Punta Cana, dag 6. Saona Island!!

Ni har ju bara fått massa djungelbilder och annat sista dagarna men NU jäklar är det dag för strand och hav igen! Idag drog jag nämligen med mig Bondlurken ut på havet 😀

Han som vi bokade resan med var tvungen att lova flera gånger att det INTE var någon snorkling och INTE var något bad på djupt vatten. Efter det gick Bonden – om än motvilligt – med på att åka ut till Saona Island. Saona Dreams hette utflykten och det kan man verkligen säga!

Vi hämtades först med buss och åkte över till andra sidan ön och till Bayahibe. Där väntade en katamaran på oss och vi drog ut till havs med Dominikansk musik, rom, solcreme och glatt humör (eller aningens nervöst om man räknar med Bondens…).

Denna gången var det inte hjälmar utan flytvästar vi blev utrustade med, men bara för den korta färden från stranden och ut till katamaranen.

saona island saona dreams flytvästar speedboat katamaran

Sedan drog det iväg ut till havs! So long Bayahibe:

saona island saona dreams bayahibe katamaran

Jag slängde mig genast på nätet i fronten och njöt i fulla drag! Fy tusan vad härligt 😀

saona island saona dreams katamaran nät solar

Bonden ”njöt” på sitt sätt. I tryggare förvar på båten och med en Dominikansk Champagne i näven:

saona island saona dreams katamaran nät solar

Fast jag fick allt lurat ut även honom på nätet även om han trodde att han skulle dö på kuppen. Dock låg han inte längre än att vi fick ta ett kort och sedan var han kvickt uppe på båten igen…

saona island saona dreams katamaran nät solar

Med på båten var några unga, vackra afroamerikanskor som höll till bredvid oss i båten. Jag fick bara med ett par av dem på bild.

afroamerikanskor katamaran

Ett härligt gäng som glassade och hade kul. En av tjejerna lade sig tjusigt på nätet för att bli fotad av sin väninna och just då satt jag bredvid Bonden.

Han den onde flög i mig och jag tittade skräckslaget ner genom nätet och skrek till tjejen ”WHOOAAA, watch out for the shark!!!”

…..

JÄDRAR vad kul!! Hon blev totalt livrädd och försökte kravla sig upp men eftersom jag inte kunde hålla mig för skratt utan vek mig dubbel så blev jag snart avslöjad.

Men det var kul så länge det varade.

Tyckte jag…

Det mest chockartade som hände på katamaranen var att Bonden dansade merengue!!! Ni tror mig inte, det vet jag, så därför tog jag bildbevis:

merengue katamaran saona island saona dreams

merengue katamaran saona island

Jag dansade också med en av Dominikanerna på båten. Hur kul som helst!

dans merengue katamaran dominikanska republiken dans merengue katamaran dominikanska republiken dans merengue katamaran dominikanska republiken

Att se min lille Bonde dansa Merengue på en katamaran långt ute på havet var en syn jag ALDRIG trodde att jag skulle få uppleva… Inte ens en av dem och nu fick jag uppleva alla tre samtidigt! WOW!

Jag frågade senare om han ville dansa med mig men då svarade han uppnosigt ”Nepp, jag dansar bara med Dominikanskor…”

SUCK!

Nu började vi närma oss Saona och bakom oss hade vi den södra delen av Dominikanska Republiken som är den gigantiska nationalparken Del Este som är hela 419 km2!! (inklusive Saona Island).

nationalpark del este dominikanska republiken saona island

Efter 1,5 timme ca var vi framme på Saona Island. Här kan vi snacka Karibiskt Paradis!!!

saona island saona dreams katamaran jag

saona island saona dreams saona island saona dreams

Vattnet i Punta Cana är fantastiskt blågrönt men här på Saona är vattnet helt turkost och kristallklart!! Sanden är kritvit och består helt av korallsand. Fast… sanden är faktiskt skönare i Punta Cana för där är den fin som mjöl!

Här fick vi ligga och gotta oss under palmerna, promenera på stranden, äta god buffe och bara njuta i några timmar. Bildbomb kommer här:

saona island saona dreams saona island saona dreams hav kristallklart vatten saona island saona dreams jag poserar saona island saona dreams jag i vattnet saona island saona dreams turkost hav sand saona island saona dreams kristallklart vatten turkost saona island saona dreams strand saona island saona dreams hav båtar katamaran speedboat saona island saona dreams strand hav turkost saona island saona dreams saona island saona dreams strand hav kristallklart vatten saona island saona dreams strand hav

Som vanligt så drack vi drinkar hela tiden… Att ligga under en palm på Saona med en drink i näven är ju inte helt fel måste jag säga.

palm himmel cocospalm

Jag och Bonden hade lite kul på stranden på vårt eget vis (NEJ vi nuppade inte) men det ska jag berätta mer om i ett annat inlägg.

Till slut var det dags att ge sig av till nästa ställe. Men inte på någon lugn och mysig katamaran med merenguedans och drinkar inte. Denna gången var det speedboat som gällde. Och jädrar vad det gick undan!

Hej då Saona:

saona island beach

Och nu var det fullt ös som gällde. Två båtar var vi som gav oss av från Saona:

speedboat saona island

Nästa stopp var den vackraste plats jag sett!!! Stranden i bakgrunden tillhör naturreservatet och där får man inte gå i land. Som ni ser så är vi långt, långt från land och ändå går vattnet bara upp till höften! Här var det lika klart som i en pool och som på alla ställen här helt ljummet och skönt!

natural pools saona island jag och bonden

Vi var inte de enda båtarna där men det gjorde inget för området var jättestort så man stördes inte av varandra.

natural pools saona islandHär var helt galet vackert och jag hade kunnat stanna här hur länge som helst och bara plaska runt, dricka rom och njuta.

natural pools saona island natural pools saona island natural pools saona island

Jag hittade några sjöstjärnor! Man fick ta upp dem ur vattnet och fota men bara 4 sekunder, sedan skulle de ner i vattnet igen för att inte ta skada.

natural pools saona island starfish sjöstjärna sjöstjärnor

Bonden struntade i sjöstjärnorna och koncentrerade sig på sin rom & cola iställlet:

natural pools saona island bonden rom o cola

En liten mysbild var ett måste när vi var på ett sådant här vackert ställe!!

natural pools saona island kärlek

Trots sin motvillighet så måste ni erkänna att även Bonden ser ut att njuta lite?! Om det beror på vattnet, allt det vackra eller helt enkelt bara romen vet jag dock inte…

natural pools saona island bonden rom o cola

Till slut var det tyvärr dags att bege oss hemåt och en fartfylld, skumpig och salvattensyrande hemfärd påbörjades.

ASKUL!

nationalparken del este dominikanska republiken

Väl tillbaka i bussen fick vi chansen att köpa en flaska med rom med en personlig etikett på… Bra där att man lämnat alla dollar på hotellet! MORR.

rom flaska personlig etikett dominikanska republiken

Men skit samma, vi har haft en helt fantastisk dag (om ni frågar mig, frågar ni Bonden så är det väl mer ”jo men vi lever ju fortfarande”) så vad är en romflaska hit eller dit?

När vi kom hem så hade vi egentligen bokat bord på hotellets fiskrestaurang klockan nio men klockan var bara halv sex och vi var helt dödströtta! Så vi gick till rummet, bytte om och gick och käkade i bufférestaurangen istället. Sedan var tanken att vi skulle hämta datorn och sätta oss i baren en stund så att jag kunde blogga.

Tror ni det hände eller? Nä’rå, klockan åtta däckade vi i varsin säng och sov till morgonen… Så kan det gå när inte haspen är på.

Vad tror ni att jag drömde om på natten? Dansande, muskulösa Dominikaner? Korvhunden? Lata dagar på stranden?

Nepp…

Som vanligt drömde jag att jag var spion ute på hemligt uppdrag… Jag förstår inte varför jag drömmer om det så ofta men det gör inget. Jag har ju skitkul!

8 svar på ”Punta Cana, dag 6. Saona Island!!

  1. Bondmoran gillar att leva farligt, att ligga under palmer är dödsfarligt händer att kokosnötter ramlar ner och det har lätt till dödsolyckor. Jag var nära att få en nöt i Thailand på mig vid ön koh Samui.

    • Pyttsan! Jag är både purung och fantastiskt snygg så det är nog bara för att han vet att jag dansar så amazingly bra så han skulle försvinna bredvid en sådan pärla som mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *