Då var det det här med Geografi igen…

Det är något magiskt med min bil och Skräpfians kompisar… Ni minns kanske häromveckan när vi hade lite geografisnack i bilen? Annars har ni inlägget HÄR.

Nu satt vi återigen i bilen och snackade geografi när Skräpfians andra ytterst intelligenta kompis (har hon bara sådana?) snackar om norr och söder. Hon vet absolut var norr och söder är. Och öster och väster. Ö som i höger och V som i väster och det är ju helt rätt.

Men… sen kommer resten… gällande norr och söder.

– Det är ju liksom bara att tänka på Alaska och Atlanten, säger hon.

– Va? säger jag och Skräpfian. Vad menar du?

-Ja, Alaska och Atlanten, det ena är uppe och det andra nere.

-Men, säger Skräpfian, Atlanten är liksom ett hav.

-Neeej, säger kompisen, Alaska ligger där uppe och Atlanten där nere.

(en liten fe hoppar upp på min axel och viskar i mitt öra att jag kanske ska hjälpa henne på traven lite så jag säger)

– Atlanten? Menar du inte Antarktis?

– Jo, utbrister hon glatt. SÅ hette det!

Oj oj oj… vart är världen på väg…

 

6 svar på ”Då var det det här med Geografi igen…

 1. Har kanske med inavel att göra… hihi. Jag vet nog att ni smålänningar sitter o spelar banjo i snickarbyxor…. 😀 *duckar och springer*

  • Men, vi ÄR ju inte smålänningar. Vi e goa Göteborgare som bara råkat hamna i Småland. Fast Babbelpellen är ju född i Småland så han är liksom lite utböling… haha. Så du behöver inte ducka och springa. Denna gången…. hehe

   • Göteborgare, skulle det vara bättre det? Heter inte ni Karl o Ada hela bunten? Så det är ju inte bättre det… 🙂 Tacka vet jag utflyttade 08:or som nog flyttar tillbaka igen ( dumma dumma ”kärring” )

    • Åh, fy…. nollåttor… de är ingenting att ha 😉 Du vet väl vad man får om man går till korvan och beställer en halv special med 08:a?
     En korv med mos och en Pucko. Hahahahha

 2. Fiskmåsar är ett annat bra smeknamn på oss 😉 skriker och skräpar ner 🙂

  Blev så avis när jag såg danssekvenserna, inte dansat på flera veckor nu pga förkylning som vägrar släppa 🙁 Om du dansat mkt bugg förut så misstänker jag du känner till Zlips , dom ska tyvärr lägga ner *bölar*

  • Haha ja det kanske jag ska börja kalla henne istället…. I alla fall vissa dagar!
   Jag är inte ute och dansar mycket tyvärr då jag har svårt att träffa massa folk sedan jag blev sjuk (gick in i väggen). Men jag känner till dem och det är sjukt trist att de ska lägga ner!!!
   Kul att du hittat hit!!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *