När man riskerar livet frivilligt

 

Minns ni att jag var med i en tävling förra året där man kunde vinna en skidsemester under säsongen 15/16?

Vet ni vad? Jag VANN!!! 😀

Det innebär att jag och heeela familjen ska åka till Sälen fyra dagar i slutet av mars. Vilket också innebär att jag ska… typ… åka skidor!! Det kommer ju bli en syn för gudarna. Jag har inte stått på ett par slalomskidor på närmare 25 år och jag var inte ofarlig i backen då heller. Så det här blir ju spännande.

Så här såg det ut för 25 år sedan:

jag sälen skidor

Två sekunder senare satt jag på arslet. Vilket hände ungefär var 3:e minut.

I bästa fall…

Det roliga är att jag inte är den enda som är som Bambi på hal is. Vi är fler.

Bonden åkte hyfsat på den tiden men vi får väl se hur det går nu. Babbelpellen har aldrig åkt förut…

Skräpfian har nog heller aldrig åkt om man inte räknar med att hänga mellan benen på en vuxen när man är liten. Långskånken har åkt så han får klara sig själv. Hoppetossan har bara åkt 1 gång men hon är 6 år – då är de ju för tusan rena rama underbarnen i backen. De störtar ner som ingenting och alla flyttar sig i blotta förskräckelsen när ungjäklarna kommer farande.

Fröken Duktig ska vi inte tala om… Hon har åkt 1 gång och då åkte hon rakt in i skogen och skadade knät så det var kass i flera år framöver. Hennes grabb har nog åkt lite innan så han får väl hålla sällskap med Skräpis grabb Långskånken.

Sedan har vi ju en till familjemedlem som ska med. Även om han inte tillhör familjen rent genetiskt. Men han är ju vår hustomte så jag känner att jag liksom måste ta med honom. Jo, det är sant. Dåren ska med….

Ni minns Dåren eller? Ni har väl inte hunnit glömma honom?

tony dåren schal örhängen

Så… om man nu tänker att det kommer bli en resa med bekymmer på grund av skidåkningen så får man nu dessutom lägga till Dåren.

4 dagar… med snö. Kallt. Skidor. Gips? Och dessutom Dåren.

Giv mig styrka!!

8 svar på ”När man riskerar livet frivilligt

 1. Var bara lugn, alla utom du kommer ha jätte roligt (med dig) 🙂
  Sen förväntar jag mig en massa video filmer när du rullar nerför berget… 😀

  • Ska inte ta ett enda kort eller en enda film!!! Och jag ska beslagta de andras mobiler med för den delen!

 2. Ta med en målarbok och en hög med pennor så du har lite att göra när benen är brutna. För det är väl inte armarna du tänker bryta???

  Hälsa på dig veckan innan tror jag. Passerar Ljungby på vägen hem….

  • Haha, smart!! Nej för tusan, inte armarna – det är för svårt att måla med fötterna 😉
   Jaaaaaaa, hurraaaaaa 😀

 3. Amen GRATTIS!! Vad kul!
  Jag har inte heller åkt på flera år. Ett tag var vi till Sälen lite då och då men så bor jag i (södra) Dalarna också. Var i Sälen ska ni bo?

  • Tack!! Ja det är hur kul som helst 😀
   Hm, Lindvallen har jag för mig. Haha, minnet är ju som det är men jag tror det i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.