Punta Cana. Sandloppor och att bli biten av en muräna-piraya-vithaj!

 

Allltså, jag har ett problem när jag åker utomlands! Ett JÄKLIGT störigt problem! Och nej – inte det faktum att jag tappar bort både mig själv, mina prylar och mitt rum. Det är en bagatell knappt värd att ens nämnas. Sådant går att lösa.

Nej, det är värre än så.

Jag blir biten!! Alltid!!

Kolla bara, jag är dock inte säker på vad som bitit mig. Jag tror att det kan vara en piraya eller en muräna. Möjligen en vithaj.

myggbett piraya vithaj sandloppor

Bonden tror dock inte alls det. Han tror att det är sandloppor. Låter ju urfjantigt! Mycket coolare med muräna eller vithaj.

När vi var i Thailand hade jag världens problem. Ingen av de andra i sällskapet blev bitna men jag såg ut som om jag fått spetälska eller något. Det kliar något så vansinnigt så man håller på att krypa ur skinnet!

Thailand Bondmoran sandloppor

Denna gången började det med ett bett på vaden och jag tänkte att det var väl inte så farligt. Ett litet pirayabett bara, inget att klaga över.

Dagen efter hade jag tre till på ena foten.

Tre dagar senare hade jag säkert 20 st på fötterna och anklarna.

VARFÖR?? Varför biter de bara mig? Eller är jag bara extra känslig? Eller extra god kanske… vad vet jag. Bonden kanske smakar pyton så de väljer mig istället.

Bonden påpekade att jag kanske skulle sluta upp med att konstant gräva ner fötterna i sanden men det är ju as-svårt! De gör det av sig själva!! Så fort jag kommer ner på stranden så VIPS så är de nergrävda innan jag vet ordet av. Och jag har då tusan inte sagt till dem att gräva ner sig. Det bara händer (eller fötter…?)

Men i vilket fall som helst så var det ju redan försent att försöka få bukt med den saken för fötterna var redan halvt sönderbitna och kliade så jag höll på att få dåndimpen.

Brukar ni få piraya-bett eller annat när ni är utomlands?

 

10 svar på ”Punta Cana. Sandloppor och att bli biten av en muräna-piraya-vithaj!

 1. Vet några som åkte iväg på semester och fick den förstörd då de låg på stranden och inte på solsängar! Alla tre blev sjuka med 2 riktigt illa och blev sängliggande när de kom hem i flera veckor och den ena var ”syrra ändå! Men du lyssnar ändå inte på goda råd med det är inte lämpligt att ligga på sandstränder i utlandet!!! Vackra att se på men de innehåller kryp som bits och infekterar människan! Kram 😉

  • Fast vi låg på sängar och solade. Ingen annan fick problem vare sig när vi var i thailand eller här så jag är nog bara överkänslig mot just sandloppor (om det nu är det som biter mig). Jag kommer fortsätta njuta sandstrand. det är SÅ värt det 🙂
   Men tack ändå för goda råd 😉 (även om jag inte lyssnar… haha)
   Kul att höra från dig förresten, har inte sett att du skrivit på ett tag. Kram

 2. Åh jag hatar att bli.biten av sådana (sandloppor, sängloppor) jag blev galen när jag fick det i Australien. Hoppas det är bättre nu. Ta hand om dig och välkommen hem 🙂

  • Jo nu har det gått över. Jag kom hem i tisdags och då kliade det helt galet mycket, men idag har det inte kliat något alls 🙂
   tack så mycket 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *