Tennisarm + akupunktur = sjukgymnast med sting!

 

Förlåt att jag inte skrivit på ett par dagar! Men… på sätt och vis så är det faktiskt ert fel. Eftersom ni var så hjälpsamma och kom med massa tips och råd häromdagen när jag skrev om min onda tennisarm som inte alls vill bli bättre så tog jag er på orden och beställde en tid till en sjukgymnast med sting i, Henrik Abelsson på Idrottskliniken i Ljungby. En sådan som sysslar med akupunktur med andra ord.

(Fast jag kallar honom Herr Abel… Det var det första jag tänkte på när jag såg hans namn så det får han heta. Det är från en bok jag läste för längesedan och eftersom jag brukar hitta på egna namn på folk så är det Herr Abel han får heta helt enkelt).

Förra onsdagen var jag på mitt första besök. Han visade sin bästa sida och visade precis hur mycket sting han hade… Självklart gjorde det ont när han hittade rätt ställen och snurrade på de små he….es-nålarna men det var inte så farligt. Dagen efter hade jag lite ondare än vanligt men sedan har det bara blivit bättre och bättre. 🙂

Redan under helgen slutade jag helt med alla värktabletter jag proppat i mig och det gjorde inte ondare i alla fall. Så jag gick glad i hågen dit i onsdags igen och förväntade mig samma behandling och samma resultat.

Tjolahopp liksom!

Han satte första nålen och jag höll på att flyga i taket!! JÄDRAR i min lilla låda vad ont det gjorde! Han satte nästa och det var ännu värre, jag skrek och tjöt och benen for upp och ner som trumpinnar utan att jag kunde hjälpa det.

akupunktur tennisarm golfarmbåge sjukgymnast

Jag meddelade Herr Abel att det minsann gjorde jäkligt mycket ondare idag och svaret jag fick var att han brukar vara lite försiktig första gången.

Jo – tro fasen det!! Annars är det väl inte en kotte som vågar komma tillbaka!!

Jag fick även denna gång ett gäng nålar på ovansidan armbågen och några på undersidan samt en emellan tummen och handen. Medan de sitter där så gör det inte ont men däremot när han är där och snurrar på dem – då jäklar känns det som att få en stöt! På sisådär 3000 volt…

Onsdag eftermiddag och hela torsdagen gjorde det ont så in i helsike men det var jag förvarnad om – det blir så efter behandlingen. Idag är det tack och lov lite bättre igen.

Jag står dock gärna ut med Herr Abels sting om det bara hjälper och det verkar det ju göra så TACK underbara ni för att ni tipsade mig om akupunktur. 

Tänk om läkaren skickat mig till sjukgymnasten istället – då kanske jag hade sparat flera månaders värk? Men kanske de inte vill mista sina kunder… Blir vi friska kommer vi ju inte tillbaka.

Men så illa kan det väl inte vara…

Fast jag ska inte ropa hej än – jag får väl ta mig över bäcken först.

Och det brukar ju inte alltid vara så lätt i mitt fall. Läs HÄR om ni inte minns.

14 svar på ”Tennisarm + akupunktur = sjukgymnast med sting!

 1. Skönt att nålarna hjälper på dig! Men snälla snälla, var försiktigt med armen tills han säger att det är bra!
  Jag har ju lite svårt att vara ”elak” när jag vet att du har ont…

 2. Klaga inte. Klämde handleden för länge sen och hamnade på handkirurgen i Malmö…..Kvartscentimetersnålar i armen som dom satte STRÖM på…..Det kallar jag akupunktur det…Abel kan slänga sej i väggen med sitt babygym…..

 3. Akupunktur funkar lika bra som handpåläggning för dom som tror på det = placebo…

  Om ni har andra åsikter, prestera vetenskapliga belägg……….

  • Jag tror inte att det är så faktiskt. Jag har fått akupunktur vid flera tillfällen och vissa gånger när jag trott att det ska hjälpa så har det inte gjort det och andra gånger när jag absolut inte trott att det ska hjälpa (som denna gången) så har det gjort det.
   Eftersom sjukvården erbjuder akupunktur så finns det säkerligen vetenskapliga belägg för det, annars hade de ju inte bekostat det antar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *