En härlig tur på skidor i skogen. Typ…

Jag måste ju berätta om mina bravader i skogen! Jo, det finns skog även i Sälen och den hälsade jag på i.

Alltså – jag ska ju inte påstå att jag är någon hejare på skidor precis. Jag kör Stig-Helmer-stilen med ett litet nätt ”åhej” i varje sväng. Men… jag har en oerhörd tro på min fantastiska förmåga att klara precis allting! Så en av gångerna när jag var ute på mina ensamåkningar så fick jag för mig att jag skulle åka i skogen.

Jodå…

Det kan väl inte vara så himla svårt? Det ser ju skitmysigt ut att åka omkring bland träden där inne och jag har till och med sett småungar susa omkring där inne som små skogstroll utklädda till michelingubbar.

Så – hur svårt kan det vara liksom?

Jo, det vet jag nu.

SKITSVÅRT!

Man kan inte svänga när man vill för det är träd och stenar precis överallt!
Man kan inte ploga för ”stigen” man åker på är för smal och det svänger helt klart för sällan för att det ska gå att hålla min makliga hastighet.

Detta innebär att det helt plötsligt går fortare och fortare och man kan varken bromsa eller svänga. Man skriker STAAAAANNAAAA men skidorna lyssnar inte ett dugg utan fortsätter i full fart, helt utan att bry sig om mina vilda protester.

När man märker att det inte hjälper att skrika i högan sky så testar man helt enkelt att göra det som man vet inte går. Men ett HETT TIPS om ni hamnar i samma situation – Försök INTE att ploga på en liten åkstig som är typ 40 cm bred!

Om man gör det så åker ena skidan in i snövallen och det blir precis tvärstopp och man åker med näsan före in i samma snövall. När man sedan ska resa sig upp inser man att ena skidan står framåt och andra på tvären in i snövallen (som man ligger med näsan intryckt i) och det är totalt skitsvårt att ta sig loss utan att glida baklänges tills man dundrar in i nästa snövall.

Har man tur så är det ingen som ser eländet…

Har man otur så står det ett gäng skidskoleungar och tittar och pekar och har hur kul som helst.

Så STRUNTA I SKOGEN för tusan – håll er i pisten där det går att både svänga, ploga och ropa ”åhej” när det behövs!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *