Lite hundbajs i akvariet?

Jag måste vara den absolut sämsta i världen på att uttrycka mig rätt.

Eller förlåt – jag är ju fantastisk och bäst på precis allting så vi ändrar formuleringen där.

Jag måste vara den absolut bästa i världen på att uttrycka mig fel!

Jag kommer oftast på det (tror jag), men i efterhand när det är för sent att göra något åt eländet. Som idag till exempel, när jag var ute och gick en härlig vårpromenad med Skutthunden och Korvhunden. Eller härlig och härlig… den BÖRJADE härligt. Strålande solsken och så gott som vindstilla. En perfekt förmiddag för en långpromenad tänkte jag.

Längs med skogsvägen så hittade jag ett dike med en helt underbart fin mossa, och eftersom jag är totalt insnöad på akvarium just nu så var jag ju tvungen att ta med mig den hem och använda den till ett ”ovan-vatten-scape” jag håller på med. För att slippa dripp och dropp så lade jag den i en hundbajspåse och knatade vidare.

Eftersom vädret var fint så var jag inte den enda som var ute och njöt av solen. En äldre herre stod vid sin infart och pulade med några buskar när jag gick förbi. Han pekade på min hundbajspåse och sedan på sin soptunna som stod bredvid och sade leende ”du kan slänga den där så slipper du gå och bära på den”.

Och nu kommer vi till det där med att formulera sig rätt… Att bara utgå från att alla andra vet vad jag vet – tex att det är en fin mossa i hundbajspåsen – kan bli lite förvirrande för den andra parten.

Jag svarar nämligen:

”Åh, nej nej. Den ska jag ta med mig hem, jag ska ha den i mitt akvarium och det kommer bli sååååå fint 😀 Men tack ändå”

Gubben svarar inte utan tittar bara på mig. Så jag knatar vidare.

Och funderar på varför gubben såg så konstig ut när jag gick. Han såg ju så glad ut när jag kom?

Medan jag går försvinner solen, det börjar regna, och lagom tills man blivit så där blöt och kall så börjar det snöa! Inte någon fin snö med stora flingor utan sådan där som är som hagel fast snö. Små hårda snökorn som får det att svida i skinnet. Så jag tänker inte mer på varken bajspåsar, gubbar eller mossor.

Inte förrän jag kommer hem, går fram till soptunnan och ska slänga i bajspåsen och hindrar mig när jag kommer på att det är mossa i den, inte förrän DÅ fattar jag….

Suck…

Men mossan blev fin 🙂

Tjillevippen på er gullvippor <3

 

5 svar på ”Lite hundbajs i akvariet?

 1. Hahaa så typiskt
  Ja dessa påsar är bra till mycke! Själv så fick det bli svamp och
  en granne misstänkte det rätta men jag blåneka och sa det var
  bajs. Så mycke blir det inte från den fyrbenta och man brukar
  inte plocka upp efter sej i stora skogen!!!

  • Fniss, tur jag inte hade svamp i min och sa till gubben att jag skulle hem och ha det till lunch…

   • Hahaaa det var ju synd att det nu inte var så. Om det sker så fota gubbens fejs för det skulle bli kul och se den reaktionen!!!!

 2. Oj va fint!! Vilken mossa använde du? Är själv sugen på att använda mossa till mitt akvarium men vet inte vilka mossor man kan använda.
  Tacksam för svar🌸
  Mvh Mary

  • Jag har tyvärr ingen aning!! Men jag kommer inte plocka in mossa från naturen igen… Jag råkade få med små ägg eller yngel från någon slags slända som sedan försökte äta upp allt som levde i karet! Man kan även få med iglar och annan skit som man inte vill ha.
   Så köp mossa istället! Jag har numera bara javamossa, (taxiphyllum barbieri) och willowmossa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *