Jontandborste! Hej då karies…

 

Shit vad jag är glad att jag har er!! Ni kommer med så fantastiskt bra tips till mig titt som tätt. Tidigare i år så fick jag ett tips av en av er på facebook om jontandborste. Jag hade aldrig hört talas om det och tyckte det lät skitskumt så självklart var jag tvungen att kolla upp det. Skumt är kul!

Som jag skrivit förut så har jag helt galet dåliga tänder 🙁 Jag har ALLTID hål trots att jag sköter mina tänder till punkt och pricka. Jag borstar 2 minuter varje morgon och kväll med flourtandkräm, jag använder tandtråd och mellanrumsborste varje dag, jag sköljer med flour och går och penslar ”banankräm” var 3:e till var 6:e månad.

Trots det har jag alltid hål, ilningar i tänderna och ofta dålig lukt mellan tänderna (det känner man när man använder tandtråd…).

MEN! Så fick jag som sagt tips om jontandborste och googlade som en tok. Hittade DENNA sidan där jag kunde läsa lite frågor och svar om just jontandborste. Klickade sedan vidare till en infosida om jontandborste. (HÄR om ni vill läsa). Så här ser de ut:

jontandborste tandborste joner

Eftersom jag är en nyfiken jäkel så beställde jag en direkt. (kan beställas HÄR om ni vill).

Nu har jag använt den i 4 veckor och jag har ALDRIG känt mig så fräsch i munnen som nu!! Trots att jag varken använder tandkräm eller sköljer med flour eller någon annan munskölj! Tandtråden luktar ingenting längre och jag har inte en enda gång upplevt att jag luktat eller smakat illa i munnen.

Om jag får mindre hål vet jag så klart inte än men det får jag väl se nästa gång jag går till plågis. Dock har mina ilningar i tänderna minskat men varför vet jag inte riktigt. De har blivit vitare också men jag läste på lite om det och jontandborsten hjälper till att få tillbaka de naturligt vita tänderna så det kan jag nog tacka den för.

Förutom att jag känner mig fräsch i munnen så är det galet skönt att slippa tandkräm… Jag tycker inte om om tandkrämssmaken och dessutom gillar jag inte att allt man äter eller dricker smakar helskumt i en evighet efteråt.

Så nu har jag bestämt mig för att jag ska beställa hem en till Babbelpellen också för han avskyr att borsta tänderna eftersom han inte heller gillar tandkräm. Först tänkte jag bara beställa hem en extra omgång av borsthuvudet eftersom de är utbytbara och man kan ha samma skaft men eftersom Babblis och jag inte har samma toalett så blir det bökigt. Han får ha en egen i stället så kan jag och Bonden dela skaft…

För en gång skull tycker jag att det ska bli spännande att gå till tandläkaren nästa gång. Tänk om jag inte fått några nya hål 😀

TACK snälla för tipset förresten!!

»crosslinked«

30 svar på ”Jontandborste! Hej då karies…

 1. Nu blev jag djupt besviken, trodde inte du var sååå lättlurad.
  Om den där tandborsten fungerat så skulle alla tandläkare i Sverige sålt & rekommenderat den.

  Snakeoil…

  • Nope, inte lättlurad, men villig att testa något nytt 🙂 Jag har läst på ordentligt och med tanke på de många negativa effekterna av flour så provar jag gärna något annat. Jag var tveksam till kollodialt siver också tidigare men med tanke på hur mycket jag kunnat bota med det så är det ett under att inte alla läkare säljer även det!! Så det är ingen bra anledning att inte testa anser jag.
   Men jag kan ju inte säga säkert att det funkar, det lär jag märka framöver. Men jag har hört med flera som använder just jontandborste och de är helnöjda, har blivit av med både tandsten, dålig andedräkt och karies. Så varför inte prova.
   Fegis… 😉

    • Dels så har fluoren visat sig ge skador på framför allt tänderna och skelettet, eftersom det är ett starkt cellgift. De verkar även vara så att allergier har ökat kraftigt pga att vi får i oss för mycket flour. Det misstänks även att flour kan ha en orsak till autism, dyslexi, ADHD mm. Men även skelettcancer. Jag skulle kunna fortsätta en bra stund. Googla så får du se…
     Varför flour används så mycket? Fluor utgör basen för några av de största förmögenheterna som världen någonsin skådat… Pengar, helt enkelt!

 2. Grattis till nya tandhälsan! Att ilningarna försvann beror troligen på att du slutat med fluortandkrämen. Min försvann också på några dagar efter att jag helt slutat med fluor. Började åter ila igen när jag använde fluortandkrämen igen då min fluorfria variant tagit slut. Din nya tandborste ska vara toppen enligt dem som använder den. Ska själv införskaffa en till mig och den övriga familjen. Hälsn från en f.d. tandsköterska

  • Härligt att höra 🙂 Ja än så länge är jag supernöjd och jag har bara hört gott om den från alla som provat 🙂

 3. Till signaturen Micke här i kommentarsfältet vill jag bara säga, att naivt är att tro att tandläkare samt andra s.k. experter vill bli av med sina jobb. De vet inget utanför sitt eget kunnande som etablissemanget förser dem med. Det finns en uppsjö av väl fungerande metoder att återfå samt bygga hälsa med som motarbetas av ekonomiska skäl. Det är inte de små företagen som enbart vill göra vinster, utan den feta läkemedelsindustrin och dess hantlangare är de verkligt korrupta figurerna. Endast den som själv prövat en politiskt inkorrekt metod vet om den fungerar. Så vem är naiv?

 4. Tipsade min tandläkare om jontandborsten när jag var där idag. Kanske han kommer att testa den. Vem vet.

 5. Hur har det gått? Är du fortfarande nöjd? Är nyfiken och funderar på det där med jontandborste… Här stinker det ordentligt om tandtråden kan jag säga :-/

  • Jag älskar den!! Både jag och sonen har använt bara jontandborste ända sedan jag köpte dem och skulle aldrig byta tillbaka 🙂 Var hos tandis i vintras och hade för första gången någonsin inte ett enda hål :mrgreen:

 6. Hur går det ☺ Är du lika nöjd än med din joniska tandborste? Har funderat ett längre tag på att bli återförsäljare och känner nu att det börjar bli dags att göra slag i saken :mrgreen:

  • Ja, det är jag. Efter påtryckningar från tandläkaren att jag borstar för mycket på tandköttet så har jag dock börjat att använda jontandborsten på morgonen och på kvällen använder jag en vanlig eltandborste med litet huvud för att kunna borsta bara på tänderna och spara tandköttet.

  • Nej, sista halvåret har jag använt en eltandborste istället. Jag vet inte varför egentligen för jag gillar ju min jontandborste! Men nu testar jag detta ett tag. Märker egentligen ingen större skillnad vad jag än gör… och jag provar verkligen allt. Mina tänder är kass helt enkelt.
   Men det jag märker är att när jag använde jontandborsten så var mitt tandkött bättre, jag hade bättre andedräkt och aldrig några blåsor osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *