Snipp, snapp, snut – så var sagan slut (eller inte)

Så var det dags för del två I den spännande serien ”När Bonden träffade Bondmoran”. Har ni inte läst del ett så hittar ni den HÄR

Solen stiger på en molnfri september-himmel och skiner in genom fönstret i den lilla ettan i Högsbo. Lillpissen sträcker på sig och börjar klösa den lilla flickan på fötterna – nu är det dags att kliva upp! Den lilla flickan slår upp ögonen och klappar Lillpissen bakom öronen. Hon tänker på gårdagkvällen och värmen stiger i hjärtetrakten. Hon minns snyggingen hon träffat igår kväll och tänker på att de ska träffas ikväll igen. Det här kommer bli en lång dag …

När kvällen kommer står hon tålmodigt och väntar utanför Kårkällaren där de bestämt möte. Det pirrar i magen och hon kan inte stå stilla, hon vandrar fram och tillbaka utanför ingången medan vakterna nyfiket tittar på. Han verkar vara lite sen. Eller, kom hon ihåg tiden fel? Eller, var det verkligen på Kårkällaren de skulle träffas? Jo men visst var det så. Hon slappnar av igen och väntar.

Och väntar…

Men ingen snygging kommer.

Hon traskar mot spårvagnen och undrar vad som blivit fel. Hade han eller hon missförstått platsen det skulle träffas på? Hade det hänt något? Eller… Hemska tanke – ville han inte träffa henne igen? Hon slår bort den tanken och sätter sig på vagnen och åker hem. Hon tvättar av sig sminket, slänger kläderna på soffan och kryper upp i sängen till Lillpissen. Och tänker på honom… Hon minns precis hur han ser ut. Hans vackra ögon, hans mjuka mun och… hans doft. Hon ser honom framför sig och somnar medan Lillpissen kurrar och trampar henne på magen.

 

bonden Martin trädgårdsföreningen Göteborg

När hon vaknar dagen efter är det snyggingen hon tänker på. Hur ska hon få tag på honom? Hon vet bara hans förnamn. Inget mer.

Men… Han hade ju flörtat rätt rejält med hennes väninna – kanske hon visste något? Den lilla flickan slänger sig på telefonen och ringer till väninnan. Vad heter han? Vad jobbar han med? Vad bor han? Vänninan visste bara att han var målare men inget mer. Eller jo – han var egen företagare. De lägger på och den lilla flickan känner sig uppgiven, hur fasiken ska hon få tag på snyggingen?

Hon plockar fram telefonkatalogen, den gula delen, och letar upp alla måleriföretag i Göteborg. Oj – det var många!! Hon går igenom alla namnen men hittar inget som kan säga att det är just snyggingens företag.

På eftermiddagen ringer väninnan med glädjande besked. Hon hade fått snyggingens telefonnummer under kvällen men ville inte lämna det till den lilla flickan utan att fråga honom först. Så hon hade ringt honom, frågat om det var ok- vilket det var – och gav det nu till den lilla flickan.

Holy Fuck!!!!

Här sitter nu den lilla flickan med snyggingens telefonnummer i handen – och nu då? Ska hon bara ringa? Och säga vad då? ”jo du det var mig du inte ville träffa igår men som du träffade i förrgår, jag som var kompis till tjejen som du flirtade med, jag som åkte spårvagn hem och som inte lät dig följa med?” Nej så kan man ju inte säga.

Efter en stunds velande med sig själv så ringer den lilla flickan numret utan en aning om vad hon ska säga. Han kanske inte svarar, han kanske inte är hemma? (på den tiden var man tvungen att vara hemma för att kunna svara i telefonen…). Men jo – han svarar!!! Hon har ingen aning om vad hon hasplar ur sig men när de slutar prata så har de bestämt att de ska gå på bio tillsammans på tisdag.

Wiiiiiiieeeee 😀 Nu är hon glad igen!

Jag blond 17 år

Tisdagen kommer och den lilla flickan står återigen och väntar på snyggingen. Denna gång utanför biografen på Kungsgatan. Måtte han komma denna gången…. Och ta mej tusan – rätt som det är så ser hon honom komma gående längs gatan. Han är så fin!!! Svarta jeans, beige skjorta, brun skinnjacka och bruna skinnstövlar med spetsig tå. Hon svimmar nästan, men så ser hon hans blick – orolig, avvaktande och sökande. Men hallå – hon står ju här, ser han henne inte?

Hon går några steg emot honom och ler, hans blick faller på hennes läppar och han brister ut ett leende. Oron och sökandet borta ur hans blick.

Långt senare får den lilla flickan veta att anledningen till att han inte kom och träffade henne på lördagen var att han var bakfull. Så in i bomben bakfull… Att han såg så sökande och orolig ut när de träffades på bion var inte heller så konstigt – han kom nämligen inte alls ihåg hur hon såg ut. Bara att hon hade röda läppar. Men tack och lov så kom han ihåg att han vill träffa henne igen.

Efter bion åker de båda två hem till den lilla flickan – denna gången tänker hon inte förlora honom ur sikte igen. Och tydligen är det ömsesidigt – för från den här dagen så träffas den lilla flickan och snyggingen varje dag utan undantag. Tre månader senare tycker snyggingen att det är helt onödigt att de ska betala två hyror när de ändå alltid är tillsammans. Så den lilla flickan flyttar in.

Jag Martin bonden tillsammans Kortedala kalendervägen

Tre månader senare åker de utomlands tillsammans. Det åker till Puerto Rico på Gran Canaria. En dag på hotellet sätter snyggingen en ring på fingret på den lilla flickan. ”Från och med nu ska det alltid vara vi två”.

Jag Martin flygplan puerto rico

Och ja, det känns som en självklarhet även för den lilla flickan. Det ÄR vi två helt enkelt – från första (eller andra beroende på vem man frågar) gången vi träffades så har det varit självklart. Vi hör ihop!

Två år senare föds vår första dotter.

Martin Therese bebis bb Mölndal

Ett år senare är det dags för en ny ring att sättas på den lilla flickans finger. Det är den lyckligaste dagen i hennes liv.

Bröllop jag Martin bröllopsfoto

Jag Martin gifter oss bröllop

På lördag är det 24 år sedan vi gifte oss. Vi har hunnit bli trebarnsföräldrar, smålänningar, månskensbönder, hästhandlare och mjölkbönder. Men det är fortfarande VI. Och kommer alltid vara VI.

Så länge vi båda lever.

När Harry träffade Sally? Nej, När Bonden träffade Bondmoran!

Hoppsan, i ett svagt ögonblick när jag hade en tävling på målarsidan (min nya målarsida hittar ni för övrigt HÄR) så lovade jag att berätta hur jag och Bonden träffades.

Så jag får väl ljuga ihop något bra. Eller… Det behövs faktiskt inte…

Det var en gång en liten flicka vid namn Bondmoran, eller okej, hon hette faktiskt inte Bondmoran då. Hon var 17 år och så långt ifrån en Bondmora man kan komma. Hon bodde i en liten etta i Göteborg tillsammans med sin katt ”Miss X-antippa” som allmänt kallades för ”Lillpissen”.

Katt miss xantippa lillpissen

Gymnasiet hade hon tröttnat på så istället jobbade hon som kanslist på ett kontor. Den lilla flickan alltså, inte Lillpissen.

En vacker kväll i september 1990 bestämmer hon sig för att gå ut på krogen med kompisarna. Visserligen har hon inte åldern inne, men det har ju aldrig hindrat henne förut. Hon slänger på sig den lilla svarta och sitt knallröda läppstift och beger sig ut Göteborgsnatten. Ikväll ska de gå på Alfreds, en mysig liten krog mitt i stan, så där möter hon upp sina kompisar. De slår sig ner vid ett bord och beställer in lite gott att dricka. Sedan slår den lilla flickan upp blicken och ser… HONOM!!

bonden Martin lumpen

Den snyggaste karl hon sett på länge!! Snygg, cool, snofsig, urläckra armar, och en blick som får en att smälta. Jösses Amalia!!!

Hon försöker fånga den där sugande blicken, försöker febrilt få snyggingen att lägga märke till henne. Hon skrattar, flamsar, skålar och flirtar men utan resultat.

Jag krogen öl blond

Istället för att lägga märke till den stackars lilla flickan så flirtar han järnet med flickans väninna. Det har han dock inte mycket för eftersom hon är förlovad och inte ett dugg intresserad. Men snyggingen kämpar vidare och så gör också den lilla flickan.

Kvällen går men inga framsteg, snyggingen flirtar på med väninnan och den lilla flickan tittar avundsjukt på och förbereder sitt nederlag.

Martin Bonden solbränd

(ursäkta den fula suddningen – men jag vill inte lägga ut någon på bild utan dess vetskap)

När timmen blir sen märker den lilla flickan att snyggingen är försvunnen. Hon tänker att det kanske var lika bra och förbereder sig på att lämna krogen och ta spårvagnen hem till Lillpissen. Hon reser sig från bordet, tar tag i sin handväska och börjar gå. Då händer det fasansfulla – remmen till handväskan trasslar in sig i hennes ben och hon faller handlöst framåt.

Men som riddaren på den vita hästen står snyggingen plötsligt rakt framför henne och tar emot henne i fallet. Full som ett ägg blickar han ner emot henne med sina vackra ögon (Dock rätt dimmiga vid det här laget) och frågar: -Ska’ru dansa eller vad är det med dig?

Öööööhhhh…. Kanske inte det mest romantiska den lilla flickan har hört men vad fasen, nu när han äntligen visar henne lite uppmärksamhet så får man ju passa på liksom. Så hon säger ”visst” och han för henne ut på dansgolvet till en raglande och vinglande tryckare. Han doftar underbart!! Hon smyger näsan in till halsen på honom och snusar in doften av man, rakvatten och whisky.

Efter ett par danser stänger dock krogen och flickan får avsluta sitt snufsande i halsgropen på Snyggingen. Som den gentleman han är så följer han flickan till spårvagnshållplatsen. Eller kanske det var för att han ville följa med henne hem?

Han väntar med flickan till spårvagnen kommer och frågar tvåhundrafemtioelva gånger om han får följa med henne hem. Flickan är ståndaktig och håller på sitt nej men frågar om de kan träffas dagen efter på en annan krog. – Självklart! Svarar snyggingen och flickan börjar förväntansfullt drömma om morgondagen.

När spårvagnen kommer tittar hon efter honom där han raglar iväg längs spårvagnsspåren. Jäklar vad fin han är!

Hon längtar redan tills imorgon.

Fortsättning följer…

1000 frågor och inga svar?

För 100 år sedan så svarade jag på en ”frågelåda” på Facebook. Jag tänkte att jag kan ju göra det här på bloggen med, fast lite uppdaterad. Det har ju hänt en del på 100 år om man  säger så…

HAR DU:
Ett förhållande: Ett?? Jag har hur många som helst. Ett med Bonden, 4 med ungarna, 1 med Korvhunden, ett mycket komplicerat med Marwin Melker den Grå, två mindre komplicerade med de andra skräpkatterna, ett extremt komplicerat med Dåren och ett gäng till…
En bästa vän: Ja. Korvhunden! Han säger aldrig emot vilket passar mig perfekt!
Haft ett seriöst förhållande: Hm, seriösa är vi väl inte alltid jag och Bondlurken men världens bästa make är han i alla fall. Och jag är världens sämsta fru…
Dejtat en av dina bästa kompisar: Detjtat o dejtat…. beror väl på hur man ser det. Pippat kan man väl säga annars. Men dock i ungdomens glada dagar.
Blivit kär vid första ögonkastet: Japp! I min Bonde. Och sedan var det kört. För honom…
Fått ditt hjärta krossat: 1000 gånger när man var ung och kär i alla. Men på allvar? Nej.
Kysst någon och sedan ångrat dig: Ångrat mig??? För fasen man får väl ta chansen när man får den liksom. Nu för tiden får jag jaga Bonden efter kyssar för han är rädd att jag ska smaka snus…
Ljugit för dina föräldrar om vart du är: Öh…. typ 35890 gånger.
Några husdjur: Skojar du? Ska jag rabbla upp alla så får ni läsa i 3 år till.
Hamnat på polisstation: Ja. För att hämta ut en vrålförbannad Fröken Duktig… Läs HÄR.

DAGENS:
Hår: Ja, det sitter längst upp. Men hur det ser ut är en annan femma…
Låt: Idag sitter ”Tom’s Diner” med Susanne Vega som en smäck i skallen!
Vill att: Thord och Jim ska erkänna att jag är bäst på allt! Och sedan stanna i sin grop för alltd.
Saknad: Bonden! Vi träffas ju aldrig nu för tiden 🙁
Köp: Köp?? Daahhhh… Jag står i godisbutiken, här köps det inget. Här frossas det!
Godis: I massor, alltid. Mars är en favorit just nu! Och Trollis ormar. Sjukt goda!
Attityd: Helt sjukt trevlig och glad som alltid!
Tanke när du såg dig själv i spegeln första gången i morse: Skjut mig? Trött som en gnu efter gårdagens kaos (ska berätta mer sen).

FÖRSTA:
Riktiga kärlek: Pappa! En gång när jag var 5-6 år frågade jag pappa när vi var ute och körde bil om han ville knulla med mig…. Inte för att jag visste vad det var för något men det lät ju roligt. Han höll på att köra av vägen…
Husdjur: Loppor? Eller kanske det var min kanin som jag tror hette snövit.
Semester: Utomlands – Gran Canaria (enda stället som gick att resa till för 100 år sedan). Annars var det Strömsund i Jämtland varje sommar.
Jobb: Kodak i Hovås. Satt och kollade på snuskiga bilder och asgarvade åt alla sjuka kort som folk tog! Höjden var en gammal gubbe som gjort julkort på sig själv iklädd blöja, spetstrosor och BH…
Köpta skiva: En skiva salami på ICA? Annars var det nog The Pinks...
Piercing: Har bara hål i öronen. Inte en chans att jag sätter in massa prylar någon annanstans!
Konsert: Tina Turner på Scandinavium
Fylla: Om man inte räknar när jag var 4 år och drog i mig pappas grogg som stod på vardagsrumsbordet och såg så god ut, och sedan däckade som en klubbad säl… så var det nog på klassresan till Danmark i 9:an. Däckade gjorde jag där också. På stranden.

SISTA:
Personen som sms:ade dej: Skräpfian som varit i Malmö och festat runt. Skitunge!
Personen som du kramade: Babbelpellen som gav mig en bamsekram i morse och sade att jag var världens bästa mamma <3
Personen som du pussade: Korvhunden. Och ja – han är en person!
Personen som ringde dig: Babbelpellen som ville leka (eller hur) spela dataspel med en kompis
Personen som du ringde: Det hade ju varit lite kul om jag kunde svara typ ”Heta Linjen” eller något men jag ringde ERT godis i Växjö och bad om prisuppgifter på några beställningar jag fått.
Personen du sa ”’jag älskar dig” till: Bonden, i går kväll. Jag var ute med Korvhunden och Bonden var ute i lagårn så jag ropade lite kärlek till honom.
Alkoholdrycken: Tja, jag dricker ju inte längre, men för ett tag sedan lurade Han Som Blev Som Han Skulle i mig ett kvarts snappsglas Jägermeister och efter det fick jag gå och slänga mig på soffan och dö lite… Alkohol och jag funkar inte ihop…
Bilfärd: Den sjukt långa färden hemifrån och till godisbutiken. Det är nästan 200 meter….
Filmen du såg: Batman. SJUKT bra film!
Gången du grät: Grät?? Varför gråta när man kan skratta!!
Måltiden: Räknas en Mars och en Coca Cola så var det i går kväll.

SKULLE DU:
Våga hoppa fallskärm: Ja. Om planet håller på att störta…
Våga hoppa bungyjump: Du med mig skämta aprillo??? ALDRIG i livet!!
Dejta någon med väldigt mycket tatueringar: Bring it on baby!!
Kalla dig själv lycklig: Absolut! Jag är ta mig tusan alltid lycklig! Förbannad ibland – visst. Men alltid lycklig!
Hellre ta bilden än vara med på den: Jag är gärna med 🙂
Kunna gråta över en kille: Vad har jag sagt om det där?? Varför gråta när man kan skratta!
Kunna gråta över en tjej: Okej då, jag grinade som en galning när min gamla barndomskompis Cillan gifte sig. Någon hade snott MIN Cillan!!
Ljuga för någon: Never!! Det är big NO-NO! Jag ljög som en galning när jag var liten men som vuxen är jag helt anti! Inte ens en vit lögn går igenom!
Kunna springa 50mil: Är du galen?? På riktigt?? Det finns ju för tusan både bil och tåg, varför springa liksom?

VAD:
Gör du just nu: Svarar på tusen frågor… DAAH..
Ska du göra imorgon: Sälja godis, beställa godis, äta godis och njuta godis….
Har du med dig in på bion: 10 kilo godis, 1,5 liter coca cola och en pringles. Innan reklamen är slut så är jag proppmätt och vrålpinkenödig och sitter resten av filmen och väntar på att den ska ta slut så jag kan gå ut och pinka.
Är det för färg på dina byxor: Svarta långkalsonger och gråsvarta jeans. JA! Jag har långkalsonger för jag fryser jämt!
Är det för väder hos dig just nu: Regn, blä!
Är det första du lägger märke till hos det motsatta könet: Är han godissugen?
Skulle du göra om du vann på lotto: LÄTT!! Köpa en obebodd ö i Thailand och flytta dit med både familjen och kossorna. (och innehållet i godisbutiken…)

BLANDAT:
Är du blyg inför det motsatta könet: ?? Varför skulle jag??
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: För tusan det är ju bara måndag morgon än – men kom igen, släng ur er lite  hemligheter som jag kan lägga ut här på bloggen sedan…
Använder du huvtröjor: Räknas onepiece med luva?
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar: Piercing – never!! Tatuering – kan inte få nog…
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta: Könet spelar mindre roll men det är en fördel om de har 4 ben eller fler. Eller inga….

VAL:
Solnedgång eller soluppgång: Ingetdera. Solen högt på himlen och 30 grader varmt!
Sommar eller vinter: SOMMAR!!
Vilken ålder har varit bäst hittills: Alla! Nu är alltid bäst oavsett när det är 🙂
Sova på sida, mage eller rygg: Sova kan jag göra i alla ställningar i alla lägen och vid alla tidpunkter!
Kramar eller kyssar: Va??? Finns det inte vilt och hett sex?? Hahahaha

Så där, det var ett gäng frågor det. Jag vet inte om ni fick ut något av att läsa det men det var rätt kul att svara i alla fall 🙂

Kram på er gullvippor!

 

Dagens Tips:
Nu har Discshop lagerrensning så nu kan ni fynda ordentligt! Ni hittar deras lagerrensning på spel HÄR och på film HÄR. De hade bland annat Walking Dead, hela säsong 1 och 2 på samma disc. Den är SJUUUKT bra! Ni hittar den HÄR.

En Bondmoras bekännelser, del 10

Nu är det dags för lite bekännelser igen! Eftersom ni så klart vill veta ALLT intressant det finns att veta om mig. Det förstår jag ju, det FINNS knappt någon mer intressant person än mig.

Så här kommer en ny bekännelse:

Kändisar flockas omkring mig och gör allt för att vara i min närhet, och det förstår jag ju, men ibland finns det gränser! När jag var si så där 14-15 år så hade vi en spelning (med Göta Lejon) på Liseberg. När vi bytt om i logerna bakom scenen så gick vi ut och ställde upp oss. Då ser jag att en puta på min flöjt hade ramlat av så jag sprang in i logerna igen och skulle hitta en tändsticka så jag kunde laga den.

Men tror ni jag sprang in i rätt loge??

NÄ!

Jag slänger upp dörren till en loge och där står galenskaparna i bara mässingen!! Jag stirrar på vita rumpor och frågande miner och slänger sedan igen dörren efter mig och står kvar och börjar vrålfnissa…

Då öppnas dörren igen och Claes Eriksson tittar ut:

Han frågar om det var något jag ville.

– Ja, jag behöver tändstickor så jag kan laga min flöjt.

– Ja men kom in då säger han och jag går in igen och upptäcker till min lättnad att de klätt på sig någorlunda igen. Åtminstonde kallingar…

De letar rätt på tändstickor och jag lagar min flöjt och säger tack för hjälpen.

Jag springer fnissande ut för att skynda mig till orkestern som väntar på mig. Då ränner jag rakt in i famnen på min stora idol Sten Åke Cederhök…

Denna underbara, fantastiska ”Albert” från min barndoms julkalender. Han tar tag i mina armar och fångar upp mig när jag håller på att drutta omkull då jag studsar emot hans mage.

Han tittar ner på mig och skrattar PRECIS så som bara Sten Åke Cederhök kan göra.

– Har hon lite bråttom? frågar han

– Ja, hon har visst det… svarar jag och börjar fnissa hysteriskt åter igen.

– Då är det bäst hon skyndar vidare, säger han

– Ja det är nog bäst, säger jag och fortsätter fnissa och titta på honom.

Tillslut kan jag slita mig och springer ut till resten av gänget.

Jag grät när jag ett par år senare, i januari 1990, läste i tidningen att han gått bort…

Vilken underbar skådespelare och revyartist han var!

 

Dagens Tips:
 Måste bli just några härliga minnen av underbaraste Sten Åke Cederhök. Jag har flera DVD hemma med honom och HÄR hittar ni bland annat Albert och Herbert och även den underbara Jubel i Busken och andra gudingar.

Gillar ni galenskaparna så hittar ni massa godbitar HÄR. Mina ungar satt som klistrade framför ”Macken” och ”Leif” när de var små. Vi skrattar ännu som galningar allihop när de dyker upp i rutan. 

 

En Bondmoras bekännelser, del 9

Okej, dags för en ny bekännelse, nu var det på tok för längesedan! Om ni missat de tidigare bekännelserna så hittar ni dem HÄR. Denna gången får ni två stycken:

1. När jag var cirkus 13-14 år och självklart redan då tyckte att jag kunde allt, så gick jag runt och kallade folk för ”task”… Om någon var dum så sa jag ”din task” till dem. I min värld betydde task helt enkelt att man var taskig. Att task var ytterligare ett namn för karlarnas kära lilla leksak hade jag ingen aning om! Många namn kunde jag på den men just ”task” var ett jag aldrig hört.

En dag kallade jag en tre år äldre kille för task… Han spände ögonen i mig och frågade vad jag sa. ”Din task” svarade jag och blängde tillbaka. Den här killen råkade vara typ 3 meter lång och han tornade upp sig över mig och frågade om jag visste vad det betydde. ”Självklart” sa jag och satte näsan i vädret medan pulsen slog 490 slag per sekund. Typ. Jag räknade inte så exakt….

”Självklart vet jag det. För du är en!” Sen vände jag på klacken och gick iväg, fortfarande med näsan i vädret. ALDRIG att jag skulle erkänna att jag inte hade en aning. För jag anade ju vid det här laget att ”taskig” kanske var för milt…

Tänk om jag visste hur nära döden jag varit just då. Senare på kvällen fick jag upplysningen av vad task egentligen betydde och jag gjorde genast en lista på vilka personer jag skulle undvika framöver för att få behålla mig själv i livet ett tag till.

 

2. Jag var hemsk som barn. Det tycker inte mina föräldrar men det tycker jag. Och antagligen alla andra ni frågar också…. Jag krävde ständig uppmärksamhet som det ensambarn jag är och jag ljög som en borstbindare. Värre än Babbelpellen. Och det vill inte säga lite…

En dag hade jag förfärligt tråkigt och jag var ensam hemma. Då ringde jag ambulansen och bad dem hämta mig för jag hade ont i magen. Det gjorde de inte. Smart av dem. Så då ringde jag min mamma istället och sa att jag hade ont i magen. Hon var inte lika smart, hon kom som ett skott och körde in mig till sjukhuset. De klämde och kände och frågade om det gjorde ont än här och än där. Och SJÄLVKLART gjorde det ont. Varför inte liksom?

Jag märkte rätt snart var läkaren ”ville” att jag skulle ha ont så självklart hade jag ont just där. ”Ohhhh, aj aj aj”…. Och självklart gjorde det ont när jag dunsade hälarna i backen. Eller hur….

Och vips så hade jag blivit opererad för blindtarmsinflammation. Läkaren kom efteråt och berättade att min blindtarm (så klart) hade sett jättefin ut men att jag nu inte behöver oroa mig för att få ont i den i alla fall…. Han lyfte lite på ögonbrynet åt mig innan han vände sig till mamma och förklarade vidare.

Tusan, han hade genomskådat mig. Men vad gjorde det? Kul var det ju i alla fall och nu fick jag stanna hemma från skolan!

Vad skulle jag hitta på nästa gång? Mjälthugg kanske? Fast det lär man ju inte få mycket uppmärksamhet för…

 

Jag kan berätta att idag är jag precis tvärtemot hur jag var som barn. Tack och lov! Och sjukhus skyr jag som pesten!! Så länge jag inte är döende så undviker jag dem allt vad jag kan! Fast häromveckan hamnade jag ju där en sväng i alla fall. Läs om det HÄR.

 

 

En Bondmoras bekännelser, del 8

Sådär, nu var det dags igen! Fast det var ett tag sedan nu… Men tre nya bekännelser kommer här. Har ni missat mina tidigare bekännelser hittar ni dem allihop HÄR.

Nr 1.
Redan när jag var liten var jag fantastisk på många sätt. Jag var till exempel en eminent frisör redan då… Jag var väl runt 8 år när jag klippte luggen på mig själv första gången. Det blev sjukt snyggt! Jag var jätteglad som ni ser på bilden…

Nr 2.
Jag började rida innan jag ens kunde gå och hästar var en stor del av mitt liv.

När vi var på Mallorca när jag var ca 11-12 år så fanns det ett stall inte långt från vårt hotell. Självklart var jag en stadig besökare där under semestern! De frågade om jag ville följa med ut på långritt och det är klart att jag ville! De visade mig hästarna och frågade hur rutinerad jag var. Självklart svarade jag att jag var elitryttare och att jag ville ha Jasmine, det tuffaste och hetaste stoet i stallet….. Jag visste redan då att jag var bäst på allt!

Det var ju tur att mina stackars föräldrar inte visste om varken vad jag svarat dem eller vilken häst jag valt…. Men de mötte upp oss när vi var på hemväg och lyckades tillslut få en bild på mig och hästen när vi var tillräckligt stilla för att inte bara bli en suddig fläck.

I sandaler och utan hjälm hade jag haft den vildaste ritt jag någonsin varit med om. Jasmine gick mestadels på bakbenen eller hoppade fram på tvären under hela turen. Att galoppera på sidan var hon expert på och när jag släppte henne vid ett tillfälle så gick det så sjukt fort att tårarna sprutade ur ögonen och hårfästet åkte bak en decimeter.

Hon var mer vild än tam och verkade inte kunna varken tygeltag eller skänklar. Totalt sjövild!!

Hade jag varit min unge hade jag gett mig utegångsförbud i 3 år efter det där.

Nr 3: Det var den bästa ridtur jag någonsin haft!!

 

Dagens Tips:
Nu har även LEKMER startat sin sommarrea med upp till 80% rabatt!!! Klickar du HÄR så kommer du direkt till rean. Babbelpellen fyller år i augusti så jag tänkte passa på att fynda lite. Sånt HÄR är perfekt till honom om man inte ska köpa dataspel så klart.