Vanilj-döden…

 

Örk…

Jag håller på att dö!!! Jag kvävs, kräks, får yrsel, huvudvärk, domningar i hela kroppen och näsan håller på att ramla av!

Vad tusan är det som händer??

Jag sitter här i godan ro och kollar på film medan Bonden ligger och snarkar bredvid mig när jag känner en doft av vanilj sippra upp i nosen på mig. Först lite försiktigt och sedan smäller det till och det STINKER verkligen.

Jag reser mig och vinglar mig fram genom vaniljångorna för att försöka få rätt på vad stanken kommer ifrån.

Och hamnar på Vanish rum.

Där ligger hon i sängen med fönstret på vid gavel.

Hon har städat rummet och har nu parfymerat det för att det ska lukta gott…

pafrym stinker doftspray

Det finns liksom inget lagom med den tösen! Gör hon något så går hon all in på riktigt. Hon måste ha tömt hela den där jäkla vaniljflaskan i rummet för det stinker något fruktansvärt i hela huset.

Förutom i hennes rum. Eftersom båda fönstren står på vid gavel.

Suck!

Jag vinglar tillbaka genom ångorna och öppnar alla fönster i resten av huset och har sedan fullt sjå närmsta halvtimmen med att dels inte frysa ihjäl och dels jaga bort kattkräken från fönstren så de inte hoppar ut.

Marwin Melker den Grå och Vit tävlar med mig om vem som först hinner fram till varenda fönster i varenda rum för att sedan börja om från början igen. Men då kör de minsann inte samma fönster utan de delar på sig så jag får springa som en galning mellan fönstren för att hindra dem att smita ut.

Kanske jag borde låsa in dem på Vanish rum istället?

Det hade ju varit lite kul.

 

När man blir helt ihjäl-läskad!

Här sitter man i butiken, trött och vrålhungrig. Så får man ett SMS från Vanish som är hemma och härjar i köket:

sockerkaka

Tror ni att man blir mindre hungrig då eller???

Tror ni att snålvattnet rinner till så man håller på att drunkna då eller??

Ja, klart som fasen!

Lyckligtvis så skickade hon ner en bit till mig också.

Tur för henne…

Jag satt som bäst och googlade ”straff för att mordhota dotter via sms?”.

 

Ingelstagymnasiet, provmjölkning och fläng

FÖRLÅT att jag inte bloggar så mycket som jag brukar göra! Det har varit helt sjukt mycket och jag har inte hunnit helt enkelt. Det finns inte en enda ledig stund över, antingen så står jag i godisbutiken eller så är jag ute i lagårn. Om jag mot förmodan inte är på någon av de platserna så sitter jag med pappersarbete eller är ute och flänger som en tok.

I måndags var det verkligen en flängdag! Dagen började klockan 6 med att jag gick ut till lagårn för jag och Bonden skulle provmjölka. Det gör vi 1 gång varje månad. Alla kornas mjölk mäts och skickas in i små provrör. Jag ska berätta mer om det en annan gång.

Så fort vi var klara så rusade jag in och bytte kläder och sedan körde jag ner Vanish till Ingelstagymnasiet för idag var det dags för skolstart! Hon fick stå ut med att jag luktade kossa för jag hann inte ens att slänga mig i en dusch när jag kom in…

I somras så var vi en sväng på Ingelsta och hälsade på, jag tog mängder med fina bilder på djuren och nu tänkte jag lägga in dem och visa er. Tror ni att jag hittar dem???

NÄ!!! Alla mina bilder på grisar, ankor, kaniner, fåglar och annat är pytts väck! Jag hittade 1 bild… på en get… det var allt. Så håll till godo:

ingelsta gymnasiet get

Efter möte, rundtur och lite vimserier från min sida när det gällde nyckel och klasser osv så  gömde jag mig i bilen och ringde in massa beställningar till godisbutiken. Sedan flängde jag in på expeditionen en stund för lite info och annat. Flängde ut som en tok igen och höll på att få hjärtsnörp när det stod en stackars snubbe och tog igen sig utanför dörren.

Bonden säger att jag är den mest lättskrämda kärring som finns.

För en gång skull så har han nog rätt. Jag flyger i luften av vad som helst. Antagligen för att jag springer omkring i egna tankar hela tiden så allt som händer är oväntat. Om ni fattar…

Drog in till Växjö och shoppade loss lite till butiken, köpte lite mat till BeDÅRErskan som hade hand om godisbutiken idag och åkte hem och matade henne och berättade lite om mina planer inför helgen. Vi ska ha en kanonlördag med mängder med erbjudanden och extraprylar. ASKUL!!

Sedan rusade jag upp till lagårn igen för nu var det dags för nästa mjölkpass. Det var lika rörigt som på morgonen… Bonden bara skakade på huvudet när jag vimsade omkring med mina provrör och räknade kossor och letade nummer.

Efter mjölkningen for jag ner till butiken igen och visade BeDÅRErskan hur man stänger för kvällen. Det är inte bara att låsa och gå om ni tror det. Datorn/kassan ska slås ut, all tobak ska in i säkerhetsskåp, tidningarna ska returrapporteras, kylar och frysar ska släckas, det ska larmas och 200 lock ska knäppas på….

När jag var klar i butiken så hojade jag hem igen och satte mig på kontoret en stund.

Sedan dog jag. I min säng. På min skönaste kudde. Med en Korvhund mellan benen.

 

Snusläpp, GeKås Ullared och ensam bonde

Jag har ju sagt att jag måste testa alla produkter jag säljer i min godisbutik. Det kanske inte var ett supersmart uttalande nu när jag tänker efter. Jag säljer nämligen snus.

Och jag har aldrig snusat i hela mitt liv. Dessutom har jag liksom ingen jättestor överläpp. Den är så liten så den täcker liksom inte ens tandköttet.

Med andra ord ser jag skitful ut med en prilla under lilla läppen.

Men jag MÅSTE prova och alla som såg mig skrattade läppen av sig 😉 så jag bad Skräpfian att ta ett kort på mig så jag skulle se hur ful jag var. Jag försökte allt vad jag orkade att hålla mig allvarlig så att hon skulle kunna ta en bild.

Grejen var att hon filmade….

Watch this video on YouTube.

 

Ful som stryk och yr i mössan som bara den drog vi iväg mot Ullared, i två bilar för Fröken Duktig och Skräpfian skulle vidare till Göteborg sedan och jag, BeDÅRErskan och Vanish skulle hem.

Efter 5 mil så ringde Bonden. Fröken Duktig hade ringt honom och var lite bekymrad för att bilen hade låtit så besynnerligt så hon hade stannat och bakdäcken var alldeles vrålvarma. Hon hade visst kört med handbromsen i….

I 5 mil….

Efter många samtal fram och tillbaka så stannade vi till på en bilverkstad men de sade bara att ”låter den bra nu så är det bara att köra”… Det var inte vad vår vän bilmekanikern sa. Han sa ”Ställ bilen”. Men detta lät bättre så vi lyssnade på verkstadskillen istället…

Vi kom till Ullared hela och rena men HELSKOTTA vad folk där var! Jag är dock en sådan som bara måste parkera närmast ingången så jag kör ner till kundvagnarna, kör till raden längst bort och DÄR ta mig tusan står en liten bil som ser ut att ha lyset på.

Jag stannar bilen och springer fram och knackar på och skrämmer livet ur stackarn som sitter i bilen. Men visst skulle hon åka så jag springer tillbaka till bilen och parkerar.

Fröken Duktig fick cirkla runt i en halvtimme innan hon hittade en parkering femtioelva mil från ingången.

Under tiden träffade jag på en bloggläsare. Marie hette hon och hon visste att jag skulle hit idag så hon stod vid kundvagnarna och lurpassade på alla som kom förbi. COOLT!!! Och jättekul!! Tack Marie för att du kom och hälsade på oss 😀

När jag och beDÅRErskan hade hunnit vara inne i varuhuset max 20 minuter så ropar det i högtalarna: ”Kundmeddelande: kan Charlotte Borneklint komma till kundservice där Emma väntar”…

Men WTF???? Varför kunde hon inte bara ringa mig??? Jag vänder mig om och ser kundservicedisken strax bakom mig där Skräpfian, Fröken Duktig och Vanish står och asgarvar.

Skitungar! Var det nödvändigt liksom?

Det blev en heldag bland sura kärringar, gubbar som står i vägen, skrikande ungar och svettlukt. Härligt…

Men jag hittade lite fint, vad får ni se i morgon. Jag hittade dock inte det viktigaste, men det får jag leta vidare efter. Om någon har något tips på några lådor, burkar eller liknande som man kan ha lösgodis i så säg till. Jag behöver 200 st så inte för dyrt… Det behöver vara lock på!

Jag hittade en SKIIIITFIN ”karott” som var ljusblå utanbå och cremefärgad inuti som var kanonfin! Jäklar vad läckert det hade blivit. Men de skulle kostat närmare 50.000 så det var inte att tänka på.

Jag hittade två coola stolar som BeDÅRErskan och Vanish passade på att vila i vid bilen:

ullared stolar utomhus röda fåtöljer

När vi skulle åka hem så hade all chokladen i min godispåse smält… Så klart. Det borde jag ju kunnat räkna ut med lilltån men den hade väl tagit en välbehövlig semester så där låg min påse alldeles chokladig.

Men smart som jag är så slängde jag på AC’n på max och hängde påsen framför fläkten. Efter en stund var det hårt igen. Det är helt SJUKT vad smart jag är!

godispåse smält choklad hänger framför fläkten

Att chokladen hade kletat ihop de andra godisbitarna gjorde inte så mycket, det blev ju lite kul blandningar på så vis.

Typ marsmallows med lakritskrita och chokladbollstopping. Inte alls fel faktiskt.

I morgon ska jag pynta i butiken så då ska jag fota lite så ni får se vad jag hittade. Nu ska jag stupa i säng och längta tills i morgon.

Dagens Downfall: Toaletterna inne på GeKås! FY FABIAN!! När vi handlat klart så gick jag in på toaletterna utanför kassorna och det var det äckligaste jag sett på länge! Överfulla papperskorgar, papper på hela golven, inget papper i hållarna, blött och kladdigt på golven och skitiga toalettringar. BLÄK! Det borde de kunna sköta bättre tycker jag.

Dagens Bästa: Bondens ”tyck synd om mig” när vi kom hem. Han hade varit ENSAM hela dagen. Stackars, stackars Bonden….

 

 

Hjälp! Var är mina barn???

För tusan, ungarna är ju aldrig hemma nu för tiden! Vad ska man med 4 ungar till om de aldrig är hemma liksom? HÄR ÄR TOMT!!!! De fattas mig!!!

Ni minns väl att Babbelpellen åkte till Mallorca med Svärmor och Svärfar i två långa veckor? Jag höll på att avlida här hemma. Dessutom åkte Vanish till Kosovo en sväng. Skräpfian har träffat en helt gorgeous rörmokare från Markaryd så hon är ju knappt hemma heller nu för tiden.

För en vecka sedan åkte Babbelpellen på scoutläger till Danmark, läs HÄR om ni missade en tre äpplen hög Babbelpelle med en 258 gurkor hög ryggsäck…

Idag kommer han äntligen hem igen. Men om en vecka åker Skräpfian på NSF’s  Heartbeat 2013, Active Summercamp i Bosnien.

active summercamp bosnien heartbeat 2013

SUCK!!! I 9 dagar ska hon vara borta! Jag kommer att dö….

Men jag är faktiskt stolt över henne också. Det har krävts en hel del arbete från hennes sida för att komma med på detta lägret och de kommer göra en stor insats under tiden de är där och även när de kommer hem. ME PROUD MAMA!!

Hon och hennes kompis Scojt-jäntan, som hon ska åka ihop med, testade tältet i natt så att alla pinaler fanns med och att liggunderlag och allt funkade som det ska.

tält gräsmatta scouter

Förutom att de var livrädda för att robotgräsklipparen skulle komma och köra över dem så funkade allt finemang!

Fröken Duktig behagar ju inte heller hålla sig hemma! Hon är visserligen hemma under veckorna eftersom hon inte har semester än, men på helgerna försvinner hon iväg på äventyr.

Även Vanish har flytt fältet och åkt och campat med mormor och morfar. Nedrans ungskrällen att inte hålla sig hemma. Jag saknar ju dem när de är iväg!!

Det är bra tur att jag har Korvhunden i alla fall. HAN lämnar inte min sida en sekund <3

Gratis inomhuspool. Eller: Hur mycket vatten får det plats på ett badrumsgolv…

Nu har jag ett sådant där fantastiskt bra tips till er som länge velat ha pool hemma men som inte har råd att köpa en. Man kan fixa en helt gratis inomhuspool hur jäkla enkelt som hest!

Steg 1: Införskaffa 3 st långhåriga tonårsdöttar! Färgen på håret har mindre betydelse.

Steg 2: Gör inte rent golvbrunnen i duschen. Inte ens när det börjar rinna lite sakta. Tänk att ”jag tar det i morgon” och låt dagarna gå.

Steg 3: Ställ in en av de mest långduschande döttrarna, tex en som heter Vanish om ni har någon, annars kan ni få låna min.

Steg 4: Sätt dig lungt tillrätta i fårskinnsfåtöljen (en soffa kan också gå bra om du inte har någon fårskinnsfåtölj) och vänta tills den långhåriga och långduschande tonårsdottern har tvagat sig klart och kliver ut ur duschen och skriker.

– HJÄLP!!!! CHARLOTTE, KOM OCH HJÄLP!!!! (Om ni nu inte heter Charlotte så kommer hon ju troligen att skrika något annat namn, men det funkar lika bra det också och påverkar inte resultatet nämnvärt).

När ni kommer in till toaletten så kommer ni upptäcka att ni nu är stolt ägare till en fantastisk inomhuspool! Här kan man plaska runt och fånga upp kringflytande shampoflaskor, kattsand och annat skräp som flutit fram från gömmorna under skåpen.

Helt fantastiskt!

Svaret på frågan i rubriken är att på ett badrumsgolv får det plats en FÖRFÄRLIG massa vatten!!! Har man tur och det är HELT stopp i brunnen så märkte jag att vattnet på golvet stiger till ca 5 cm höjd och täcker precis hela golvytan som är ca 4×4 meter.

Ni som kan räkna kan ju roa er med att se hur många liter det blir…