Ska vi byta skor?

Det här hände för några år sedan men jag skrattar fortfarande ihjäl mig när jag tänker på det… Babblis förstår fortfarande inte det roliga i det hela. Vilket gör det ännu roligare!

Här kommer nästa del i ”Babbelpelleveckan”:

Jösses folket!! Jag höll på att kissa på mig i bilen förut… Och jag var inte ens pinkenödig! Anledningen var nämligen att Babbelpellen var så sjukt rolig. Utan att ens veta om det.

För några veckor sedan så fick han ett par nya skor av sin mormor för de gamla han hade var helt totalt utslitna. Och då snackar vi utslitna på riktigt liksom… Bonden och Babbelpellen kör nämligen samma metod när det gäller dojjor. De har ETT par skor och så använder de dem tills de knappt håller ihop längre och då först köper de ett par nya.

Urfånigt tycker jag. Det är väl mycket bättre att ha massor med roliga skor att byta mellan, då hinner de aldrig bli utslitna utan man hinner tröttna på dem istället och får hiva dem därför. Mycket roligare!

Men i alla fall. De där skorna han fick av mormor passade inte, de var på tok för breda och stora för Babblis små smala fötter, så idag tänkte jag att vi skulle passa på att dra ner till Växjö och byta dem.

Babblis satt och spelade dator så jag bara ropade till honom att han skulle komma för vi skulle åka och byta hans skor. Han kommer ner och vi sätter oss i bilen och drar iväg.

När vi kommer ner till Växjö och ska gå ur bilen så säger han tveksamt:

“Men du mamma, tror du verkligen att de vill ha tillbaka skorna?”

– Va? säger jag och tittar dumt på honom. – Varför skulle de inte vilja ha det?

“Men de är ju typ jätteslitna, och sulan är helt sönder…”

slitna skor

OCH DÄR DOG JAG!!! Jag skrattade så jag höll på att pinka ner mig på riktigt!

Babbelpellen var helt oförstående och satt som ett frågetecken tills jag kunde få andan till mig och knipa ihop muttan så inte pinket rann ut (tur man tränat knipmusklerna efter tre ungar annars hade det varit kört).

“Men snälla Gustav, det är inte DE GAMLA skorna vi ska lämna tillbaka, det är de som mormor köpte som inte passade” Och sedan dog jag av skratt igen medan Babblis pustade ut och såg lättad ut över att slippa lämna tillbaka ett på så skandalöst slitna skor.

Jag älskar den ungen!

2 svar på ”Ska vi byta skor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *