Skäms Bondmoran!

 

Jag tog på mig skämsmössan för en stund sedan. Och där borde den egentligen sitta för alltid!

Jag satt och grämde mig över att vår TV, blu-ray och surroundsystem gått sönder, att vi fått en vattenläcka i taket, att mjölkpriset är åt helsike och vi sliter arslet av oss, att jag inte är kry i ballongen så jag inte orkar göra allt jag vill, att min piccolaflöjt försvann i flytten, att det var kallt inne eftersom rörmokaren inte hunnit laga klart så jag kunde inte elda så vi fick värme, att jag har tandvärk och… bla bla bla.

Herregud fru Bondmoran – skärp till dig!! Med tanke på vad som händer människor runt om i världen nu så har jag väl för tusan inte rätt att klaga! Jag lever, har hela min familj, tak över huvudet (även om det råkar vara något blött för tillfället), mat varje dag och världens bästa Korvhund.

Vad fasiken har jag att klaga över? Ingenting! Det är ju bara skitsaker.

Så jag bestämde mig för att ta på mig skämsmössan och ta en promenad med Korvhunden och njuta av allt BRA jag har istället!

Att det dessutom var strålande sol just idag gjorde ju inte saken sämre.

bolmsö promenad hagar ängar

Jag orkar inte gå så långt nu när jag inte är kry så vi gick bara ner till sjön och satte oss och mös lite. Jag blev helt sjukt sugen på att bada!! Hade jag haft något att torka mig på så hade jag absolut skuttat i plurret direkt. Det var bra nära att jag gjorde det ändå.

C360_2015-11-15-13-15-36-598

Sedan gick vi ut på udden och satte oss en stund och tittade in mot stranden.

C360_2015-11-15-13-19-54-553

Och ut mot sjön och fastlandet på andra sidan.

C360_2015-11-15-13-21-17-769

Korvhunden höll ett vakande öga så inte Fru Loch Ness kom och käkade upp mig.

C360_2015-11-15-13-25-40-749

Men eftersom Korvhunden ansåg att NÅGOT måste ätas upp en sådan här fin dag så mumsade han i sig en död groda, två smarriga bollar hästskit och som efterrätt 2 kilo jord och gräs när han försökte gräva upp ett sorkhål.

Tänk vad skönt egentligen att vara Korvhunden. Han grubblar aldrig på några bekymmer, han bara njuter av allt. Förutom att gå ut när det regnar – det är en fasa värre än något annat. Då får man dra och släpa i Korven allt vad man orkar för att få ut honom genom dörren. Sedan står han där och blänger på en tills man antingen ger upp och går in igen eller släpar honom fram ett steg i taget tills han MÖJLIGEN kan göra en snabb-pinkning så han får komma in och lägga sig i soffan under filten igen.

Så hädanefter ska jag sluta gnälla på skitsaker och istället se till att njuta av varenda småsak i vardagen. Min allra bästa Bonde, mina härliga ungar, att gosa med Korvhunden, att måla i mina målarböcker, att mysa med kossorna, att kunna läsa en bra bok, att lägga sig i en varm och mjuk säng på kvällen, att äta tillsammans runt köksbordet, att gå en promenad och känna regnet mot ansiktet eller helt enkelt bara att vara.

Nu ska jag skapa en mapp i datorn som jag döper till ”terrorister, rasister och alla andra elaka jäklar”, sedan ska jag trycka på delete för då frågar datorn om jag vill radera ”terrorister, rasister och alla andra elaka jäklar” och då trycker jag på JA och hoppas att det funkar!!

Ett tips: Är ni en sådan jäkel så håll i hatten för nu ryker ni strax åt fanders!

Till er andra: Tjillevippen!

Dagens Tips:
Nu är det dags att börja tänka på julklappar! Mina barn är inte helt lätta att hitta något till men som tur är så har jag ju mitt lilla barnbarn Cornelia som blir 6 år nu i december. Snacka om tacksam ålder att köpa juklappar till liksom…. Hur lätt som helst! Jag var inne på Lekmer och såg att de hade 20-40% rabatt på Lego, Disney och Minions HÄR 🙂 Dessutom hade de lagerrensning på smarta adventskalendrar HÄR. Så har ni inte fixat det än så passa på. 

8 svar på ”Skäms Bondmoran!

  1. Sådana I-landsproblem har vi lite till mans. Så egentligen har man ingen orsak att gnälla, men gör det ändå. Härligt med hundpromenad i vackert väder iaf. Men bada !!!! jag kör badhuset varje vecka där är det inga odjur och vattnet är någorlunda varmt. I Sala är det bara grått o trist så vi skiter i att gå ut.

    • Jo det är väl så…
      Här är det också grått och trist idag, jag skrev detta i förrgår men hann inte skriva klart så det kom lite i efterhand.

  2. Taket läcker på halva kåken här, som fö. är fallfärdig, 13-14 grader varmt inomhus på morgnarna utom i hall och badrum för där är det frostfritt men inte mera och innertaket i gamla sovrummet håller på att falla ner MEN jag har mat för dan, ved att höja temperaturen med i den del jag bor i, världens bästa grannar och pengar som räcker till det nödvändigaste så jag klagar inte än. Det är inte hur man har det utan hur man tar det som är det viktigaste och snart har jag sparat ihop till en ny kåk fast det har tagit ”några” år. Det gäller att se framåt. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.