Prima trädgårdsmästare uthyres!

Lullar runt i huset och kommer in i vardagsrummet. Hm, något ser annorlunda ut, det är så ljust här inne. Och fönstren ser helt plötsligt så stora ut. Vad har hänt?

Mina höga fina paraplyaralia har helt plötsligt blivit väldigt små!!??

paraplyaralia-papegoja-fagel

Hur kan de krympa liksom??

Jag ser mig omkring. Tittar uppåt, tittar nedåt…

Aha…

paraplyaralia-fagel-papegoja

Mina två terrorister trädgårdsmästare tyckte tydligen att mina blommor var för höga och har varit här och knaprat av alla fina kvistar och blad.

Suck…

Nu sitter de och gör sitt med Aloe Veran.

dvargpapegoja-aloevera-krukvaxt

Jag kanske ska börja hyra ut dem till kommunen – de kan ju klippa buskar längs vägkanterna. Då kanske mina stackars små växter får vara ifred?

<

6 reaktion på “Prima trädgårdsmästare uthyres!

 1. Fast du får tänka lite positivt här. Du slipper växter som blir för stora för dina fönster, de små blir mätta (?) och du får nya krukväxter med jämna mellanrum. Odla morötter och vindruvor i fönstret?

 2. Lugn! Paraplyaralian klarar sig! De tål att klippas – har du tur skjuter den flera nya skott längs stammen och vips har du en buske istället för en lång pinne som hotar att välta ner från fönsterbrädan. Aloen klarar sig nog också, men det är nog knepigare att få en fin form på den. Eller får du helt enkelt sluta se växterna som dekoration och istället benämna dem ”grönsaker på rot”. Se bara upp med vilka växter pippisarna kommer åt! Det finns ganska mycket som inte är bra att äta och även om plantan i sig är ogiftig kan de blivit behandlade med något otrevligt innan de hamnar hos dig.

  Kul att du är tillbaka ”i rutan”! Hoppas att dina händer snart blir glada igen 🙂

  • Hm…. jag är inte så säker på det… haha. Nu är det bara en pinne kvar, inte ett enda blad. Men den som lever får se 😉
   Haha, ja grönsaker på fot var en perfekt benämning 😉 Jo, jag har plockat bort allt som inte är bra för dem och alla är nu ”ok” att mumsa på. Dessutom inga nyinköpta växter.

   Tack!! Skönt att höra <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *