Punta Cana, dag 1. Äntligen Framme!

 

Oh, my god folket!! Jag är KÄR 😀

Inte bara i Bonden, även om det vore väl nog, men i Dominikanska Republiken! Här är verkligen helt fantastiskt. Jag älskar värmen, stranden, vattnet, folket och stämningen. Det här kommer nog bli en favorit om det fortsätter så här.

Men jag ska börja från början…

Resan ner till Köpenhamn har ni ju redan hört om och efter en natt med ont i rumpan så fick vi äntligen kliva på planet till Düsseldorf. Det är inte mycket att säga om den resan, jag somnade så fort jag satt mig och sov som en klubbad säl hela vägen tills vi landat. Enda gången jag vaknade var när jag satt och drömde att jag åkte tåg och vaknade av att planet satte fart för att lyfta. Jag fattade ingenting och tänkte att det här var det snabbaste tåg jag åkt…

 I Düsseldorf bytte vi plan snabbt och lätt och påbörjade vår färd mot Punta Cana och Dominikanska Republiken. 10 timmar spenderade vi på det planet men det var inga problem. Vi hade alla varsin TV-skärm där man kunde välja mellan mängder av filmer, tv-serier, musik och allt möjligt. Mat och dryck var fritt så det var bara att äta och dricka vad man ville. Det här var den bästa flygplansmat vi ätit någon gång! Gött mos Air Berlin!

När vi landat kom vi in på den mysigaste flygplatsen ever! Inga väggar, bara halmtak med gigantiska fläktar som svalkade oss. Och det var ju inte helt fel. 29 grader var det när vi landade. GUDOMLIGT! Jag tog kort och filmer här men glömde att föra över dem i datorn så ni får dem sedan.

Vi reste ju med ett, för mig, helt nytt resebolag, nämligen LowCostHollidays. Där bokade man flygresan, hotellet och transfern var för sig. Så lite orolig var jag ju hur allt skulle funka men det hade jag inte behövt oroa mig för. När vi hämtat väskorna så stod en snubbe och ropade på oss, tog hand om våra väskor och lotsade ut oss till en taxi som körde oss på tre röda sekunder till hotellet. Och det gick inte fort för att det var kort väg… Om man säger så. SHIT var de kör som stollar här. Men till hotellet kom vi välbehållna.

natura park beach hotell punta cana

 Väl på hotellet märkte vi dock att det var JAG som var med på resan. Det brukar ju hända lite underligheter när jag är ute och far. Det hade blivit ett el-fel på den delen av hotellet där vi skulle bo så vi var tvungna att spendera första natten på grann-hotellet istället.

Många hade säkert blivit sura för böket men vi såg det som ett tillfälle att få upptäcka ännu ett hotell istället 🙂 Och vi blev sannerligen inte besvikna! OH. MY. GOD. Vad fint det var!! Vårt hotell är ju också ett 5-stjärnigt hotell men det här var verkligen ett lyxhotell! Dreams hette det och det stämde bra…

Så här såg vårt rum ut:

IMG_5910 dreams hotell punta cana

Vi installerade oss och sedan gick vi ner till stranden och käkade en sen lunch. En mumsig buffe var uppdukad nere i sanden och det var bara att ta för sig. Sedan gick vi en kvällspromenad längs stranden.

bavaro beach punta cana bavaro beach punta cana dominikanska republiken

När det började mörkna kom det dock en fyrhjuling med två Dominikaner åkande och de bad oss vända hem och sa ”new day tomorrow”. Så då promenerade vi hem igen och gick upp i baren och tog första drinken. Jag har ju sagt att jag ska dricka drinkar hela veckan. Vi får väl se hur det blir med den saken eftersom jag inte dricker sprit… Men någon gång ska man väl komma igång?

drinkar

Mumsigt som tusan var det så klart men efter tre klunkar vad det dags att ta Bondmoran till hotellrummet för lite vila på sängen… Där hade jag helst stannat resten av natten men Bonden menade att vi måste äta middag. Suck!

Vi valde den ”enklaste” restaurangen på hotellet (det fanns 5 stycken) för de hade lägst dresscode och jag hade inte lust eller ork att klä upp mig. För på det här hotellet är det sannerligen uppklätt!!! Jösses Amalia… Det är nog hit de som badar i pengar åker.

Buffén i den här restaurangen var något helt otrolig! Man hade kunnat bo här i två veckor och ändå inte hinna med att prova allt!!! Man gick ju för tusan vilse mellan alla buffebord här! GALET mycket mat och helt fantastiskt fin mat! Jag hade velat gå runt och fota allt men det var inte rikitgt rätt ställe att göra det på kände jag… Tyvärr.

Efterrättsbuffen var inte av denna värld. HEEELT amazing! Att mat kunde vara så vacker hade jag ingen aning om.

Efter maten var jag så trött så då gick vi äntligen hem och nuppade sov.

Något jag måste säga är att man verkligen blir behandlade som kungligheter här! Dominikanerna är helt fantastiskt vänliga, hjälpsamma, trevliga, glada och härliga. ME LIKE! Det är väldigt laid-back och hasta manana. Vilket är galet skönt.

Jag vill aldrig åka hem!

 

6 svar på ”Punta Cana, dag 1. Äntligen Framme!

  1. Kan du inte be bonden filma dig när du har druckit 4-5 klunkar av drinken? Ungarna hjälper honom nog att lägga upp den här… 🙂

    • Tänk att du alltid ska ha så dåliga iéer. Kan du inte säga något smart för en gång skull?? Eller… nä. Det GÅR ju inte. Det är ju THORD vi snackar om här liksom… Dum dummare dummast!

  2. Åh, du kommer nog hem. Eller du tänker bara överge Korvhunden så där? Och den grå bryr du dig heller inte ett dugg om?? Dina kossor??, Barnen??

    Och sist men inte minst. Mig 😉

    • Hm, Korvhunden ja… Kan man inte frakta hit honom? Den grå kanske får följa med också. Äh vad tusan, jag tar hit er allihop .-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *