Tamponger, nagellack och stackars mufflor

 

Idag återvinner jag ett inlägg från fyra år sen, men jag känner att ni behöver en uppdatering gällande detta… Det är ju viktig information menar jag och vi ska fortsätta på samma tema imorgon.

Så håll tillgodo:

NAGELLACK OCH TAMPONGER

Hur hänger det ihop? tänker ni nu. Det hänger inte alls ihop. Bara så ni vet!

Jag gjorde en ny manikyr i förrgår som var SKETAFUL!!! Verkligen SKETAFUL på riktigt. Jag ville göra lite juliga naglar men misslyckades totalt. Så i natt satt jag och gjorde om dem.

Jag är aningens otålig när jag målar naglarna så jag låter inte lacken torka mellan varje gång.  Det innebär att när jag är klar och har sisådär 4-8 lager lack som inte är torrt då vill det till att man kan vara still och verkligen låta det torka ordentligt.

Självklart upptäcker man då att man är sjuuukt pinkenödig och att man dessutom börjar läcka och behöver byta plugg…

Smart där, verkligen!! När man vet att det lär ta minst 40 min innan det har torkar tillräckligt för att man ska kunna stoppa in ett nylackat finger i det allra heligaste om man säger så.

En nödlösning är helt enkelt att stå på händer i 40 minuter för att rädda byxor och annat – men det kan bli lite jobbigt. Då är det lättare att lägga sig med benen rakt upp luften.

läckage (3) läckage (2)

Självklart ser man en fånig ut men vad gör man inte för att skydda både nagellacket och den stackars mufflan?

När kossorna vet att man lackar naglarna

 

 Ja. Det var jag.

Död alltså. När klockan ringde klockan halv sex i morse så var jag stendöd! Men jag trotsade döden och kravlade mig upp ur sängen som en zombie och gick ut och mjölkade mina små kossor. Tack och lov att man jobbar själv (Bonden räknas inte för han är lika död som jag…) så man slipper prata med folk och vara hurtig och glad.

Kossorna bryr sig liksom inte om ifall jag molar omkring i lagårn tyst som en mussla och ständigt gäspandes. De slickar en i alla fall på ryggen, de knuffar ner en i gödselrännan lik förbannat och de är lika gosiga och mysiga som vanligt.

Älskade kor!

jag och kossan

Ikväll efter kvällsmjölket så gick jag in och tog hand om lite disk och sedan satte jag mig med lite middag och började lacka om naglarna. Klockan var redan 21.30 så jag tänkte att nu är det inget mer jag behöver göra så då passar jag på att fixa klorna lite.

Eller hur liksom!! Precis när jag lackat klart första omgången så kommer Bonden instormandes och talar om att några av sinkorna smitit från betet.

SUCK!!! Varför nu???? Visste de att mitt lack inte torkat än och att jag satt och mumsade middag? Självklart visste de det och de tajmade det perfekt.

Iväg och jaga in stollarna som glatt gick ute i havreåkern och mumsade middag de med. Jäkla skit att jag inte tog ett kort!!! De var galet fina där de gick mitt i havren <3

Jagade in stollarna och lagade stänget och begav mig hem igen och lagade vidare fast på naglarna istället. Lagade det som lagas gick och lackade på ett extra lager för att dölja skavankerna så gott det gick. Sedan pillade jag dit lite prickar och så här blev det:

nagellack nailart beige med prickar

Om ni gillar baslacket så är det Ciaté Cookies and Cream.

naglellack ciate cookies and cream

Nu är klockan 0.30 och jag gruvar mig för att jag ska upp och morgonmjölka om några timmar igen. Örk! Kan inte morgonen vara några timmar senare liksom? Typ vid 10 tiden?

DET hade varit min melodi!

Nagelpaljetter till lunch!

 

ÅHHHH vad trött jag blir!!! Skrev precis ett långt inlägg och det bara försvann när jag skulle byta font! Skit på dig wordpress!!! Det verkar inte finnas någon tidigare version jag kan gå tillbaka till eller så jag får skriva om. MORR!

Jag hade ju radiosändning här på gården häromdagen som ni vet, och i direktsändning kan ju allt hända. Vilket det oftast gör har jag märkt…

När vi stod och kelade med kalvarna och babblade på om ditten och datten så fick en av kalvarna tag på mitt finger och KÄKADE UPP min nagelpaljett!!! Blomman på mitt ringfinger blev helt plötsligt lunch till en hungrig kalv!

naglar nagellack nailart rosa blommor prickar

Det är helt sjukt vad klåfingriga kossor är!! ALLT ska de stoppa i sig. Minns ni när tjurarna snodde mina byxor och jag blev mos? HÄR hittar ni det annars. Eller när de drog in min jacka i boxen och levde rövare med den? HÄR hittar ni det.

Jag vet inte hur många mössor, skjortor, nagelpaljetter och annat jag blivit av med på grund av alltätande kossor! Det ligger nog en jäkla massa bröte i deras magar skulle jag tro!

Man kanske skulle be att få magsäcken skickad i retur när man slaktar kossor och öppna gårdsloppis?

”Uppmumsade och välkonserverade prylar säljes billigt”

Det tål att tänkas på!

Naglar samt ungar o hundar in o ut

 

Nu blir det lite naglar 😀

Häromveckan hade jag Skräpfians kompis mamma här som fixade naglarna. Vi lade tippar och gele, sedan blev det blått lack med bling:

naglar lill blått bling

Problemet när man gör någon annans naglar är att man nästan alltid blir sugen på samma sak själv, så efter det fick jag pimpa om mina egna i blått också fast med blinget på ett annat vis:

naglar blått rosa silver bling

Dagen efter så hade jag redan tröttnat och lade på rosa glitter på hela tippen vilket blev riktigt snyggt! Tyvärr glömde jag att ta bild på det…

I måndags hade ju jag och Fröken Duktig vår härliga mamma-dotter dag när vi åkte till Göteborg och hämtade vår nya bil och sedan åkte till Ullared och shoppade. När vi kom hem så lade vi tippar på hennes naglar också och gele så klart.

Hon jobbar ju i vården så hon får inte ha långa naglar när hon jobbar men nu har hon semester i 4 veckor så då får hon passa på 🙂

Vi pimpade hennes naglar också och höll på ända till halv tre på natten.

naglar therese svart vitt silver bling

Jag är sjukt imponerad av att ungen klarade av att sitta stilla så länge – hon har nämligen myror i kroppen för jämnan och kan aldrig vara stilla.

Jag kan förresten berätta att min lilla fröken nu flyttat hem till mamma och pappa igen då hon och pojkvännen brutit upp. Så för första gången på 4 år så får jag ha min lilla dotter hemma och pyssla om henne allt vad jag kan <3

Skräpfian däremot är knappt aldrig hemma nu för tiden…. Så en in och en ut. Och en hund till blev det in för självklart så följde lilla Mopphunden med Fröken Duktig.

Så nu har Korvhunden någon som håller fart på honom. Mopphunden har nämligen lika mycket energi som unga Fröken. Och 10 gånger till.

Korvhunden är jätteglad…. Typ…

Sommarnaglar, kossor på bete och NJUUUT

 

Nu jäklar är det sommar folket 😀 Fattar ni att jag njuter eller?! Jag avskyr vinter och jag avskyr kyla så nu äntligen har långkalsongerna fart dit pepparn växer och Bondmoran spritter av livslust som varit instängd hela vintern!

Jag började med att sommarpimpa naglarna!

naglar nagellack sommar blommor rosa vit gul

Det är tusen gånger roligare att pimpa naglarna på sommaren 😀 Dessutom kan man ju pimpa tånaglarna också, det finns ju liksom ingen större anledning till det vintertid när de ändå är instängda i stövlar, tjockstrumpor och ulltofflor.

Jag njuter av att se kossorna ute på bete nedanför huset.

kossor bete

När jag inte har några kunder i butiken så sätter jag mig på utsidan och lapar sol så det smäller om det. SÅ SKÖNT!

jag solar butiken bensinpump

ALLT kan man njuta av på sommaren. Till och med ett sommarregn när det luktar så gott så det snurrar i skallen på en. När sommaren väl kommer blir jag som en annan människa, jag njuter av ALLT.

Jag önskar det vore sommar året runt. Och om någon säger ”men då skulle du inte njuta så mycket om det inte var vinter emellan” så skit på er. Det skulle jag visst!! Men istället skulle jag njuta 365 dagar om året. Fatta vad skönt 😀

Idag är jag ledig från butiken så idag ska jag slänga mig på en filt på gräsmattan, lyssna på fåglarna, gosa med Korvhunden och bara NJUTA!!

Men först ska jag ta hand om disken, skicka tradera-varor, dammsuga, betala räkningar, städa akvarierna och laga en pump som är sönder. Och just det, flytta några kossor som har slut på bete.

Hm, får väl se om jag hinner slänga mig på den där filten… Men om jag så bara ligger där i 5 minuter så tänker jag NJUTA av varje sekund!

Pigor på pigan…

 

Nu har jag pillat och donat så mycket med lustiga färger och mönster på mina naglar ett bra tag. Häromveckan tänkte jag att nu får det vara nog och gjorde helt enkelt bara vita tippar. Det höll sig en dag…

Sedan hade jag varit där och blingat dem i alla fall…

naglar nailart fransk manikyr paljetter rhinestones blingbling

Men det är ju så galet roligt så jag kan liksom inte låta bli!!!

När jag tröttnade på blinget och det vita så blev det sockernaglar med aprikos och grönt och sedan lite stripes och annat när jag tröttnade på bara tvåfärgat.

Men igår så tänkte jag att nu får det vara nog! Så jag körde lite klassiskt rött för en gång skull. Det är ju alltid snyggt!

naglar rött nagellack

Och denna gången skulle det få vara kvar! Ingen pillande och trixande utan nu skulle de få vara härligt röda några dagar!!

Eller hur liksom…

Idag ser de ut så här:

naglar nyckelpigor nyckelpiga nagellack nail art

Jag blev ju liksom lite inspirerad av den fina lilla nyckelpigan som satt på min hand och höll mig sällskap häromveckan. Minns ni?

nyckelpiga nära

Hon var förvisso svart och hade bara två prickar men nu råkade det ju vara röda naglar jag hade och hur kul är det att göra bara två prickar när man kan göra massor??

Så det fick bli en röd piga på pigan.

Det passade väl bra eller?

För i ärlighetens namn så är jag ju knappt Bondmora nu för tiden… Jag är ju mer piga sedan jag öppnade godisbutiken. Jag hinner ju inte göra mer än att seminera och hjälpa Bonden när det är dags för provmjölkning eller jagning av förrymda djur.

Fast snart blir det ändring på den biten!

Ni som följer bloggen får se framöver vad jag menar 🙂

Nattinatti, nu ska jag dejta kudden!