Midsommar hos Galenskaparna

 

Nä, nu får jag skärpa till mig och berätta om midsommar! Vi var även i år och firade hos Familjen Galenskap. Skillnaden i år var att även Svärmor och Svärfar var med samt Bondens brorson. Med andra ord var alla idioterna samlade…

Jag, Bonden, Babbelpellen samt som sagt Svärmor, Svärfar och Brorsonen.

Fröken Duktig och hennes grabb Amerikanaren kom också dit samt Skräpfian med sin karlslok Långskånken och lilla dottern Hoppetossan. Med andra ord var hela familjen samlade och kunde fira midsommar med Galenskaparen, Galenskaperskan, Dåren med flickvän, Han Som Blev Som Han Skulle med flickvän och även dessvärre Dårens bästa kompis Skalle-Pär med flickvän.

Denna midsommar blev dock aningens lugnare för min del än förra året. Vill ni återuppleva ishinksbad och annat så har ni det HÄR.

Att det blev aningen lugnare kanske berodde på att Dåren hade sin härliga flickvän med sig och hon lyckas faktiskt hålla honom på plats något sånär. Tack och lov…

Självklart började vi med sill och potatis. SÅ. JÄKLA. GOTT! Det blir verkligen ingen midsommar utan sill och potatis. När jag sitter där i godan ro och mumsar så vänder jag mig till Fröken Duktig som sitter bredvid och när vi börjar prata så tittar hon plötsligt ner bakom mig och frågar ”Men… varför ligger du där?”

Jag tittar ner bakom mig och där ligger Dåren och förbannar Fröken Duktig för att hon avslöjat honom. Idioten har knutit ihop mina skosnören!!!!

Tack och lov att hon upptäckte honom, annars hade jag ju ramlat ihjäl mig när jag reste mig upp för att hämta påfyllning!!

Jäkla Dåren!

Men söt är han… Nästan lika söt som Svärfar 🙂

20150619_162625

Efter maten var det som vanligt dags för tipsrunda. I början gick jag med Dåren och Skalle-Pär men efter att ha blivit omkringknuffad bland buskar och träd som en pingpongboll så valde jag att gå med Bonden i stället. Mycket lugnare och trevligare!

Sedan var det dags för midsommardans runt stången och lekar. En lek som alltid måste vara med är när man ska trä ett gummiband runt nyllet och sedan få ner det till halsen utan att använda händerna. Sjukt roligt!! I alla fall att titta på… Och ta kort!

Babbelpellen:

20150619_185341 20150619_185342 20150619_185344

Bonden:

20150619_185655 20150619_185644 20150619_185636

Och Fröken Duktigs grabb Amerikanaren:

20150619_185432 20150619_185423

Fast bäst är att filma! Först Babbelpellen och sedan Han Som Blev Som Han Skulle (Dårens bror). Sedan Dåren… som verkligen kan konsten att knyckla till nyllet och se ut som den Dåre han är. Sist men inte minst min Bonde som verkar tro att man ska använda hela kroppen för att få vinna… Men sedan får ni som diggar Dåren en bonus. Se och njut 😉

Watch this video on YouTube.

Efter lekarna var det dags för dagens höjdpunkt – Jordgubbstårta!!! MUMS!

Svärfar njöt i fulla drag.

20150619_163801

Ni minns kanske mitt bad i ishinken förra året? Detta året slapp jag bada. Det fick Fröken Duktig göra istället 😀 Hon slapp bli doppad men blev öst med vatten istället. Han Som Blev Som Han Skulle och Skalle-Pär kånkade medan Dåren öste.

Watch this video on YouTube.

Fröken Duktig blev så klart överlycklig över denna kärleksförklaring och fällde en tår. Eller så var det isvatten…

20150619_190225

Även om jag slapp bada denna midsommar så slapp jag inte undan allt annat. Det munhöggs för glatta livet, drogs ut stolar, knöts skosnören, kittlades och krånglades i största allmänhet. Precis som vanligt. Dessutom fick jag även denna midsommar ”åka Skalle-Per”. Det verkar vara tradition. Att hänga över axeln på Skalle-Per medan Dåren spelar bongo-trumma på ens arsle är inte helt jätteskönt när magen är fullproppad med sill, potatis och jordgubbstårta.

20150619_193330

Som tur var så fick jag ta mig en lugn stund med Skräpfian och Hoppetossan emellanåt. Älskade ungar och ungars ungar.

20150619_204251

En annan skillnad detta året var att Dåren hade hård konkurrens när det gällde att vara liten och skitsöt. Det var nämligen 10 st hundar med och firade midsommar också så tävlingen vanns av Galenskaperskans lilla valp Daisy.

20150620_122028

Helt bedårande och totalt slutkörd efter lek med alla hundar och midsommarfirare en hel dag och en halv natt.

Hur var eran midsommar?

 

10 svar på ”Midsommar hos Galenskaparna

  1. Hmm äter inte kattens mat så jag åt lax till potatisen, grillat på kvällen, jordgubbar utan en massa tårta, och så en hel del annat som behöver göras när man bara ser huset några dagar varje vecka……

    • Sill är väl inte kattmat!! Det är ju skitgott 🙂 Men det är lax också å andra sidan så lax är helt okej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *