Djuren går först – skit i ungarna!

Dagens konversation med sonen:

Babbelpellen: Alltså, du måste tvätta idag – jag har verkligen inga kläder kvar!

Jag: Öh… ja… fast det är fullt i torkrummet så jag får vänta några dagar.

Babbelpellen: Men hallå, det har du sagt hur länge som helst nu men ändå finns det inga rena kläder.

Jag: Jo, alltså… det ÄR verkligen fullt. Men kanske inte nödvändigtvis av tvätt….

Torka rönnbär cotoneaster oxbär nässlor grenar blad till fåglar undulater papegojor

Jag har nämligen torkat grenar och blad i flera veckor nu. Jag måste ju ha mat till Pinnarna och lite gottigottgott till Krakel o Spektakel (fåglarna) nu under vintern!!! Det fattar väl vem som helst.

Jag har torkat mängder med grenar och fyllt en av frysarna med resten…

Lådan till vänster är knökfull med torkade brännässlor, lådan till höger lika full med klöver, jordgubb och hallonkvistar, och i mitten ligger oxbär (cotoneaster) och rönnbär. I frysen ligger mestadels rönnbär och oxbär. Det ser inte så mycket ut när det är torkat men jag har fyllt torkrummet om och om igen!

cotoneaster-oxbar-ronnbar-torka-nasslor

Ni vi plockade rönnbär för några veckor sedan så var faktiskt Babbelpellen med, men det som vi plockade då hamnade i frysen så han hade inte riktigt koll på vad torkrummet var fullt med. Det var dock helt suveränt att ha en liten apa med sig när man plockade rönnbär för då kunde jag bara stå på marken och ta emot alla härliga kvistar som kom nerdimpande från skyn.

Ser ni honom?

gustav-ronnbar-trad

Inte? Titta lite närmre då:

gustav-ronnbar-trad-klattra

Min lilla Babbelpelle kan minsann inte bara babbla – han kan klättra i rönnbärsträd också!

Nog för att jag SJÄLVKLART och lätt som en plätt hade kunnat svinga mig upp i grenarna själv och plockat kvistar men man måste ju roa ungjäklarna lite också.

Typ.

Just nu roar jag honom med att få gå naken till skolan…

 

 

 

 

 

»crosslinked«

4 reaktion på “Djuren går först – skit i ungarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *