Mina matlagningsskills = Nödmat!

Det är inte bara solen och värmen man saknar efter en semester i Karibien… Även om jag måste säga att jag varje dag drömmer mig tillbaka till vita stränder, turkost vatten och vajande palmer. Suck!

En annan sak som inte riktigt lever upp till veckan i Punta Cana är det här:

mat köttfärssås på burk makaroner

Jag ska ju inte påstå att jag är någon expert i köket precis. Dessutom tycker jag att det är vansinnigt tråkigt! Så när Skräpfian inte är hemma och fixar middag till oss så är det det här vi lever på.

Men jösses vad mycket gott vi åt under semestern! Många har sagt att ”nä, all inclusive är inget vidare, man tröttnar på samma mat dag ut och dag in”.

Öh… vi hann inte ens smaka på allt!! Vi bodde ju på 2 olika hotell och det ena hotellet hade 3 a la carte restauranger, en strandrestaurang och en bufférestaurang. Det andra hotellet hade 7 a la carte restauranger, 2 strandrestauranger och 1 bufférestaurang.

Bufférestaurangerna bytte matsorter varje dag så det var aldrig samma så även om vi BARA ätit i bufférestaurangen så hade vi inte kunnat smaka på allt.

Helt galet mycket gott helt enkelt. Jag tog några bilder så ni får se. Men det är är bara ett litet urval…

Mumsig soppa och en kock som skar upp kött till oss:

mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park

En liten del av efterrätterna, det fanns mängder!!!:

mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park efterrätt tårta mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park

Lite av frukt och ostfaten:

frukt ost mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park frukt mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park

Ännu en smarrig soppa och en kock som stekte upp vad än du ville ha för olika skaldjur osv:

kock mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park

Ännu en kock som skär upp mumsigheter:

kock mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park

Lite olika grytor med skaldjur och fisk:

mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park

Snacks, torkad frukt, tryfflar och lite annat smått o gott:

mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park snacks

Sushi!!!! Mums!

sushi mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park sushi mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park

Någon slags fisk som jag inte vet vad det är men den åt man rå ihop med sushin. Galet god!!

mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park rå fisk

Världens mumsigaste soppa med bläckfisk och annat gottigottgott!

mat buffé dominikanska republiken punta cana hotell natura park

Det här var bara ett pyttelitet urval. Det fanns MÄNGDER med smarrigt att mumsa i sig.

Jag längtar tillbaka till ALLT där nere! Nu ska jag spara som en liten blå så  vi kan åka iväg igen nästa år, eller året efter, eller om 10 år… Men vad tusan, åka ska vi i alla fall!

14 svar på ”Mina matlagningsskills = Nödmat!

 1. Bondmoran var ju expert på allt då är matlagning ingen konst. Jag lagar biffstroganoff med ris. Det där att Bondmoran kan laga pannkaka är en myt 😀 undrar om man inte ska gömma skräpis på hemlig ort 😉

 2. Ja hur var det nu med det där med pannkakor? Det ska jag grädda på måndag, långt ner i ett atombombssäkert bergrum ”någonstans i Sverige” efter kusten. Då ska jag ha semester, låser in mig bakom stålportar på måndag morgon och kommer upp på tisdag kväll igen. 😉

 3. Lite nyfiken på vad er resa ungefär kostade? Har kollat runt lite på resor men tycker det är så dyrt. Vi brukar åka till Gran Canaria, men blev så inspirerad av er resa. Tack !

  • Jag letade ju först på alla resebyråer och det var svindyrt!! Men så hittade jag lowcosthollidays och där bokade jag ett 5-stjärnigt hotell med all inclusive (på RIKTIGT all-inclusive…), reguljärflyg tur och retur samt transfer för allt som allt 25.000 för oss båda. Mycket billigare än jag hittat någon annanstans 😀 Dessutom funkade allt kanonsmidigt! Jag kommer absolut boka med dem nästa gång också. Jag var faktiskt lite orolig när vi skulle åka eftersom jag inte visste hur det skulle funka att inte åka charter och eftersom jag inte bokat med dem förut men bättre service har jag aldrig fått…
   Kram

 4. Ja, vad ska man säga? Jag börjar tro att det är en myt att du kan laga mat… Och ”steka” pannkakor tar inte så lång tid! Du kan ju skita i en film en kväll och ställa dig på din riktiga plats (vid spisen)…. *duckar för smällen* 🙂

 5. Vi får väl försöka hitta tid då båda är lediga och inte sover. Sen ska vi se om du inte kan laga mer/fler sorters mat. Och det kommer både vara gott och väldigt lite att göra 😉

  Smiter kanske ut till dig tisdag eller torsdag. För du jobbar väl inte måndagar och onsdagar??

  • Men det är ju så galet tråkigt… Gillar inte alls att laga mat!
   Gör så 🙂 I vanliga fall jobbar jag alla dagar utom måndag och onsdag men denna veckan jobbar jag: måndag förmiddag, tisdag förmiddag samt torsdag-söndag som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.