Italien, dag 5. Cello och sång

Jag har sovit som en stock inatt trots biltutor, vågplask och svettigt tält. Förutom att jag fick gå upp en gång och pumpa min luftmadrass för den läcker… 

Idag bestämde vi oss för att dra vidare, Menaggio är helt klart en sjukt mysig liten stad vid Comosjön men nu har vi sett det mesta just här och då är det dags att dra vidare. Vi bestämde oss för att ta oss till en annan, mindre sjö lite längre västerut, i Piemonte.

Ett par timmar senare var vi  installerade på Camping Verde Lago (Camping Green Lake) i Pettenasco precis vid sjön Orta. En SUPERFIN camping! Allting väl i ordning, rent och snyggt överallt, en kanontrevlig familj som driver stället och det har en egen strand vid sjön samt resturang med kanongod mat. Kan inte bli bättre.

Förutom en sak…. Det började regna och åska. Vilket gjorde att Gubben blev på samma humör som när det är strömavbrott…. Han klättrar på väggarna typ. Vilket kan vara nog så komplicerat när man bor i tält…

Men efter att ha svettats ut varenda droppe vätska ur min kropp sista tre dagarna så får det gärna komma lite regn och svalka en stund. Imorgon kommer vi säkerligen svettas igen. 

Idag firar vi förresten 25 årig bröllopsdag! Jag råkade berätta det när vi checkade in och vips när vi satt och åt lunch så fick vi varsitt glas champagne från värdinnan på campingen. Champagne, god mat och en underbar utsikt var inte helt fel.


Efter lunchen slängde vi upp tältet och det går verkligen på ett ögonblick. Vi vet precis vad vi ska göra och vem som gör vad. Hur smidigt som helst. Sedan gick vi en sväng och utforskade den lila byn Pettenasco och shoppade lite mat, öl och vin. Och godsaker… jösses amalia vad godsaker de har här. MUMS!!

När vi kom hem till tältet så fortsatte det att krypa i benen så vi tog bilen bort till grannbyn Orta san Giulio. Ja vi tog bilen… Vi vågade inte gå längs vägen för det fanns ingen trottoar och de kör som galningar här. Men sedan ställde vi bilen utanför byn och gick runt hela byn som ligger på en udde. Det går en strandpromenad längs hela udden och det var helt sjukt vackert!

Mitt i sjön, som är Europas renaste sjö, ligger den lilla ön Isola san Giulio som vi hade tänkt att besöka men eftersom Gubben var övertygad att jag skulle bli sjösjuk och liggande i koma resten av semestern så förhalade han det tills det var för sent.
Som om jag… liksom…

Men vi fick ju SE den i alla fall.

En del av strandpromenaden gick dessutom genom gamla staden med smala gränder och typ kullerstensgator fast utan kullersten… Det är liksom vanliga runda stenar som de gjort gator av. 

Vilket ställe!! Otroligt vackert, charmigt, mysigt och helt enkelt BELLISSIMO!!


Mitt i en liten öppning i en av gränderna satt en snubbe och spelade Cello. Så sjuuuukt mysigt!!

Watch this video on YouTube.

Och när jag slängde i en peng så frågade han vem jag var så jag berättade att jag och gubben var här och firade 25-årig bröllopsdag. Då sjöng han en egen sång bara för oss som han skrivit själv.

Watch this video on YouTube.

På kvällen blev det middag på campingens restaurant. Pasta per me e calamare fritta per mio marito. 

Sketgött! Och lika gött att gå och lägga sig sedan.

Snark!

Fast i en liten håla

Suck… Jag blir så trött på mig själv!

Jag kanske borde vant mig vid det här laget men jag fortsätter att ständigt förvånas över mina fantastiska idéer som så ofta slutar…inte lika fantastiskt….

Just nu sitter jag fast i en liten håla (en fin liten håla men dock en håla) som heter Vittaryd, utanför Lagan, utanför Ljungby… Med andra ord en håla utanför en annan håla utanför en lite större håla. Typ…

Jag tänkte hämta hem min älskade Murkla. Murklan är min fantastiska Mercury Montclair från 1955.

Visst är hon vacker ❤️

Nåväl. Han som har vintergaraget kom och hämtade mig men när vi kommer till garaget så är Murklan inte alls på humör. Hon är tjurig efter att ha blivit lämnad ensam hela långa vintern.

Tro jag det liksom! Hade någon stängt in mig i ett mörkt rum i en håla, i en annan håla, i en lite större håla hela vintern så hade jag också varit tjurig!

Efter otaliga försök att starta, kyssar och smek (med Murklan, inte med garagesnubben…) ännu mer fjäsk och några startförsök till så inser jag att mitt fjäsk inte kommer att fungera. Inte heller garagesnubbens knep med bensin, chokning och startkablar.

Så nu får jag sitta i den lilla hålan och vänta på att gubben slutar jobbet om 4 timmar och kan komma o hämta mig.

Jag VET ju att min drottning är svårfjäskad efter vintervilan så varför jag inte förutspådde detta kan jag inte begripa.

Varför laddade jag inte batteriet innan? Varför tog jag inte med startspray?

Varför förvarnade jag inte gubben min? (fast det är lätt att svara på… För då hade han sagt att vi skulle vänta tills han kunde åka med och jag ville inte vänta…)

Suck…Ibland kanske jag skulle lyssna på gubben min. Fast det är ju så förfärligt tråkigt.

Som tur var så hade det nyss öppnat en pizzeria i hålan så här sitter jag nu och begrundar mina synder.

Tjillevippen på er gullvippor ❤️

Nya firrar i baljan den blå

Tjo på er!

Nu har jag varit på Tassar och Morrhår i Växjö och köpt lite nya firrar till hightec-karet i vardagsrummet. Jag hade bara 5-6 st blodfenstetra kvar (har haft dem sedan jag startade detta karet) och nu var det dags att byta.

Mina blodfenor ska få flytta till en kompis kar och nu får det stimma svart neontetra istället. Jag hade världens beslutsångest (och klimakteriesvettningar) när jag gick i butiken i går kväll och skulle bestämma vad jag skulle ha. PUST! Men efter många om och men (stackars personal) så bestämde jag mig för dessa och jag är HELNÖJD. De passar perfekt in i karet och kommer nog färga ut ännu mer när de kommit sig tillrätta.

Här får ni en film på godingarna och på mina älskade växter.

Mitt lowtech akvarium på övervåningen går SUPERBRA men det ska jag berätta mer om en annan gång. Det är verkligen två heeelt olika akvarium jag har och jag gillar båda. Fast det på övervåningen kräver typ ingen skötsel alls och det är ju skönt 😉 Fast tråkigt, jag gillar ju att plaska omkring i karet och flytta växter hit och dit.

Tjillevippen på er gullvippor!