Snyggast i sängen liksom

Bonden blundar när han går och lägger sig nuförtiden… Annars börjar han bara fnissa och kan inte sluta. Istället fnissar han varje morgon när han vaknar och tittar på mig.

Jag förstår inte hur det kan vara så förbaskat roligt?? Jag har ett pannband på mig helt enkelt. I går kväll när han kom in så glömde han dock att blunda, han slänger en snabb blick på mig, frågar ”Är du ute och sportar” och sedan börjar han asflabba.

Suck!

Ja ja, han är ju lättroad i alla fall. Men jag ska visa er varför jag har pannband när jag sover:

Fattar ni varför han skrattar?? Nog för att jag inser att jag inte direkt vinner någon skönhetstävling med det där bandet på mig men hallå – SÅ farligt är det väl inte? Fast… Det är nog kanske kombinationen av min konstiga kudde, mitt pannband, min korv mellan benen och alla andra exter jag har för mig när jag ska sova som gör det hela så roligt för min lille Bonde.

Men jag är van – han brukar skratta åt mig och skaka på huvudet.

Men när det gäller det där pannbandet – jag ÄLSKAR det!!! Jag har verkligen skitsvårt att somna på kvällarna trots insomningstabletter, kamomillte och allt annat jag provat. Min autismhjärna går på högvarv och KAN bara inte sluta tänka på än det ena och än det andra. I höstas fick jag tips på ett autism-forum jag är med i att testa hörlurar med musik och det är verkligen KANON!

Jag kanske inte alltid somnar fortare men jag somnar lugnare och framförallt är det inte så stressande att ligga och vänta på att somna – nu ligger jag och lyssnar på musik i stället.

I början hade jag vanliga ”in-ear” men jag fick så sabla ont i öronen eftersom jag oftast sover på sidan. Så då köpte jag detta pannbandet med inbyggda hörlurar. Det finns med både sladd och trådlöst men jag valde trådlöst – jag har trasslat in mig i headsetet flera gånger tidigare och det är inte sketkul att vakna upp med en sladd runt halsen.

Så har ni svårt att få hjärnan att sluta arbeta på kvällen så testa dessa!! Sjukt sköna!! (man måste så klart inte ha dem när man sover… dahh… men de heter Sleepphones och jag gör som jag blir tillsagd. Typ…)

Här kommer lite tips på var de finns om ni är sugna:

Coolstuff  (direktlänk HÄR),

Roliga Prylar (direktlänk HÄR)

på Amazon.com (direktlänk HÄR)

på Amazon.uk (direktlänk HÄR)

på e-bay (direktlänk HÄR)

OBS! På amazon och e-bay hittar ni även andra märken på sleepphones men de jag har heter AcousticSheep. De andra kan jag inte säga om de är bra eller inte.

Har ni några tips på artister som jag kan spana in till min sovlista på Spotify så skriv gärna i kommentarer, favoriter just nu är Ane Brun, Lara Fabian, Lene Marlin, Brad Paisley och Jill Johnsson. Så liknande mysiga sångare vore kul att hitta 🙂

Tjillevippen på er gullvippor <3

(Min sovlista på Spotify hittar ni HÄR om ni vill spana)

»crosslinked«

14 reaktioner på ”Snyggast i sängen liksom

 1. Vilken bra, ska genast beställa en. Tack för tipset. Gubben snarkar som en jag vet inte vad…… Blir kanske lättare att sova nu:)

  1. Helt underbart!!! Ja min Bondlurk snarkar också som tusan och musik är bra mycket bättre att lyssna till 😉

 2. Jag lyssnar på lugn pianomusik på Spotify innan sveda när jag är speedad, funkar bra tycker jag! Sen finns det sån meditationsmusik typ, om man nu gillar sånt?

  1. Jo, jag har också ett gäng pianolåtar (piecefull piano tror jag den heter). Nae, meditationsmusik är inte min grej 😉

   1. I min vinylsamling har jag ett par stycken underbara skivor den ena The Sea musik, texter och sjöljud(vågor å fåglar). Den andra The Winther texter och musik om just vinter. Helt outstanding!

 3. Kan jö tipsa dig om en av mina favoriter Anne Murray.
  Carpenters, The New Seekers, Bobby Goldsboro, Sofia Jannok, Chet Atkins, Hillside Singers har väldigt många lugna låtar.

  Även om du kanske inte förstår finska, så skulle jag tipsa om Anna Puu, speciellt hennes låt Linnuton puu, den är lugn.
  (Eller åtminstone mer lugn än PMMP:s låtar).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *