Att göra huset till sitt

Nu ska jag äntligen försöka att skriva lite oftare! Jag saknar bloggandet och jag saknar er!

Nu har vi äntligen kommit på plats i nya huset, och vi har varit på skidsemester i Sälen med ungar, barnungar (eller säger man barnbarn?) och svärföräldrar. Sjukt kul!! Har massor att berätta men det kommer framöver. Denna gången lyckades jag få på mig pjäxorna utan större missöden 😀 Förra året gick det väl sådär…. Film finns HÄR om ni missade.

Det roligaste med att flytta till nytt (och eget denna gången) hus är att vi nu ska fixa till det så att det verkligen känns som vårt på riktigt. Vi började med att lägga in ett nytt golv i hallen:

SÅÅÅÅÅ jäkla snyggt när det blev klart!! Det är ett klickgolv men vinyl så det är mer tåligt mot utspilld cocacola blöta hundtassar osv. (Just denna, Soft Oak Natural, finns att köpa HÄR.) Nu ska det bara dit en sjysst färg på väggarna också så får hallen vara klar sedan.

Förutom hallgolv så har jag nu skaffat något som alla mina ungar är säkra på att jag kommer ta livet av inom 1 vecka.

NEJ – ingen ny man…

Men krukväxter 😀

Jag har ju aldrig lyckats få krukväxter att överleva tidigare men någon gång ska väl vara den första. Och varför inte nu liksom?

Att vi har ett litet bagageutrymme märktes när vi var på väg hem från IKEA med möbler och växter. Jag, Babbelpellen och Svärmor lekte Djungel-George i baksätet hela vägen hem.

Tack och lov så var det inte kaktusar vi köpte…

Precis nu kommer Bonden in genom dörren med ett nytt matsalsbord som vi hittat på blocket. Asfint!!

Bild kommer sedan – måste ner och instruera var det ska stå. För det är JAG som bestämmer!

Eftersom jag vet bäst.

Helt enkelt.

 

 

»crosslinked«

10 reaktion på “Att göra huset till sitt

 1. Åh, dracaenan klarade hemfärden 🙂
  Den kommer att trivas utmärkt där vid akvariet – ljust men ingen direkt sol. Jag kan tillägga att den inte tillhör de törstiga. (Stalltips för att bättra överlevnadsoddsen.)

  • Den har blivit lite svart på några av bladen men jag hoppas att den klarar sig ändå! Och tack för tipset, ska vattna lagom… (hoppas jag…) haha

 2. Underbart att du fortsätter blogga fast måste säga att senaste utförandet av bloggen är lite knäppt!
  Att komma hit gäller att vara påhittig! Att söka på bondmoran är ok men sen kommer du inte till inläggen
  inte jag i alla fall. Kom via omvägar in men varje gång jag går ut så sparar jag om Bloggen på senaste
  inlägget för att lyckas komma in nästa gång igen. Trycka på huvudet med Bondmoran så blir det inget
  inlägg utan chans att se Äldre inlägg men det visas inga inlägg?????

  Gillar dej i alla fall
  BMSEKRAAAAMMMM

 3. Hej. Är en gammal läsare som idag är återkommen efter en ganska lång paus. Är nyfiken på mer om flytten ? Visst byggde ni ut och flyttade med er kossorna till ställe nr 2. Har ”chefen” kvar de kossorna också eller har det sålts eller vad händer ? 🙂
  Hur kommer det sig att ni inte längre kommer vara bönder ?
  Du behöver absolut inte svara, bara nyfiken i en strut efter att tidigare ha följt dig i evigheter 🙂
  (Slutade när det blev längre och längre mellan uppdateringarna)

  • Välkommen tillbaka 🙂
   Ja det stämmer, och ja han har kvar även de kossorna som vi hade med oss dit. Han har kvar gården men om han ska fortsätta eller sälja vet jag inte faktiskt.
   Att vi inte fortsatte var för att det inte blev som vi tänkt att gå in i ett samarbete. Vi ville inte åt samma håll helt enkelt. Och då fungerar det inte att driva ihop. Att flytta igen och starta upp en ny gård kändes helt enkelt övermäktigt så då väljer vi att prova livet som ”vanliga svenssons” igen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *