Skaka bort värken? Och se ut som en idiot…

 

Alltså, jag är nog verkligen desperat just nu. Jag provar allt på en gång för att bli av med värken i händer, armar och axlar.

Jag går hos sjukgymnasten, hos arbetsterapeuten och hos kiropraktorn. Jag använder tejp, skydd, bandage eller ingenting. Jag smörjer med voltaren, tigerbalsam, liniment och gör omslag med kossornas dunderliniment. Jag sitter med varm vetekudde och knaprar inflammationsdämpande värktabletter.

Men ingenting hjälper…

Igår var jag desperat… Jag hade suttit med momsdeklarationen flera timmar och skrivbordet är sannerligen inte bästa platsen att sitta på för tillfället. Att ringa sjukgymnasten eller kiropraktorn för en akuttid var ingen idé för jag visste att det inte fanns några tider denna veckan. Jag ringde till en massör i Lagan men fick inget svar.

Då kläcker Bonden den briljanta idén att ringa till Nong.

Nong? Jo, hon bor här på ön och jag har bara någon kilometer hem till henne. Hon är thaimassör. VARFÖR har jag inte tänkt på det innan???

Jag ringde henne och fick det fantastiska svaret ”Kom om en timme”. Snacka om lycka!

En timme och tjugo minuter kämpade hon på med mina stela muskler och leder som inte vill samarbeta. Först traditionell Thaimassage och sedan massage med varma väldoftande oljor. FY FABIAN vad skönt!! Och det känns faktiskt lite bättre idag 🙂

Men förutom detta så testar jag en annan grej just nu (ja… jag testar allt!!). Min psykopat/psykolog/terapeut eller vad hon nu är, hon menar att man måste släppa spänningarna i armar och axlar innan man kan bli av med värken.

Genom att till exempel skaka….

Öh…. skaka??? Tänkte jag.

Och googlade.

Så nu skakar jag varje dag. Och ta mig tusan – det är faktiskt skönt. Om det hjälper vet jag inte än men skakar gör jag. När jag är ensam hemma…. Och ljuset är släckt… typ. Det ser förfärligt ut! Man ser verkligen ut som en total idiot!!

Så därför visar jag så klart er 😀 För att jag är fantastisk!

Så trevlig fredag på er och skaka loss 😀

Tjillevippen!

 

Watch this video on YouTube.

 

Dansabstinens, bokföring och förkylning

 

Jag hinner för tusan inte blogga idag!! Sitter med bokföringen som måste bli klar innan helgen och dessutom mår jag inte bra. Har en förkylning i kroppen som varken blir bra eller bryter ut så det är bara att kämpa på! Efter lagårn på kvällarna är jag så trött så då orkar jag inte heller skriva. Så jag återanvänder några inlägg från något jag saknar!

DANSEN!!! Jag har inte dansat på länge nu och jag saknar det! Så här kommer lite dansinlägg med ett härligt inslag av min älskade doftgran Tony Irving! Klicka på de rosa länkarna, läs, se filmer och njut 😉

Minns ni? HÄR hittar ni inlägget från första dansdagen. Och HÄR hittar ni inlägget där det ligger två filmer på när jag och Tony dansar Paso Doble och Rumba. Och JA, jag försvinner bort lite där i rumban… han luktar ju så förbannat gott så man kan inte låta bli att luta sig lite närmre…

Ni minns väl vad Tony säger om dans förresten? ”Dance is a vertical expression of a horrisontal desire”… Läs mer HÄR om det om ni vill.

Och jag slickade INTE Tony i öratFast det var jäkligt nära…

Vi kom dessutom fram till att vi båda två går igång på Frank Sinatra!! Kolla HÄR.

En liten efterdyning som blev efter kursen var ju lite kul. Tyckte jag i alla fall… Hans arga stalker.

Läs DETTA först och sedan DETTA.

Han är en sjukt kul snubbe måste jag säga. Först reta upp en stackars Bondmora, sedan skrämma livet ur henne för att avsluta med smicker som slår det mesta.

Han vet vad han gör min kära doftgran!

 

Sport – är det kul verkligen?

 

Hur är det med sportintresset hos er där ute? Jag är lite nyfiken. När man läser tidningar både på nätet och vanliga stenålderspapperstidningar så står det alltid en jäkla massa om sport! Är det verkligen så intressant?

Eller är det bara jag som är totalt ointresserad av sport? Som tur är så är Bonden lika ointresserad som jag så det blir inga vilda slagsmål om fjärrkontrollen när det är sport på TV. Enda gången vi slåss om fjärrkontrollen är när det är melodifestivalen, allsång på skansen eller någon annan trist skit på TV. Det brukar dock sluta med att jag går och lägger mig i sängen och kollar på något roligt på datorn istället så kan Bonden sitta där ute och lalla för sig själv.

Men några få gånger så kollar jag faktiskt på sport på TV. Det är om det är någon rolig hockeymatch, då sitter jag och hejar på och lever mig in ordentligt. Men i sommar är det ju fotbolls VM i Brasilien, fast Sverige kom väl inte med har jag för mig? Så det är tveksamt om jag kommer kolla på det. Om jag blir nyfiken på att veta hur det går så kan jag ju klicka in mig på VM 2014 Resultat och kolla där så slipper jag ödsla onödiga timmar framför TV’n…

Är ni sportintresserade? Är det lite lagom så ni bara kollar om det är något stort eller är ni riktiga sportnördar som kollar allt på TV, läser om det i nyheter och följer era favoriter i media? Vad är det som är så roligt med det? Berätta – jag är verkligen nyfiken!!

Och vilka sporter i så fall? Det finns ju MÄNGDER!

Det är ju inte bara fotboll, hockey och friidrott. Det finns ju hästsport, konståkning, dans, karate eller vad som helst.

Den enda sport jag ägnat mig åt är hästsport och dans. Hästsporten lade jag ner redan i tonåren även om jag som vuxen arbetade med hästar, men då tävlade jag ingenting längre.

Dans har jag ju också hållit på med en del som vuxen men nu har jag ett uppehåll. Jag hoppas dock att jag ska komma igång igen! Minns ni när jag var på utbildning med Tony Irving? Eftersom jag är en frysmört och hade glömt varma kläder så fick jag dra på mig min onepice och dansa i den… Jag tror att det är första och enda gången som Tony har dansat med en Bondmora i Onepice!!

tony irving dans pose bondmora bondmoran kurs linköping

Men jag ska börja dansa igen!! När vet jag inte men jag saknar det som tusan så jag SKA börja igen.

Men åter till ämnet – nu vill jag att ni berättar!

HIT ME!

 

Fnask, munkar, fatman och andra stollar

I lördags hade BeDÅRErskan och Skräpfian bestämt sig för att ordna med fest här hemma. Men vi stackare som var bjudna fick så klart inte komma som vi var utan vi skulle komma som vi är om 10 år… Lätt för ungdomarna men hur fasen gör gamlingar som jag och Bonden?

Här är jag idag, 40 år, Bondmora och Godisbutiksägare:

bondmoran godisbutk bondmora 40 år

Här är jag om 10 år, 50 år gammal och jag har efter 14 år som mjölkbonde och godisbutiksägare blivit fattigare än en kyrkråtta och går antagligen på gatan för att få in pengar till dagens snus.

luder gammal ful tandlös

Bonden är 55 och har gett upp och gått i kloster och skåpssuper.

bonden munk kloster röd näsa

Visst är vi helt amazingly snygga!!

maskerad munk luder

Vi passar ju ihop på sätt och vis… Jag kan gå ut och synda och sedan kan Bonden göra bikten. Det blir väl bra?

Fröken Duktig hade gått och blivit på smällen och Raggar-Robert var så klart den stolta fadern.

20131116_193613

Jag hoppas dock att detta skulle föreställa knodd nummer tre för jag tänker ta mig tusan inte vänta 10 år på att bli mormor!!!! Då hinner jag ju mögla under tiden.

Skräpfian och Babbelpellen var så klart också utklädda. Babblis hade blivit en skäggig tjockis och Skräpfian har en något udda framtidsplan… Men säg det som INTE är udda med min kära Skräpfia. Pust. Hon var Fatman!

fatman batman lösskägg

Nu ska jag presentera två nykomlingar för er. Inte nykomlingar här hos oss för de tillhör praktiskt taget familjen. Men de är nykomlingar på bloggen. Jag kan ju inte slänga in alla på en gång för då blir det för rörigt för er.

Ni känner ju till Dåren, Han Som Blev Som Han Skulle och min lilla duracellkanin BeDÅRErskan. Nu är det ju så att det finns två stycken som orsakat dessa tre stollar och det är de lika stolliga föräldrarna, Galenskaparen och Galenskaperskan, som dagen till ära var utklädda till ”mossig morsa” och chokladförsäljare.

20131116_204025

De här är de underbaraste, skönaste och mysigaste människor jag någonsin träffat och hela dår-familjen har blivit våra allra goaste och bästaste vänner. Det stavas väl KÄRLEK tror jag.

Dåren var så klart också där men honom hängde vi upp i taket…

dåren vinch hänga upp i taket

Han Som Blev Som Han Skulle och hans bättre hälft Hon Som Är Som Hon Är var helt klart snyggast på festen. Han var nämligen miljardär och hon var lyxhustru. Vilket klädde dem utmärkt!

20131117_001912

Jag vet inte om jag såg skräckinjagande ut eller om det var något annat som räddade mig, men denna gången var det ingen som varken dränkte mig, använde mig som golvmopp eller hängde mig upp och ner.

Dåren hasplade så klart ur sig några klämkäcka kommentarer som typ ”Skulle inte du klä ut dig?” vilket var föga överraskande. Det sade jag nämligen till Bonden redan när vi gick ut och skulle visa upp oss. Jag slog nämligen vad med honom att det var PRECIS det som Dåren skulle säga. Han är SÅÅÅ förutsägbar!

Att han skulle släpa in ett vildsvinsskinn och lägga precis vid lysknapparna i lagårn, att överraska Bonden med morgonen efter när han gick ut och mjölkade, hade vi väl inte direkt förutsett men man behöver ju i alla fall aldrig undra vem det är som gjort det…

Frampå småtimmarna hade Babbelpellen tröttnat och slocknat på bordet. Eller så hade han nallat ur ölburkarna. Tydligen är det så att om man dricker öl så tappar man skägget?

trött pojke babbelpellen somnat

Som vanligt var jag en tråkpick och gick och lade mig innan alla andra. Men sån är jag så det är bara att acceptera. Kommer sist och går först. Men jag är med i alla fall 🙂

Jag gjorde en liten video på hur vi roar oss här på vishan. Antagligen inte ett dugg kul att se för någon annan än de som är med själva men håll till godo ändå.

Watch this video on YouTube.

 

Men VI hade kul i alla fall och det är ju huvudsaken! Imorgon ska jag också ha kul för då ska jag sälja godis. Som vanligt. Men det är lika kul varje dag.

På fredag blir det radioprat igen så då får ni hänga med! Kl 10 i P4 Kronoberg, precis som vanligt.

Tjolahopp!

 

 

Att njuta av vardagen!

Jag tycker att folk njuter för lite! På TOK för lite! Jag är än njutare av stora mått. Jag njuter av allt som går att njuta av och jag älskar det. Det finns alltid något att njuta av. Små enkla saker som man ser och upplever varje dag.

Bonden är inte alls sådan… Han är mer den där typen ”jämna plågor” ni vet. När han springer och skyndar sig undan regnet så ställer jag mig med ansiktet mot himlen och njuter av regndropparna mot ansiktet och säger ”TACK för regnet”. Det är ju underbart! Känslan av de svala dropparna mot ansiktet är njutning. Samma sak med solen. Jag älskar att känna solens stålar mot huden och jag riktig känner livet strömma in i mig.

Låter jag fånig? Då är du ingen njutare. Men här kommer några andra små saker som jag har njutit av det sista.

I förrgår när vi hade kört ut kvigorna så var det en helt underbart vacker regnbåge! Eller två egentligen, en stark och en svag. Först så stod jag och njöt av regnet och solen samtidigt, sedan stod jag och tittade på regnbågen en stund och bara log och njöt. Jag sade till Bonden ”kolla vad fiiiiint”. Han vände sig om i 1,5 sekund och sa ”ja den var fin” och sedan skyndade han sig undan regnet…. Suck!

regnbåge dubbel regnbågar regn sol

Morgonen efter så stod jag och njöt av dimman istället. Det var svårt att få med det på bild men njutbart var det!

dimma sol

 

Dimma är något man kan njuta ordentligt av. Istället för att reta sig på den när man kör bil så kan man ju se det vackra i det hela. En häst på bete i en dimmig hage till exempel:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

En annan sak som jag ALLTID njuter av det är himlen! Solnedgångar, soluppgångar, vackra moln, en klarblå himmel eller regntunga åskmoln. Himlen är alltid vacker! Bonden förstår inte riktigt min förtjusning i himlar, han suckar mest när jag börjar oja mig och sucka över hur vackert det är. Men det ÄR ju vackert!

vacker himmel solnedgång träd

Sitter man dessutom nere vid båtplatsen och väntar på en Skräpfian och en Hon Som Absolut Inte Heter Sara så kan man passa på att njuta en extra lång stund:

 

båtplats vacker himmel båtar sjö vatten moln rosa

När man ändå är nere vid sjön så kan man passa på att njuta av de vackra kabbelekor som växer invid sjökanten. Jag älskar kabbeleka! De är så underbart fina i sin enkelhet.

kabbeleka sjö blomma blå gul vacker

 

Är man ute på sjön en vinterkväll så kan man hitta andra vackra små saker att njuta av. En al som sitter fast i isen till exempel:

alkottar alträd sjö motljus vinter

Eller en nyponbuske kanske, där man får lite bonus av en vacker himmel!

nyponbuske motljus

 

En annan blomma som jag njuter av varje dag när jag går till och från lagårn är syrener! De luktar så underbart gott och de är så vackra. Vi har en stor syrenhäck som växer mellan lagårn och huset och jag passar alltid på att njuta lite extra när jag går förbi!

syren syrenblom syrenblomma syrenbuske 2

Sen har vi ju min favoritnjutning! Och nej, jag menar inte coca cola… Fast jag måste erkänna att ett glas med kall coca cola är en helt sjukt underbar njutning! Framförallt nu när jag slutat med colan. JÄDRAR vad jag skulle njuta av ett glas coca cola just nu!! Men nej, jag menar en annan sak. Nämligen djur!!! Jag njuter i fulla drag av mina djur varje dag.

Ibland kommer de som en liten överraskning. När man räddar en liten skogsödla från att bli kattmat till exempel. Lille Pelle räddade vi från mördarkatterna och han fick bo hos oss i några dagar tills han läkt ihop igen. Han bodde på ett rabarberblad. Jag tror att han njöt han också!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Eller så kan man bara njuta av att se en söt kattunge gosa och mysa. Den här lilla katten drunknade tyvärr i ett badkar i en hästhage 🙁 Det är ju inget att njuta av precis. Men istället kan jag välja att minnas det bra med honom och hur duktig han var på att njuta.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Att stanna vid en vägkant och njuta av vackra Highland Cattle i en hage är också njutning. Att se dem rufsa om i snön och njuta av tillvaron är en njutning för mig också.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Men SÅDANT HÄR njuter jag i fulla drag av!! En mysig stund i soffan med mina pälsiga element utspridda över mig. Det är en njutning jag kan unna mig varenda dag. Helt gratis.

tax vit katt siames marvin bosse

Att bara titta på och umgås med djur ger mig alltid njutning. När man dessutom får se dem njuta av varandra så mår jag extra bra.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Katter är de största njutarna jag känner. De är fenomenala på att verkligen njuta av tillvaron i alla lägen. Oavsett om de lägger sig i solen och sträcker ut sig, hittar sig en stekhet plats på ett element eller gnager i sig en knaprig och geggig mus….

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

I förrgår städade vi ur ett förråd till Fröken Duktig som har flyttat hem igen efter att ha bott hemifrån i 3 år. Då fick jag chansen att njuta igen! I förrådet bodde nämligen ett helt gäng sländor som jag fick fånga och släppa ut. Jag kunde inte se mig mätt på dem. Shit vad vackra de är!!! (men svåra att fota med mobilen så de gör sig rättvisa)

slända dagslända hand slända dagslända blå turkos hand

Är man ute och går i skog och mark så har man många tillfällen att njuta. Att se en rovfågel cirkla i luften, att känna doften av svamp när man går i skogen, att känna den mjuka mossan under sina fötter eller att se ett rådjur skutta iväg när han får vittring på dig. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Naturen ger alltid många tillfällen till njutning! Alla underbara dofter och allt vackert som finns omkring oss som så många bara går förbi. Jag KAN inte gå förbi… Jag MÅSTE stanna och njuta av det. En så enkel sak som ett träd på ett bete en vinterdag:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Eller att lägga sig under ”lukta-gott-trädet” och se molnen fara förbi och njuta av den underbara doften! Jag älskar det här trädet!! Det blommar några dagar i maj och då är det översållat med vita blommor som luktar helt fantastiskt! Om någon vet vad det är för träd så säg gärna till.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Men det kan vara så enkelt som en kotte som gnistrar av frosten. Sådant gör mig så lycklig så jag spricker!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Det är ju så klart inte bara naturen och djuren man kan njuta av. Man ska njuta av ALLT som sker omkring en. Tony Irving till exempel. Honom ska man passa på att njuta av allt vad man orkar om man träffar honom. Först och främst då dansar han som en gud, man vill aldrig att det ska ta slut. Men dessutom så luktar han så fantastiskt gott så man blir helt snurrig i ballongen!

tony irving dans pose bondmora bondmoran kurs linköping

Watch this video on YouTube.

Nu ska jag inte bomba er med fler bilder men jag vill bara säga att man ska NJUTA mer!!! Av småsaker! En perfekt mogen vattenmelon, en stjärnspäckad himmel, en kvällskyss av den käresta, ett par gosiga strumpor, en bil som startar varje morgon även om den låter som en slåtterkross, dofterna en sommarkväll när regnet just slutat, eller helt enkelt bara njuta av att ha familjen omkring sig.

Det finns 100 tillfällen till njutning varje dag. Hur surt livet än behandlar en ibland. Det finns ALLTID saker att njuta av, det gäller bara att se dem.

Jag är en njutare. Jag kommer alltid vara en njutare.

Och jag kommer fortsätta försöka få min ”jämna-plågor-bonde” att njuta av allt underbart omkring honom också. Inte BARA njuta av att plöja en åker eller en singel malt en lördagkväll.

Även om det kan vara njutning nog 🙂

En helt vanlig valborg…

Jaha ja… Jag vet inte var jag ska börja riktigt. Men jag kan ju säga att dans och vatten gick som en röd tråd genom kvällen.

Som ni vet så hade vi grillfest här på valborgsmässoafton. ”Gänget” var här och det är ju trevligt… På sätt och vis. Men det händer alltid så mycket konstiga saker i det här gänget. De som var här var:

Prince Charming, Fröken Duktig och hennes kompis Maria.

Dåren, Han Som Blev Som Han Skulle, Skräpfian, Bonden, Babbelpellen och jag.

Samt två till som jag inte har presenterat för er tidigare. Laktosintolleranten och Keps-Nisse. Jag ska berätta lite mer om dem och lägga in dem på sidan ”Löst folk” senare.

Kvällen började lugnt och fint med att Skräpfian grillade till oss allihop. Hon tyckte att det var lite konstigt att det ville slockna för henne hela tiden när hon lade på locket. Men det var egentligen inte alls konstigt för hon hade alla spjällen stängda… Men grillat blev det och gott var det.

Men så fort maten var imumsad så börjades det! Prins Charming och Dåren fick för sig att skvätta ner hela mig med vatten och trycka ner mig på golvet och kittla mig så jag dog flera gånger om! Skräpfian filmade men hann inte med förrän tortyren avslutats. Men eftersom ni alltid tjatar om filmer så lägger jag in det ändå. Dyngblöt i fejan och ihjälskrattad, här har ni mig:

Watch this video on YouTube.

 

Men jag hämtade mig rätt snart och hämnades genom att slänga lite vatten på Prinsen. Det skulle jag inte gjort…. Man får alltid trefaldigt igen när man bråkar med de här herrarna.

Vår kökskran är en sådan där man kan dra ut och rikta åt vilket håll man vill…. Behöver jag säga mer??

Prinsen ställde mig framför kranen och höll fast mig medan han duschade ner hela mig med vatten!!! Sedan lade han mig på golvet och använde mig som golvmopp för att torka upp det vatten som sprutat på golvet.

Skitskönt.

Verkligen!

Det slutade med att Prinsen bar mig i fötterna medan jag hängde med händerna i hans byxlinning så han tillslut hade halva rumpan bar.

Men visst, om jag tidigare funderat på hur det egentligen KÄNNS att vara en golvmopp så kan jag ju sluta fundera nu. Alltid något positivt…

Det var inte slut på vattenlekarna dock. Maria fick tydligen för sig att duscha helt plötsligt (?). Med kläderna på! Vilken tur att Dåren och Prins Charming fanns där för att hjälpa henne. Fina pojkar, ställer alltid upp!

Laktosintolleranten valde att bli blöt mellan benen istället… Också med Prinsens hjälp.

Fast inte på något så trevligt vis som det låter. Han ställde nämligen en trasig ölburk precis bakom henne när hon satt på trappen så den sprutade ut öl över hela hennes kära bakdel… Som tur var så hade Skräpfian ett par byxor att låna ut.

linneas rumpa byxor namn

Så helt plötsligt hade jag ju en dotter till. På sätt och vis. Men inte mig emot 😀

Men kvällen gick ju även i dansens tecken. Eller – fuldansens tecken kanske man borde säga. Till och med min gamle Bonde fick upp och vicka på den lurviga rumpestumpen lite. Det är sannerligen inte ofta jag får se det så här kommer filmbevis. Självklart dansas det till ”Milking Style”!!

Watch this video on YouTube.

 

Skräpfian och Fröken Duktig gjorde en egen variant av Thriller… Och det blev en thriller! Kanske de skulle övat in något först?

Watch this video on YouTube.

 

Något som är helt sjukt roligt är när man filmar någon som tror att man tar kort!!!! Skräpfian till exempel. Han Som Blev Som Han Skulle och Fröken Duktig kom också med på ett hörn.

Watch this video on YouTube.

 

Nu ska jag bespara er fler dansfilmer! Jag lovade mig själv när jag startade bloggen att inte lägga in några fåniga ”festklipp” eller familjefilmer som ingen annan än man själv tycker är roligt. Men nu gjorde jag det ändå…

När det gäller Dåren så kanske ni minns när vi var på pubkväll i klubbstugan? Då pillade jag in jordnötter i Dårens öron efter att han haft prickskytte ner i klyftan på mig. Denna gången körde Fröken Duktig en ny variant och pillade in chips i näsan på honom.

Han får mycket konstigheter i sina håligheter den käre Dåren

Men trots allt hade vi en riktigt rolig kväll och dagen efter hade vi ännu roligare! Men det ska jag berätta mer om i morgon. Det handlar om Dåren, tamponger och kondomer.

Men mer om det i morgon.

Tjillevipp gullvippr <3