En helifant…

Fröken Duktig är hemma och hälsar på över helgen. Mysigt mysigt 🙂 Jag skrev ett inlägg på ett ”trevligt familjeforum” nyligen och fick då värsta påhoppen för att jag kallar henne just Fröken Duktig. De förstod inte hur jag kunde vara så nedlåtande mot min dotter och kallade henne stackars barn och allt möjligt.

Hm, de har nog missförstått saken något… Hon ÄR Fröken Duktig och det är väl inte negativt eller??

Nåväl. Det här kanske inte är ett dugg kul för er andra men för mig var det vansinnigt kul när det hände. Fröken Duktig var då ca 6-7 år skulle jag tro. Hon var vääääldigt tidig med att prata och sade Mamma redan när hon var 7 månader och när hon var 1 babblade hon på som bara den. Så då kan ni ju tänka er hur vi hade det när hon var 6-7… Hon skrev och läste som bara den också.

Vi satt i bilen på väg hem när hon babblade på i baksätet som värsta kulsprutemojängen. Hon pratade om helifanter och hur fina och stora de är. Jag och Bonden satt och fnissade i framsätet och tillslut måste jag ju bara säga till att hon uttalar det lite fel.

– Snälla lilla du, heter det inte Elefant?

– Jo, jag säger ju helifant, säger Fröken Duktig.

-Jaja, men du, hur stavar man till Elefant?

– H.E.L.I.F.A.N.T

Suck, där fick jag så jag teg…

Hon ÄR Fröken Duktig. Det är bara så!

 

2 svar på ”En helifant…

  1. Fanns det inte något godis som hette så? Jag har för mig att det var nått sliskigt som var framme vid kassorna på mackarna.

    • Hm, det ringer en klocka men jag kan inte komma på det. Det var nog inte Helifant men något liknande… nu kommer jag grubbla på det tills jag kommer på det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *