Nya firrar i baljan den blå

Tjo på er!

Nu har jag varit på Tassar och Morrhår i Växjö och köpt lite nya firrar till hightec-karet i vardagsrummet. Jag hade bara 5-6 st blodfenstetra kvar (har haft dem sedan jag startade detta karet) och nu var det dags att byta.

Mina blodfenor ska få flytta till en kompis kar och nu får det stimma svart neontetra istället. Jag hade världens beslutsångest (och klimakteriesvettningar) när jag gick i butiken i går kväll och skulle bestämma vad jag skulle ha. PUST! Men efter många om och men (stackars personal) så bestämde jag mig för dessa och jag är HELNÖJD. De passar perfekt in i karet och kommer nog färga ut ännu mer när de kommit sig tillrätta.

Här får ni en film på godingarna och på mina älskade växter.

Mitt lowtech akvarium på övervåningen går SUPERBRA men det ska jag berätta mer om en annan gång. Det är verkligen två heeelt olika akvarium jag har och jag gillar båda. Fast det på övervåningen kräver typ ingen skötsel alls och det är ju skönt 😉 Fast tråkigt, jag gillar ju att plaska omkring i karet och flytta växter hit och dit.

Tjillevippen på er gullvippor!

 

Vårt nya hus på Mon

OMG folket! Vi har gjort någon helt galet och helt underbart på en gång…

Vi har köpt ett hus i Dalsland… Och nej, vi ska inte flytta igen utan detta ska bli vårt sommarställe. Och vinterställe… och höst och vårställe…. Vårt mysställe kanske man kan säga.

För drygt 30 år sedan så sålde Bondens familj deras hus i Dals-Ed. Då var Bonden 18 bast och inte ett dugg intresserad av att ha ett lantställe och därför såldes det. Men under åren så har det grämt honom att han inte behöll det ändå, det finns så många fina minnen från det stället och det har funnits i släkten så länge.

Men för två veckor sedan var vi i Ed för första gången på 20 år och åkte då ut och tittade till det gamla huset. Det ser sannerligen inte ut som det gjorde då men det kan man ju råda bot på – så vi kontaktade ägarna och de kom mycket väl ihåg Bondens familj och kunde mycket väl tänkta sig att sälja det tillbaka till oss.

HELT FANTASTISKT!!!

Så nu börjar vårt projekt med att få detta hus som ser ut så här nu:

Till att se ut som det gjorde förr:

Fattar ni vad spännande det ska bli?! Utan el och vatten/avlopp men med en underbar atmosfär och fantastisk natur.

Jag ska göra en egen sida här på bloggen där ni kan följa hur det går med huset. (inläggen kommer så klart också att hamna här så ni inte missar något).

Tjillevippen på er gullvippor <3

 

»crosslinked«