Djuren i Punta Cana, Dominikanska Republiken

 

Det här är ju egentligen ett helt självklart inlägg. Eller? Jag är ju lika galen i djur på semestern som jag är hemma… Så självklart har jag hittat massa fina, söta, fula och roliga djur även här 🙂

En som var jäkligt fin och en riktigt fyllebult var den här:

geting drink dominikanska republiken

Jag hittade honom i min Dominikanska Champagne (Rom och Sprite) när vi var ute på Saona Island. Han var jäkligt enveten och ville absolut inte lämna min drink i fred! Jag viftade och hotade men ingen reaktion. Jag talade vänligt men bestämt om att han skulle lämna min drink i fred. Jag hotade med att hämta flugsmäcken, att dränka honom i drinken, att hämta Marwin Melker den Grå och bussa på homom och allt jag kunde tänka mig men NEPP! Han gav sig inte av.

Jag petade på honom, tog en cocosnöt och slog på honom, men han gav sig inte. Så tillslut fick cocosnöten bli hans död och jag mosade honom med flit mot bordskanten.

Sorry geting – men man tar inte en Bondmoras drink ostraffat!

En annan söting träffade jag i en av dammarna på hotellet. (Och nej, jag simmade inte i dem. Jag fick inte för Bonden…). Han var väl inte direkt pratsam och inte så kelig heller men söt var han och det räckte. Jag döpte honom till Orvar.

IMG_6471

En riktigt kelsugen och trevlig brutta vid namn Cazzandra träffade vi när vi var och åkte Zipline. Visst är hon vacker!

cazzandra

Först satt hon hos Bonden en stund och det första hon gjorde var att knapra på hans glasögon…

cazzandra och bonden

Sedan fick hon sitta och prata med mig en stund. Mitt hår smakade tydligen gott… (Jag säger ju att jag är en goding!) Jag blev lite kär i henne och ville helst smuggla ner henne i väskan och ta med henne hem. Dessvärre tror jag att Marwin Melker den Grå hade rivit huset om jag tagit med henne hem. Fast det gör han ju ändå så det blir ju ingen större skillnad…

cazzandra och jag

Hemma på hotellet hittade vi något på väggen som Bonden var övertygad om var ett djur. Jag försökte tala om för honom att det inte alls var ett djur utan bara någon cementbit. Jag VET om det är ett djur i närheten och detta var inget djur. Min radar vet sånt.

Men han gav sig inte utan jag var tvungen att ta ett kort på det och zooma in. Han säger fortfarande att det är ett djur… SUCK!

djurbo hotell natura park

Men ok, det är håligheter i så kanske ett hem till något djur men längre än så tänker jag INTE sträcka mig!

När vi var nere i Indianernas grotta så hittade jag ett av mina favoritdjur! Fladdermöss 😀 Jag älskar fladdermöss, de är så otroligt söta så jag blir helt varm i hjärtat när jag ser dem!

fladdermus grotta punta cana

Har ni klappat en fladdermus någon gång? De är så galet lena! Det känns som om de är gjorda av sammet <3 Vi hade en fladdermus som förirrat sig in på vår inglasade altan en gång och hittade inte ut. Så jag fångade den och gosade med den en stund innan jag släppte ut den.

När vi gått en bit till i grottan så tog jag kameran och tog ett kort rakt upp i taket bara på måfå för jag ville se hur det såg ut där uppe i mörkret. Och vad fick jag se?!

fladdermöss grotta punta cana

Det hängde ju massor med gosingar där uppe 😀 Åh, om jag ändå kunde ta mig upp och hälsa på dem!!

Utanför grottan träffade jag på en till liten kompis:

hundvalp punta cana

Kan man göra annat än att ta en gosestund med en så söt liten valp? Det MÅSTE man ju göra. Det går bara inte att låta bli. Behöver jag säga att jag längtade lite extra efter min lille Korvhund efter det?

På hotellet fanns det mängder med djur! Flamingosarna har ni ju redan sett men ni får en bild till på dem när de står utanför en av restaurangerna:

flamingos natura park restaurang

Men det fanns inte bara fåglar, sköldpaddor och fiskar. Det fanns mina små älskingar Geckos också! Här är två av dem:

ödla gecko hotell natura park ödla gecko ljus hotell natura park

Jag älskar geckos!!! Fast de här ”skrattade” inte så som de i Thailand gjorde, de här var helt tysta. Men lika söta för det. Bonden höll inte alls med. Han tycker att de är sketaäckliga… Han har ju dålig smak den gubben!

En annan sak som fanns på hotellet var världens keligaste och busigaste lilla katt.

katten

Varje dag så letade jag efter henne och varje gång jag hittade henne så var hon lika kelig och leksen på en gång. Tycker ni inte att jag ska ta med henne hem som käresta till Marwin Melker den Grå? Vi behöver väl en katt till hemma? Eller?

Hästar fanns det gott om här i Punta Cana, det märkte vi när vi åkte runt på utflykter. I var och varannan trädgård eller bakgård stod en häst.

hus trädgård häst

Eller så stod de helt enkelt bundna vid vägarna för att sköta om röjningen längs vägen… Där åkte bussar, lastbilar och allt förbi i full fart och hästarna brydde sig inte ett dugg. Inte förarna heller tyvär… Det är ett under att det inte sker olycker titt som tätt med tanke på hur de kör.

Min lilla mustang som jag red på turridningen blev jag faktiskt lite kär i. En sådan vän och kär liten sak <3 Långt ifrån vacker… men så söt ändå.

hästar ridning punta cana. 3

Kossor fanns det gott om!! Bara i den staden vi bodde i så fanns det 450 000 kor!!! Det ni! De flesta korna härstammade från den indiska kon och de såg lite lustiga ut. Men det fanns även en hel del som påminde om vår Holsteinko och även vår SRB ko.

Här är en av dem som inte såg ut som våra…  kossa 2

Och en ung kviga som var oerhört söt och nyfiken:

kossa

Samt en liten kalv som var väldigt lik en Holstein.

kossa kalv punta cana

Och en stor, fin och stolt tjur!

tjur punta cana

På vår zip-line utflykt fick vi även träffa två hårdhudade och vasstandade kompisar…

krokodil

Jag minns inte nu var denna sorten hette men de var utrotningshotade och anledningen till det var att hannen var så revirhävdande så han åt upp sina egna avkommor.

Tur att inte Bonden är likadan…

Jag hittade även söta små höns och kycklingar på en av bakgårdarna vi var på.

kycklingar 1

Där fastnade jag så länge så jag höll på att missa bussen när den skulle åka och alla fick vänta på mig.

Hoppsansa…

kycklingar

Något som retade mig var att vi inte fick stanna och hälsa på den här snubben. Han hade ett helt gäng ormar hängande om halsen:

ormar gubbe

Vad han skulle göra med dem har jag ingen aning om eller varför han gick omkring med en hel slingerbult rung halsen. Men jag hade såååå gärna velat stanna och hälsa. Tyvärr var inte resten av gänget lika angelägna. Tråkmånsar!

Jag kommer nog på fler små kompisar vad det lider men då får ni ett till inlägg om våra små lurviga, slingriga, slippriga eller busiga små vänner.

Tjillevipp!

2 svar på ”Djuren i Punta Cana, Dominikanska Republiken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.