Master of the stolslift!!

 

I morse var vi rätt ordentligt möra, men ändå sugna på att ge oss ut i backar och liftar igen. Kan det vara dödslängtan tro?

Vi gjorde ett par åk i den lilla gröna backen för att försöka komma ihåg hur vi lyckades stå på benen igår. Sedan gick vi över till de lite längre gröna backarna. Det gick riktigt bra så jag, Bonden, Dåren och Problemlösaren bestämde oss för att ge oss upp till toppen och ta den blå backen ner. Det innebar dock en stolslift… Bonden hävdade bestämt att det blev inget med stolslift av för min del. Alternativet var en ankarlift och det är lika illa dock… Om inte värre.

Så det blev stolsliften ändå. Märta Express närmare bestämt. Från det att vi ställde oss i kön så började Bonden med sina mycket pedagogiska instruktioner. Stå här, VÄNTA, åk fram dit, VÄNTA, stå bredvid mig, stå still, VÄNTA!!! Håll upp stavarna, åk med mig fram, stå still, lugna ner dig, STÅ STILL, sätt dig ner, håll i stavarna…

Rätt som det var så satt jag i liften och var på väg upp. Det gick ju skitbra!! Så skulle han gjort förra gången också. Jag höll på att dö av nervositet när vi närmade oss avstigningen men det gick bra det med som tur var.

När jag åkt ner för kullen vid liften vände jag mig om, sträckte armar och stavar upp i luften och skrek ”WHO’S THE MASTER OF THE STOLSLIFT LIKSOM!!!!” Att folk både stirrade och dumförklarade mig brydde jag inte mig ett dugg om – jag var överlycklig!! De andra tre såg rätt nöjda och lättade ut de också. Märta Express och jag är helt klart kompisar nu!

lindvallen sälen stolslift märta express

Vi susade ner i den blå backen (Märta) utan varken benbrott eller krockar. Nog för att jag stannade rätt många gånger för att få ner hjärtat från halsgropen till bröstet igen men ner kom jag. Och tro det eller ej – vi åkte upp en gång till!!

Helsike vad det blåste där uppe på toppen!! Jag trodde jag skulle blåsa bort (och frysa ihjäl dessutom). Men upp kom vi och denna gången tog Bonden den röda backen ner medan jag och Problemlösaren kämpade oss ner i den blå Märta igen. Det räcker utmärkt för mig, blir det brantare så slutar det med att jag får åka scooter ner. Eller störtlopp… vem vet, och braka raka vägen in till after-skin. Ganska praktiskt dock för man slipper ju kön.

Efter två åk i de blå backarna (och en röd för Bonden) så kände vi att det var dags för fika! Så vi mötte upp med de andra och knatade in till after-skin. Där fick jag den geniala idén att jag ville ha en rom och choklad! Det drack jag nämligen när jag och Bonden var i Saalbach för 25 år sedan och det var skitgott!!

Att min skalle sedan dess bestämt sig för att inte tåla alkohol över huvud taget hade jag totalt glömt bort i min iver att sörpla rom och choklad.

lindvallen after ski rom och choklad jag bonden

Inget smart drag… Inte ALLS ett smart drag…

Men det ska jag berätta mer om nästa gång.

Glöm inte att hjälpa mig med hjärtan på mina bilder så jag kan vinna en skidresa nästa vinter. Ni hittar det HÄR.

Tjillevippen gullvippor!!!

 

 

 

4 svar på ”Master of the stolslift!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.