Low Cost Hollidays – bra eller dåligt?

 

Det är galet många som frågat mig hur det funkade att boka med LowCostHollidays, hur allt fungerade, om vi var nöjda, osv osv. Så jag tänkte att det är lättare att jag skriver ett inlägg om det så får alla svar samtidigt.

Och NEJ – jag har inte fått några rabatter eller annat från dem mot att jag bloggar om dem och jag har inte blivit ombedd av dem att blogga eller något sådant. Jag bokade helt enkelt med dem eftersom jag hade en begränsad summa att resa för och ingen annan var lika billig. Så enkelt var det. Att jag väljer att skriva om dem är helt enkelt för att ge min syn på hur jag tyckte att allt funkade.

SJÄLVA BOKNINGEN:
Sidan är inte supersmidig att söka på tycker jag, men det är sällan resesidorna är det… Inte chartersidorna heller. Har man ett specifikt datum man vill resa på så är det lättare. Jag sökte först på sista minuten resor men sedan bestämde jag mig för att vi skulle åka just till Dominikanska Republiken och Punta Cana så då sökte jag på det helt enkelt.

bavaro beach punta cana

Att boka var väldigt smidigt! Man bokar hotellet för sig, flygningen för sig och transfern för sig. När det gäller flygningen så kan man alltså välja väldigt fritt mellan olika bolag, tider, mellanlandningar osv. Det skiljer MYCKET i pris så kolla ordentligt 🙂 Vi flög med AirBerlin och jag var helnöjd med servicen på planet, komforten och allting! Men det kommer vi till senare.

OBS! Det man ska tänka på är att man inte bokar transfer i det här läget. Man bokar hotellet och flyget. Sedan bokar man transfern senare. Man kan även lägga till det i efterhand om man vill. Det gjorde jag. Jag bokade ”delad transfer” vilket var billigare men då kan man få dela buss eller bil med andra. Det behövde vi dock inte utan vi fick en egen bil 🙂

Biljetterna får man på mailen så det är bara att skriva ut dem. OBS! Skriv ut 2 ex och ha var sitt med er när ni åker ifall ni tappar bort ett av dem. Ni MÅSTE nämligen ha dem när ni kommer till hotellet annars blir det bökigt och tar extra lång tid att checka in.

Har ni dem med så går det på ett ögonblick och ni kan slänga er i en fåtölj och softa tills allt är klart. Eller det gjorde jag i alla fall 😉

natura park beach hotell punta cana

FLYGNINGEN:
Vi flög som sagt med Air Berlin och jag är helnöjd med resan. Mat och dryck var gratis på planet. Skönt att slippa rota efter plånboken titt som tätt… Vi flög först ett mindre plan från Köpenhamn till Düsseldorf. Det var som vilken flygning som helst.

Sedan gick vi på det stora planet som tog oss till Punta Cana. Först och främst är det bättre plats än om man flyger charter och då hade vi ändå inte valt till de lite större och lyxigare platserna. (det kan ni välja till när er bokning är klar, där kan man även välja till specialkost osv om man vill det).

Alla platser hade sin egen TV där man kunde välja mellan mängder av filmer, TV-serier, dokumentärer, musik och lite annat ditt och datt. Hörlurar (in ear) delas ut gratis på planet men vi hade med egna. Även filtar och kuddar delas ut till alla passagerare.

Maten var utan tvekan den bästa flygplansmat jag ätit någon gång! Även Bonden var imponerad och det är inte ofta…

ANKOMSTEN:

När vi kom fram till flygplatsen på Punta Cana så visste jag inte riktigt vad jag skulle leta efter för vi har bara åkt charter innan och då står det ju en ”ving-värd”, eller vad man nu åker med, och väntar på en när man kommer fram.

Men jag han knappt tänka längre. Precis när vi kom in i hallen så stod det en snubbe där och väntade på oss. Han tog alla våra väskor och ledde oss förbi alla andra och direkt ut till en bil som körde oss raka spåret till hotellet. GÖTT MOS!

Även på hotellet funkade incheckning osv hur smidigt som helst (även om vi fick byta hotell i två dagar pga ett elfel på hotellet i den avdelning där vi skulle bo, men det gjorde absolut ingenting).

Hotellvistelsen och resan behöver jag väl inte säga så mycket om, har ni inte läst inläggen från resan så hittar ni dem HÄR. Men allt funkade klockrent och vi hade en underbar vecka!

HEMRESAN:

När vi checkat ut från hotellet så kom det en bil och hämtade oss och körde oss raka spåret till flygplatsen. Han tog alla våra väskor och papper och ledsagade oss bort till rätt incheckningsdisk och lämnade över väskor och papper samt önskade oss en trevlig hemresa.

Sjukt smidigt!

Hemresan var lika bra som nerresan förutom att jag inte alls ville åka hem!!!

punta cana golfbana vid havet

Så med andra ord så är jag SJUKT nöjd med allt! Nästa gång vi åker så kommer jag inte ens att kolla på de andra resebolagen och definitivt inte på charterbolagen. Jag kommer boka med Low Cost Hollidays direkt.

PRISER OCH VAD SOM INGICK:
Vi betalade 25.000 kr totalt för två vuxna.

Då ingick:
– Flyg Köpenhamn – Düsseldorf – Punta Cana (och tvärtom så klart)
– All mat och dryck på flygen
– 5-stjärnigt hotell i 8 dagar med All Inclusive där ALLT ingår på hotellen samt roomservice dygnet runt. Vi tog inte upp plånboken en enda gång på hela resan förutom när vi betalade för utflykterna vi gjorde!!!
– Transfer till och från flygplatsen

Många sade till oss innan vi åkte att vi skulle tröttna på maten när vi åkte all inclusive.

Öhhhh???

Vi hann inte ens att smaka på allt!!! Det ena hotellet hade 3 a la carte restauranger, 1 bufférestaurang och 1 strandrestaurang. Det andra hotellet hade 7 a la carte restauranger, 1 bufferestarurang samt 2 strandrestauranger. Bufféerna ändrades dessutom varje dag så det var aldrig samma mat där heller. All mat på alla restauranger ingick i all inclusive.

Så vi är galet nöjda med vår resa, både vad gäller resmålet, utflykterna, maten, resan dit och hem samt priset! Jag hade inte kommit undan så billigt på något annat bolag jag har kollat på, och jag har verkligen letat!

Så där har ni min recension av Low Cost Hollidays, Air Berlin och resan som helhet 🙂

Kanske jag gör en recension av själva Punta Cana, Dominikanska Republiken och utflykterna en annan dag. Men en sak kan jag säga – JAG KOMMER ÅKA TILLBAKA!!! 😀

saona island saona dreams strand hav kristallklart vatten


8 svar på ”Low Cost Hollidays – bra eller dåligt?

 1. Nästa resa beställer Bonden tycker ja han vill säkert till en bondgård med grymma traktorer 😛 eller ett land utan snus 😉

  • Japp, eller hur! 😀 Jag ska spara för fullt nu så vi kan åka nästa år igen 😀
   Hm, jag minns inte exakt men de kostade ca 80-90 dollar styck, ca 500 SEK per person. Men då var vi ju iväg på heldagsutflykter med mat osv. Det fanns billigare utflykter också så klart. Vi fick dock rabatt eftersom vi bokade flera utflykter samtidigt så 10% kan du dra av på det jag skrev ovan.

 2. Vad är det där mot att skumpa iväg mot Moskva på fredag? 🙂
  Jag slipper ju betala för resan… Tvärtom så får jag betalt *lipar*
  Ska jag ta med något hem till gammel tanten?
  En lite pansarvagn kanske? (den kan inte äns du krocka sönder) 🙂

  • Äh, det låter väl inget vidare 😉 Hellre ett plan till värmen!
   Tja, du kan väl ta med dig min dotter Kristina, hon bor inte så långt från Moskva 😉
   Tsss… som om JAG skulle krocka sönder saker liksom! Skulle aldrig hända…

 3. måste hålla med om lowcost, har bokat genom dom två gånger och är super nöjd, första gången bokade jag bara hotell då jag hittat sista minuten flyg innan, inga problem med att hitta hotell o transfer fast det bara var en månad tills avresedatum.
  andra gången tog vi flyg transfer hotell och mat med dom, kan inte klaga på nått.
  ska även boka resa genom dom nu i sommar då vi ska ut o resa.
  det är verkligen värt att kolla med dom, det var nästan halva priset på lowcost jämförelsevis dom andra bolagen.
  och allt är verkligen smidigt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *