När magen inte vill skita!

 

Ja! Jag vet att jag inte berättat klart om resan än, men det kommer mer om den i nästa inlägg. Jag var bara tvungen att lägga in en liten parantes här emellan.

Jag har ju berättat för er förut att jag och min mage sällan är överens. Vi är faktiskt i stort sett aldrig överens och har ständiga diskussioner. Jag försöker övertala, fjäska och muta men den är enveten som en gammal get och ger sig inte i första taget.

Värst är det när jag är iväg någonstans. Som till exempel nu när vi var i Danmark. På måndag förmiddag så var vi kompisar och vi gick på toaletten ihop och allt var frid o fröjd. Men på tisdagen åkte vi till Danmark och då var det slut på samarbetet!

Jag gjorde ett litet försök på tisdag kväll men trots lite mysig massage, lugnande ord och fjäsk så tvärvägrade den att ge ifrån sig minsta lilla gram. Totalt tvärstopp!

Men ok, en dags tjurande kan jag väl stå ut med, det hör ju till vanligheterna. På onsdagen började det bli lite jobbigt dock. På kvällen tog jag mig några springmarcher upp och ner i trappan på hotellet i hopp om att magen skulle tycka det var jobbigt och bestämma sig för att skita lite trots allt.

Men förgäves…

På torsdagen var jag riktigt förbannad! Jag hotade med att proppa i mig 2 kilo katrinplommonpuré och dricka en flaska laktulos till. Men magen genomskådade antagligen mitt hot, jag satt ju trots allt i ett hotellrum och chansen att det skulle finnas katrinplommonpuré och laktulos i minibaren var väl ganska minimal.

På torsdag kväll ankrade vi i Sverige igen och satte oss i bilen och drog hem mot Bolmsö. Jag var helt övertygad om att magen skulle ge med sig bara vi kom hem till en välkänd toalett igen. Väl hemma så parkerade jag mig på dass med en god bok och gav magen den tid den behövde.

Helt i onödan.

Den var fortfarande tjurig och tänkte inte alls ge med sig. Kanske den var lite sur för mina hot i förmiddags?

Fredag förmiddag blev jag riktigt pissed off och nu gav jag mig inte. Nu skulle det ut! Efter 20 minuter var jag nära att ge upp men skam den som ger sig. Jag klämde så det kändes som om ögonen skulle ploppa ut ur skallen, allt blod samlades i knoppen så jag trodde den skulle sprängas, tårna stod rätt upp i luften och jag skulle sannerligen behövt min bettskena i truten.

trög i magen

Och rätt vad det är så hör jag ett litet ”plopp”.

HALLELUJA!!!! Men ett litet ”plopp” räcker inte. Nu snackar vi tre dagars dansk mat samt ett helt gäng maltesers som ska ut ur systemet. Så det var bara att kämpa vidare och låtsas att man låg i förlossningsstolen åter igen. Fast det som kom ut denna gången var väl inte lika gulligt som de andra tre gångerna.

Men lika förlösande skönt efteråt…

Mitt upp i alltihop kom Chefen och knackade på ytterdörren. Eftersom toaletten ligger i hallen så ropade jag kom in och att jag satt på toa.

”Jaså, har det äntligen släppt loss nu” svarar Chefen och jag stånkar ett ”Jaaaa…”

Snacka om att ha en öppen kommunikation liksom.

Så nu sitter jag hos Bonden hemma i Ör. Trött med nöjd efter resan och totalt utsketen. I ordets rätta bemärkelse!

»crosslinked«

10 svar på ”När magen inte vill skita!

 1. Känner igen problemet för tillfället. Farbror Doktorn har ordinerat järntabletter och tar man inte dom med ProViva får man sitta på porslinsfåtöljen en bra stund. Att en liten gul tablett kan korka igen rörsystemet så totalt.

  • Åh, det fick jag också när jag var gravid bland annat. Men det gick inte att fortsätta trots proviva, katrinplommon och alla andra ”tips”. Det blev ju för tusan som cement!!

 2. Ett tips En kopp kaffe o en cig på fastande mage det är grejer det. Fast numer tar jag varken det ena eller det andra på morgonen magen sköter sig ändå,

  • Kaffe??? Aldrig i livet. Skickäckligt först och främst, dessutom får jag magkatarr så fort jag provar kaffe.
   Cigen vill jag inte heller ha, slutade röka för ett år sedan och har inga planer på att börja igen!

  • Jag älskar messmör!! I perioder har jag det på mackan och då ska det vara ett tjockt lager! Men jag har inte märkt att magen blivit bättre. Fast jag vet att vi blandade det i vällingen till ungarna när de var små för att magen skulle sköta sig. Kanske jag ska testa att blanda det i varm mjölk. Det kanske blir supergott!
   Eller skitäckligt… men värt ett försök 🙂

 3. ”När magen inte vill skita”
  Hmmm,jag vet inte jag men jag brukar inte använda magen då…. 🙂 Påminner mig också om en sak jag läste nångång på forntiden.Det var nån som skrev ”jag har ett hål i ryggen men det sitter så långt ner att det skiter jag i”.

 4. Kokosolja 🙂 blanda i te och drick. Kan va värt att prova. Jag har det i chokladen på morgonen de dagar jag är ledig. Annars kör jag taxi och toaletter är då en lyx 😉

  • Just det!! Det berättade de ju när vi var på Dominikanska Republiken, jag köpte kokosolja där och då sa han ju att det var bra för att hålla magen i ordning. TACK för tipset! Det ska jag testa 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *