Bondmoran goes inredningsblogg!

 

Eller inte liksom… Ni behöver inte oroa er. Men jag visade ju er lite grand hur mitt hus här på Bolmsö ser ut just för tillfället. Missade ni det så har ni det HÄR. Fast… jag måste ju visa lite av mina favoritprylar också för tusan. Ett hem är ju inte ett hem utan de där prylarna som man gillar så mycket.

Det behöver inte vara fancy, dyra saker (vilket det sannerligen inte är i mitt fall…) Utan bara saker som man gillar av någon speciell anledning helt enkelt.

Vi börjar väl i köket… Mitt 50-tals inspirerade kök som dock är långt ifrån färdigt. En sak som jag älskar är BURKAR!! Jag är helt galen i burkar av alla de slag och är det dessutom en coca-cola burk så är det ju ett extra plus i kanten.

Denna till exempel:

kök 50-tal burk coca cola verktygslåda

En söt liten verktygslåda där jag har en del av mina teer:

kök 50-tal cocacola burk verktygslåda teburk

Jag har hur många olika coca cola burkar som helst men jag ska inte tråka ut er med att visa allihop… En av dem står på den gamla spisen i köket. Ihop med en annan gammal burk och en söt liten ”soda-mojäng” som hängde här när jag flyttade hit.

kök 50-tal burkar beckkits blue coca cola soda

Ännu en coca cola-burk står på köksbänken ihop med några andra söta burkar och en slush-maker:

kök 50-tal burkar popcakemaker slushmaker

Just det! På den gamla spisen har jag ju min sugrörsburk som också är en coca cola-burk så klart…

kök 50-tal coca cola burk sugrör

Istället för ett vanligt tråkigt diskställ till bestick har jag så klart använt en… burk. Fast inte coca cola för en gång skull.

kök 50-tal burk old english toffees

Skafferiet är så klart fullknökat med burkar av olika slag även om inte alla syns på de här bilderna, många står bakom annat och jag är dessutom inte klar här inne än:

kök 50-tal skafferiet kök 50-tal skafferi

Men förutom alla mina kära burkar så har jag lite annat i köket som tillhör mina favoriter. Min ”gamla” radio till exempel. Ett ytterst äkta exemplar från GeKås i Ullared…

kök 50-tal radio röd

Även hyllan på väggen bredvid är en favorit! Eftersom jag ännu inte fått någon riktig rosa Cadillac så får jag nöja mig med en hylla istället…

kök 50-tal caddilack hylla rosa tavla flaskor

Plåtskylten som hänger ovanför gillar jag också, jag har 5 st i olika motiv. Tre stycken hänger i köket och 2 stycken ska hänga ute på min altan sedan när jag gör iordning där ute.

Jag har en gammal reklamskylt för Bryne Margarin också som så klart får hänga i köket:

kök 50-tal affish skylt talva bryne smör margarin

På soffan har jag två kuddar som jag bara älskar!

kök 50-tal kudde bilar auto club

Och bästa kylskåpsmagneten som jag fått av min vän PJAK. Hon har verkligen förstått det här med choklad!!

kök 50-tal kylskåpsmagnet

En gammal tavla hängde här när jag flyttade hit och den ska få hänga kvar! Bonden hatar den och just därför älskar jag den extra mycket!

kök 50-tal skylt

Men nu lämnar vi köket och går in i TV-rummet. Jag fick ju en soffa av familjen Galenskap eftersom Korvhunden förstörde vår soffa. Dock hade jag inget soffbord så jag fick improvisera lite… Jag letade runt nere i källaren och där hittade jag en gammal sockerlåda.

vardagsrum bord bitsocker svenska sockerfabriks aktiebolag låda

En ful skiva till en hylla ovanpå, en tygbit och vips hade jag ett tillfälligt soffbord.

vardagsrum bord

Fast… jag gillade ju den där sockerlådan så jag funderar på om jag ska se om det finns en till och ställa ovanpå och sedan hitta en finare skiva att lägga ovanpå den. Den som lever får se.

Ovanför baren hänger ett inramat fotografi som jag tycker är helt awsome! Inte bara för att bästa och snyggaste jag är med på bilden utan för att vi helt enkelt hade sjukt kul när vi tog den.

vardagsrum tavla liseberg

Det är jag längst till vänster, Babbelpellen i mitten, Skräpfian längst till höger och ovanför henne Fröken Duktig och hennes dåvarande pojkvän. Bonden var hemma och tog hand om kossorna så han fick inte vara med…

Ovanför fotografiet hänger en gammal kamera som jag också fått av min kära vän PJAK. Den passar perfekt tycker jag.

vardagsrum tavla liseberg kamera

Bakom baren hänger ännu en favorit, självklart även den en äkta relik från GeKås i Ullared… En belyst tavla med en gammal skön hoj!

vardagsrum tavla motorcykel lampa

På baren står också två minnen från när vi var på Kap Verde. Gubben med pipan är min och sköldpaddan är Babbelpellens.

vardagsrum gubbe trä kap verde sköldpadda

Två fina tavlor köpte vi också, de är gjorda i sand i olika färger. De har inte fått någon ram än men det kommer väl… någon gång… eller aldrig. Skit samma.

vardagsrum tavlor kap verde

I detta rummet hänger även två troféer. Den ena är en älgtjur jag sköt och den andra var min första rådjursbock jag sköt under pyrsjakt. Det var också det första (och enda) rådjur som Korvhunden har fått spåra upp efter att jag skjutit. Det var nämligen hur mörkt som helst och jag såg inte ett skvatt så då fick Korven hjälpa till att leta.

vardagsrum älghorn rådjurshorn

Jag är inte så bortskämd med presenter från min kära Bonde. Det är inte riktigt hans grej att köpa presenter om man säger så… Men ett år fick jag faktiskt en fin skulptur av honom och den vårdar jag ömt!

vardagsrum statyett figur

Den står på den öppna spisen ihop med ett par andra saker som inte betyder något speciellt men som fyller sin plats…

vardagsrum öppen spis figur staty

Bredvid den öppna spisen har jag två lampor som jag ÄLSKAR!!! Vi är inte riktigt överens där, jag och min kära Bonde… Han tycker att de är skitfula men det bryr jag mig inte om ett skvatt! Jag har en stor och en liten, så de står på varsin sida.

 vardagsrum lampa litenvardagsrum lampa stor

När jag hade köpt dem och kom hem med dem så tog han den stora och använde den som trumpet… Jädrar i min låda vad det lät!!! Men man får väl se det positivt – de har ju två användningsområden helt enkelt.

Men bäst av allt är ju att jag under helgen som var fick hit mitt Malawi-akvarium!! Wohoooo!!

vardagsrum akvarium malawi juwel vision 260

Så nu har jag fått hit två av mina akvarium, nu är det bara tre kvar…

Behöver jag säga att Bonden inte älskar mina akvarium lika mycket som jag?

Så, nu får det räcka med ”inredningsbloggandet” för idag. Det är ju inte riktigt min grej det där men ni ville ju se hur jag hade det så då får ni skylla er själva.

Nu ska jag och Babbelpellen kolla på Pirates of the Caribbean och käka kvällsmat.

Tjillevipp!

Hem ljuva hem… eller?

Så var vi hemma i kalla Svedala igen. Sjukt tråkigt…. Jag ville vara kvar! Men Bonden var glad att jag kom hem i alla fall. Det blir tydligen lite kaos både inne i huset och i lagårn när jag är borta.

Kanske bra att han får märka det…

Jag har inte mycket att berätta om hemresan egentligen. Vi åkte från Kap Verde vid 6 tiden på kvällen och kom hem till Sverige kl 5 på morgonen. Fina Mister Klister hämtade oss på flygplatsen och körde hem oss.

Jag tänkte sova hela hemresan men det blev ingenting med det. Man har ju fullt upp när man flyger!! Det ska ätas och beställas drycker och fikas mest hela tiden tycker jag. Men jag lade mig och sov när jag kom hem istället. Vi kom ju hem lagom till att Bonden skulle gå till lagårn, men jag fick ledigt som tur var. Man var ju rätt så slut i kolan om man säger så.

Lite typiskt var ju att Babbelpellen vågade sig ut i havet först sista dagen vi var där…

kap verde sal santa maria havet stranden

Det var Skräpfian som fick ta hand om honom, hon har mycket mer tålamod än vad jag har.

Watch this video on YouTube.

Det där med att vara rädd för vatten ligger nog i generna för både Bonden och Svärmor är lika fega som Babblis. Bonden tror ju till och med att han ska drunkna i duschen…

Det känns konstigt att vara hemma igen. Både skönt och tråkigt på en gång. Jag hoppas att jag fyller 40 nästa år också så jag kan få en resa till i present…. Eller måste jag vänta tills jag fyller 50 nu???

Sista dagen! Vill inte hem!!!

Kap Verde, ön Sal, Santa Maria. Dag 8 del 1

Idag var vår sista dag här i Santa Maria. Sorgligt men sant. Jag och Skräpfian vill inte alls åka hem, vi vill stanna kvar minst en vecka till! Vanish däremot längtar hem till sin Mister Klister och Babbelpellen längtar hem till sina dataspel.

Skitungar…

Jag och Skräpis har bestämt oss för att ta övertalningstekniken till nya höjder när det gäller att få Bonden att vilja flytta utomlands. Vi förstår inte varför han är så motsträvig, det finns ju kossor på massa härliga och varma platser på vår jord. Varför bo i Sverige om man inte måste liksom?

Skräpis tyckte att jag helt enkelt bara kunde säga ”du får inte ligga förrän vi flyttar utomlands” men det skulle inte hjälpa för det får han ju knappt göra ändå…

Nä, jag måste hitta en rejäl morot till honom om detta ska lyckas. En större morot än att få muffla lite oftare.

Men åter till Kap Verde, det var ju det jag skulle berätta om. Bussen skulle inte hämta oss på hotellet förrän kl 16.00 så vi hade hela långa dagen på oss att njuta. Bästa stället att göra det är ju så klart stranden!! På väg ner till stranden passade Skräpis och Vanish på att utöka sina afrikanska kunskaper:

Kap verde sal santa maria afrikanska bära på huvudetKap verde sal santa maria afrikanska bära på huvudet

Det var kanonväder även idag med strålande sol från en molnfri himmel och bara en lätt bris. Vi låg i böljan mesta delen av tiden och sandade ner oss på stranden resten av tiden.

kap verde sal santa maria strand hav sol vågor vatten sand 2 kap verde sal santa maria strand hav sol vågor vatten sand 1

Lite snorkling blev det också men jag gav upp när en enveten liten krabba bet sig fast i mitt öra och vägrade släppa taget. Eller jag tror att det var en krabba. När jag fick loss den så skulle jag titta på den men då bet den mig i fingret istället så jag slängde iväg den i rena förskräckelsen. Då simmade den på ytan mot mig igen så jag skvätte iväg den och simmade in. Vete tusan vad det var för något?? En vitaktig krabbliknande sak, kanske 3 cm, simmade på ytan. Någon som vet?

kap verde sal santa maria snorkla snorkling hav

Skräpfians muräna som vi såg i går hade gått och gömt sig. Kanske var den rädd för att se henne igen? Jag och Vanish simmade dock rakt in i ett stim med flera hundra vitsvarta firrar, hur läckert som helst!

Vi var tvungna att ta en tur ut på piren igen, det är kul att se när fiskarna kommer in med sin fångst!! Här får ni en hel drös med bilder från piren:

kap verde sal santa maria piren fiskar fiskare kap verde sal santa maria piren fiskar fiskare 1 kap verde sal santa maria piren fiskar fiskare 3 kap verde sal santa maria piren fiskar fiskare 4 kap verde sal santa maria piren fiskar fiskare 5

En bild tagen genom springan i bryggan och ner i vattnet…

kap verde sal santa maria piren fiskar fiskare 2

 

Lite utsikt från piren och in mot stranden:

sal kap verde santa maria utsikt från piren stranden sal kap verde santa maria utsikt från piren stranden .4 sal kap verde santa maria utsikt från piren stranden .2 sal kap verde santa maria utsikt från piren stranden .

Efter en tur på piren blev det stranden igen. Då fick vi oväntat besök…

Rätt som det var kom det nämligen två små pojkar och slängde sig i knät på Skräpis (fick tyvärr ingen bild på det). Där låg de och gottade sig tills de fick syn på våra cyklop och snorklar. Då skulle de i vattnet och snorkla minsann. Att cyklopen hamnade upp och ner verkade inte bekymra dem ett dugg! De lade sig i baljan ändå…

badpojke cyklop

När de lekt klart med cyklopen sprang de upp och lade sig på min och Skräpis handdukar!!!

IMG_5458 IMG_5464

Jahapp…. Det blev ”ståsolning” för min del medan Skräpis satte sig på den del av hennes handduk som var ledig. När de tröttnat på att sola slängde de sig i knät på Vanish istället. Hon frågade mig om hon fick ta med dem hem men jag trodde inte att det var en så bra ide…

IMG_5466

Det blev lunch på mysiga Sal Beach Club idag igen. Babblis passade på att bada lite  i restaurangens pool medan vi väntade på maten. Han påstod att det var bra för aptiten…

kap verde sal santa maria sal beach club pool

Tja, vem vet?

Det blev Kap Verdes nationalrätt Catchupa för min del. Glömde ta kort dock, sorry. Men det ser ut som något man skrapat upp från golvet. Någon slags pytt i panna på bönor. Lite smaklöst kanske men korven som serverades till var gudomlig.

De har en underbart fin hund på denna restaurangen, jag misstänker att det är en Boerboel. Någon som vet?

kap verde sal santa maria sal beach club hund boerboel

Vid halv tre tiden knatade vi hem till hotellet. Vanish var förnuftig och gick upp till rummet och packade medan jag, Skräpis och Babblis slängde oss i poolen en sista gång. Det var ju så skönt!! Självklart fick vi stressa som stollar sedan för att hinna packa ner allt men vi hann till bussen och det var ju huvudsaken.

Nu åker vi hem till kalla Svedala igen 🙁

 

Skräpfian blir uppäten av en muräna…

Kap Verde, ön Sal, Santa Maria. Dag 7

Som vanligt var vi uppe med tuppen. Det känns helt sjukt konstigt att vakna av sig själv på morgonen och dessutom känna sig utvilad. Jag mår nästan dåligt av att må så bra…

Det var helt strålande väder idag, klarblå himmel och bara en lätt bris. Vanish ville inte gå till havet idag för hon ville inte vara röd som en kräfta när hon kom hem… Lycka till med det liksom. Babblis stannade vid poolen med henne och jag och Skräpfian gick till havet. HEEEELT underbart här nere idag!!

kap verde sal santa maria stranden havet vågor sand vackert

kap verde sal santa maria stranden sand hav vackert

Vi snorklade och solade och plaskade i baljan allt vad vi orkade. Helt plötsligt när vi snorklade så gastade Skräpis och gestikulerade att jag skulle simma dit. Det var massa stenar under henne och där simmade en svartgul megastor muräna omkring. Den var ca 60-70 cm lång och huuuur vacker som helst. Skräpis såg den dock som en potentiell mördare och vågade bara stanna kvar en kort stund och sedan simmade hon, fortare än jag någonsin sett henne simma, in mot land. Nästa gång vi badade kunde jag inte låta bli att ropa till henne

– Kolla!! Muränan är här!!

Sjukt kul!

Tyckte jag.

Skräpis fick totalpanik och tittade vilt omkring sig ända tills hon såg mig där jag jag höll på att drunkna på grund av att jag skrattade mig dubbelvikt (vilket inte är så lämpligt när man är i vattnet). Jag tror att hennes blick just då kunde mörda bra mycket bättre än den där muränan…

Vi käkade en smarrig lunch på Sal Beach Club, tusan att vi inte hittat detta stället tidigare!!

sal beach club santa maria kap verde

tonfisksallad sal beach club santa maria kap verde

sal beach club santa maria kap verde sal beach club santa maria kap verde

Jag hittade en efterrätt som jag MÅSTE äta innan vi åker hem!!!

orange charlotte pudding sal beach club santa maria kap verde

Fatta att de tycker om mig så mycket här nere så att de gjort en efterrätt efter mig. Helt amazing!! Fast jag förstår dem, vem älskar inte mig liksom!

När vi proppat oss fulla så knatade vi tillbaka till hotellet där vi hittade en nöjd Babbelpelle.

Under tiden vi varit borta så hade nämligen han och  Vanish varit på Bailys och käkat lunch, sedan hade Vanish hyrt en Segway till Babblis. Det har han tjatat om varje dag sedan han såg dem så ni fattar att han var överlycklig nu eller?

kap verde sal santa maria bailys segway

Han hade åkt runt i Santa Maria och åkt ner till strandpromenaden och Babblis var megastolt! Okej, jag blev lite avundsjuk… Det ser ju helt sjukt fånigt ut när de åker omkring på de där så det hade passat mig helt perfekt!

Kvällen spenderades med UNO på balkongen i vanlig ordning. Och självklart vann jag hela tdien eftersom jag är specialist på UNO, som på alla andra spel.

Eller hur var det nu igen?

IMG_5390

 

Surfande hundar och härliga vågor

Kap Verde, ön Sal, Santa Maria. Dag 6

Idag har vi haft en soft dag. Vi började med att ta alla påsarna med Babbelpellens avlagda kläder samt ett gäng block och pennor osv som vi tagit med oss hemifrån (som gav mig gråa hår då jag morgonen när vi skulle åka fick packa om alla väskor och ta större väskor då jag inte klarade vikten annars). Sedan knatade vi iväg in till Santa Maria och Children Centre Castelos do Sal.

Han som vi träffade där berättade att det finns många fattiga familjer här på Kap Verde och barnen är de som blir hårdast drabbade. Han rekommenderade oss att absolut inte ge pengar till barnen på gatan även om det känns lockande. De barn som får ihop pengar på gatan struntar i skolan. Det är bättre att ge till deras föräldrar eller till barncentret.

På centret serveras det två mål mat om dagen, ett till förmiddagsgruppen och ett till eftermiddagsgruppen. Många barn äter bara ris och fisk då det är billigast här på ön (om de får något alls…). Frukt, grönsaker och kött är mycket dyrt så på centret är det just det som de proppar i ungarna. De får också lära sig att sköta sin hygien. En pojke de har där är så gott som döv pga att han aldrig gjort rent sina öron. Tänderna är också ett problem och här får de lära sig att borsta tänderna varje dag. Även vardagshyfs hör till utbildningen, att knacka på dörren innan man går in osv.

Allt arbete som sker här är ideellt och alla är välkomna att hjälpa till genom att skänka pengar, kläder, pennor, block, hygienartiklar osv.

När vi lämnat av våra kassar så begav vi oss mot stranden. Det var lite molnigt idag så jag låg mest bara och softade. Vi fick återigen påhälsning av en närgången vovve. Vanish skulle vara snäll och ge honom lite vatten för hon tyckte att han såg törstig ut. Det var han inte alls…  Det var inte vattnet han ville ha utan våran flaska som han sprang iväg med och hade ruskigt kul med. Skithund!

kap verde sal santa maria strand sand hav hund

Sedan kom det en kvinna och ville fläta håret på tjejerna. Jag undrar varför hon inte frågade mig om jag ville ha flätor i håret? Jäkla diskriminering!!

Skräpfian avstod men Vanish ville ha lite flätor. Priset började på 2000 escudos (200kr) och slutade på 500 escudos (50 kr). Helt perfekt!

kap verde sal santa maria strand kvinna flätor flätade

kap verde sal santa maria strand kvinna flätor hår

Idag var det molnigt så jag var inte så orolig för att bränna mig mer, smörjde mig bara med SPF 15 ett par gånger.

Smart.

Verkligen.

solbränna bröst bränt solbränd kap verde

 

Jag undrar om luften här nere gör att man blir helt intelligensbefriad??? Det verkar så i alla fall… suck.

Det var helsköna vågor idag, inte för läskiga men tillräckligt för att dränka mig en gång och Vanish två gånger. Om ni inte hamnat under en våg någon gång så kan jag berätta att det känns som att åka tvättmaskin. Antar jag. Jag har inte provat på tvättmaskinsåkning men jag är helt säker på att det är så det känns. Jag ska fråga min enbenta tomte när jag kommer hem. Fast han har ju bara åkt tvättmaskin, aldrig hamnat under en våg. Antar jag. Hmmm…

Watch this video on YouTube.

 

Varje dag har det varit en grabb på stranden som åkt SUP (Stand Up Paddling). Ofta har han en hund med sig på brädan. Ser helt sjukt kul ut. Ibland står hunden upp och ibland sitter han bara där. Det skulle varit Korvhunden det…

IMG_5352

Watch this video on YouTube.

 

På hemväg från stranden gick vi återigen till Bailys och käkade. Jag kunde inte motstå efterrätt den här gången heller och beställde in helt underbara Crepes Suzette Kap Verde style. MUMS!!! Undra sa flundra om man behöver betala för övervikt på planet hem…

Sedan blev det balkongen och UNO som blivit en liten tradition här nere. Emma kollade på klockan och utbrast: – Åh, äntligen tio, då går jag och lägger mig.

– Öh, sa jag, jag har inte ställt om den, klockan är bara åtta….

Skräpis blev sjukt besviken, gick in och spelade lite spel med Babblis och sen gick hon och lade sig ändå. Vanish hade däckat redan klockan sju så nu var det bara jag och Babblis kvar som var vakna, han tjatade dock hål i skallen på mig att vi också skulle lägga oss så kl halv nio gick även jag och lade mig.

Hur ska det här gå när vi kommer hem? Kommer jag helt plötsligt att gå och lägga mig i tid på kvällarna eller kommer allt återgå till det normala? Bonden somnar i soffan vid halv nio och jag sitter uppe till klockan två?

Den som lever får se.

 

Nu är hon 18, skitungen

Idag var en bra dag så då passade Vanish på att fylla 18 bast! Vi passade på att krångla av oss våra linnen och shorts, krångla på oss finkläderna och kladda på några lager spackel för att dölja våra knallröda nunor. Jag lyckades få ner min stackars rödbrända svullna lekamen i ett par vråltajta byxor som gjorde att jag fick sitta bakåtlutad resten av kvällen… suck. Varför utsätter man sig för sådant?

finklädd tajta byxor svarta

Hur jag ska kunna få ner någon mat när magen sitter uppe vid hakan vet jag inte men what the fuck… Jag får väl göra som hamstrarna och samla det i kinderna och sedan svälja när jag kommer tillbaka till hotellet? Eller kanske smyga in på restaurangens toalett var 5:e minut, knäppa upp byxorna, låta magen ramla ner och svälja.

Fast då kanske jag inte får ihop dem igen?

Vi käkade på restaurang La Villa i Santa Maria, en fin restaurang med trevlig personal och bra mat, som ligger precis vid stranden. Inte maten. Resturangen! (jag borde nog gå en kurs i meningsuppbyggnad…).

kap verde sal santa maria restaurant la villa restaurang

Jag och min fina Babbelpelle:

kap verde sal santa maria restaurant la villa restaurang 1

Mina vackra flickor:

kap verde sal santa maria restaurant la villa restaurang 2

Babbelpellen har tjatat om att få äta den Kap Verdianska hummern hela veckan så nu lät jag honom få den, vi skulle ju fira trots allt.

Kap verde santa maria sal restaurang la villa grillad hummer

Tror ni han tyckte om den?? NÄ!!! Skitunge… Men Skräpfian ställde upp och mumsade i sig hälften. Tur att det finns en slasktratt i närheten när man behöver den.

Själv käkade jag bläckfisk igen. Alltid gott!

Kap verde santa maria sal restaurang la villa bläckfisk a la kap verde

Trots att magen satt uppe under hakan så lyckadeds jag få i mig nästan alltihop utan att använda hamstermetoden, så länge jag satt bakåtlutad så gick det rätt bra.

Om Babblis har tjatat om hummer hela veckan så har Vanish tjatat om Strawberry Daqiry och Piña Colada hela veckan, men vi har inte hittat något ställe som har dem. Här hade de Piña Colada!!! Så det valde hon till efterrätt vilket kyparen tyckte var sjukt kul…

Kap verde santa maria sal restaurang la villa piña colada

Vi andra valde vanliga efterrätter.

Babblis ”Heart of chocholate” med någon god creme runt. Han som dekorerade med den där krämen hade nog hemskt roligt…

IMG_5336

Skräpis tog Chokladmousse med jordgubbsyoughurt och glass. Sedan kan man ju försöka få en normal bild på Skräpis…. hon ska ALLTID göra något fånigt när man tar kort på henne. Så varsågod folket, en Skräpis precis som hon är:

Kap verde santa maria sal restaurang la villa chokladmousse

Skräpis var dock så proppmätt efter maten så hon orkade bara äta några skedar av sin efterrätt så när kyparen kom frågade han om det inte var gott.

– Jodå, det var jättegott!!! Intygade hon honom och avslutade med

– It was good!!! Taste it!!! och gesterade att han skulle smaka… Han avböjde dock…

Och så min underbara flamberade banan Kap Verde style:

IMG_5341

SÅ. SJUKT. GOTT!!! Och jag åt självklart upp alltihop, fattas bara annat. Mums!! Byxorna knäpptes upp, jag lutade mig en bit till tillbaka och tryckte ner alltihop och hoppades att jag inte skulle spricka när jag reste mig upp. Eller att byxorna ramlade ner.

Det vore inte första gången i så fall… Men det ska jag berätta mer om en annan gång.

Lite utsikt över stranden:

Kap verde santa maria sal restaurang la villa stranden utsikt

När vi skulle gå hem var vi så mätta så vi bestämde oss för att ta taxi de långa 800 metrarna hem till hotellet. Som vanligt så hade några grabbar fått tag på Skräpis och nu spelade hon något afrikanskt kulspel med dem och försökte övertyga dem om att hon kunde reglerna bättre än dem. Man hörde henne på lång väg ”No, no, NO!! This is how you do it!”

Vi fick gapa och skrika allt vad vi orkade för att få loss henne så inte taxin skulle tröttna på oss och köra därifrån.

När vi kom hem väntade vår lilla katt på oss så vi lät den komma in en stund.

Kap verde santa maria sal katt

Han är såååå söt och han skriker hela tiden. Hade jag haft en kattlåda hade han fått stanna inne i natt men det har jag så klart inte… Tusan att jag inte packade ner en! Här får ni en film så ni får höra honom.

Watch this video on YouTube.

 

Sedan stupade vi i säng. Typ klockan nio… Jag som är kvällsmänniska har verkligen gjort en helomvändning här nere, vi lägger oss någon gång mellan halv nio och tio varje kväll…

Hel sjukt! Hoppas man blir normal när man kommer hem igen.