innebar att jag helt plötsligt inte hade gjort några lätta små slingor utan färgat hela överhåret (förutom det längst fram i luggen) knallrosa!!!!

Jaja, nu var det för sent att göra något åt det, den färgen fäster som en tandgnisslande fästing. Det vara bara att acceptera att ödet spelat mig ännu ett spratt och låta färgen verka.

Jag sköljde ur och torkade håret, tog ett djupt andetag och tittade mig i spegeln…

!!!!!!!!!HOOOOOOLY FUCK!!!!!!!!!!

hårfärg stargazer magenta jag 1

Jääääädrar i min lilla låda!! Jag som bara skulle ha några små rosa slingor!!

Jag skickade en bild till Fröken Duktig som så klart resulterade i ett asgarv istället för ett tröstande ord. Jag skulle använt den där kondomen 1993…

Men nu var det ju inte så mycket att göra åt saken, ungjäkeln existerar och mitt hår är knallrosa!

Jag fönade och drog eländet bakåt så lite ljus lugg kom fram och då var det inte lika illa längre. Jag tar ut påsken i förtid och jag får ju åtminstone ett gott skratt varje gång jag tittar mig i spegeln.

hårfärg directions blå rosa stargazer magenta jag hårfärg stargazer magenta jag 2

Tanten utanför citygross som jag brukar köpa en kopp kaffe och lite fika till ropade till mig redan när jag klev ur bilen i går eftermiddag. Hon tjoade och pekade på håret ”Good, good” och skrattade. När jag handlat klart och hon fått sitt kaffe, wienerbröd och ett paket vindruvor så fick jag en kram, ett tack, ett högt fniss och ytterligare ett pekfinger på håret.

Skönt att man kan glädja någon 🙂

Det viktigaste var dock att jag fick godkänt av Pilliflax! Tänk om han inte gillade färgen och slutade att bygga bo i mitt hår?? Det vore verkligen förfärligt tråkigt.

Men jag fick med beröm godkänt!

hårfärg stargazer magenta jag undulat uffe turkos

Han tog sig några smakbitar också så det verkar som om färgen inte bara är iögonfallande, den är god också!

hårfärg stargazer magenta jag jag uffe undulat turkos blå

Jag fick frågan av flera på facebook igår var jag köpt färgen. Jag använder två olika sorters färger då det ena märket är bäst på rosa toner och det andra märket är bäst på blå toner. Så vill man ha en rosa ton som verkligen sitter och som blir bra färg direkt så ska man välja Stargazer som ni hittar HÄR. Just den färgen jag har denna gången heter Magenta.

Vill man ha blå färger så är det bättre att välja Directions som ni hittar HÄR (verkar inte kunna länka direkt till färgen men skriv Directions i sökrutan).

Övriga färger spelar ingen roll vilket märke man väljer. Där är båda lika bra. De går även att blanda så man får precis den färg man vill ha. Tycker man att färgen är rätt men för stark så är det bara att blanda färgen med balsam så får man en ljusare färg. Om man vill ha en lite pastellig ton istället för en kraftig färg så blanda en klick färg i balsam så får du den som du vill ha den.

Båda märkena har även vit, silver, svart, brun osv. Så man måste ju inte välja en ”knasig” färg. Vit är kanonbra att lägga om man är blonderad och har fått en gul ton.

Nu ska jag och mitt påskkärringhår gå en promenad med hundarna. Som tur är så finns det inga flamingos på Bolmsö, annars hade det väl varit risk för att bli antastad…

Tjillevippen på er gullvippor!