När man faktiskt kan allting!

 

Jag är ju helt fucking fantastisk!! Kommer ni ihåg att jag lagade vår TV för ett tag sedan? Den hade helt plötsligt slutat att ta emot inkommande signaler från alla ingångar så den gick inte att använda alls. Men eftersom jag är helt fantastisk så lagade jag den!!

Genom att plocka ut moderkortet och lägga in det i ugnen…  (läs HÄR om ni har TV-krångel eller bara vill veta hur fantastisk jag är).

Nu har jag avancerat från TV-reparatör till Toalett-läckage-reparatör!

Vår gamla toalett hade helt plötsligt bestämt sig för att inte sluta spola… Den spolade vatten hela tiden och trots att jag sade till Bonden att han skulle fixa det så stod den fortfarande och lät som niagarafallen när jag skulle gå och lägga mig.

Men, hur svårt kan det vara? Jag plockade fram skruvmejslar, pannlampa och mitt fantastiska ”nu-ska-här-lagas-humör” och skred till verket.

Skruva av knoppen till spolknappen, försöka allt vad man orkar att lyfta av locket, inse att det sitter ännu fler skruvar, böja sig ner och plocka upp skruvmejseln från golvet och samtidigt slå skallen i elementet när man ändå är på gång.

Lyfta av locket och stirra på alla pinnar och filimojer som finns där inne, rycka och dra i allt man hittar och se om det hjälper, inse att det INTE hjälper och börja skruva isär alla delar. Fiska upp skruvmejseln ur vattenbehållaren och stirra en stund till.

toalett rinner läcker

Jag hade ingen aning om att det fanns så många delar i en vattenbehållare till en toalett… Efter massa ryckande och dragande i allt jag kunde hitta så spolade jag helt plötsligt ut allt vatten och vips så kunde jag se vad jag höll på med! Dessutom hittade jag skruven som jag tappade förut på botten.

Skruvade ihop allt igen och hoppades på det bästa vilket resulterade i att toalettstolen spolade hela tiden istället…

Isär med allt en gång till och försöka begripa vad som gjorde att den spolade. Hittade några små piggar som gick att trycka in och som som åkte ut igen när man släppte. Förutom en… Den satt som berget. Så jag tog tummen och tryckte till allt vad jag orkade, skrek och hoppade på ett ben för det gjorde ju skitont!

Skutthunden kom och hjälpte mig att hoppa omkring. Skönt med lite sympati.

Men ta mig tusan – toaletten slutade att spola och jag skruvade ihop skiten igen och satte på locket.

Resultat – en ICKE rinnande toalett, en öm tumme, en skuttande hund och en lycklig Bondmora.

Mission accomplished!

jag lagat toalett pannlampa

Fy fasen vad bra jag är!! 😀

Tjillevippen på er gullvippor och ha en trevlig helg!

12 svar på ”När man faktiskt kan allting!

  1. Jag häller i ett par dl avkalkningsmedel i cisternen ibland , har man kalk i vattnet sätter det sig så att den till sist börjar rinna .

  2. Bonden suckar säkert nu och tittar djup ner i plånboken, När Bondmoran (smurfen) ”lagar” saker betyder det ofta att det går mer sönder 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *