Bönderna på plats på Järnaviks Camping

I helgen som var ställde vi upp vår husvagn på Järnaviks Camping och hade våra första campingnätter på mååååånga år 😀

Husvagnen köpte vi när Skräpfian föddes och hon är 22 år nu… Jäklar vad tiden går fort! Sista året vi campade med den var sommaren -98. Sedan dess har den bara stått här hemma och varit sovplats till Svärmor och Svärfar och andra som kommit på besök. Den har stått ute ända sedan vi köpte den och har varit avställd hela tiden eftersom vi ändå inte kört med den.

Förra veckan tog jag mod till mig och åkte in och besiktigade den  – och se på tusan! Den gick igenom 🙂 Med beröm godkänt dessutom. Helt otroligt.

Så vi firade med att köra ner den till Campingen i vackra Järnavik i Blekinge. Här är den precis uppställd på fredag kväll:

Vi tog även med oss Babbelpellen och barnbarnet Hoppetossan till campingen denna helgen (istället för kondomer…) och de stormtrivdes de också.

Första middagen i vagnen blev väl ingen lyxmåltid precis men eftersom grillen inte är införskaffad än så fick det duga.

Dagen efter skulle vi för första gången på nästan 20 år sätta upp ett förtält. Det kunde ju gått hur som helst men mot alla odds (odds = mig, om ni frågar Bonden) så fick vi upp förtältet och dessutom ett staket till hundarna.

FY TUSAN vad mysigt!!! Och för att fira att förtältet kom upp utan några större gräl, missöden eller svordomar så gick vi ner till strandrestaurangen och käkade glass. Bonden valde bort glassen och tog en öl istället.

Han verkade dock nöjd med det… 😉

Jag valde att ta både en glass OCH en… öh…. en… xider… Med alkohol i…

Eftersom jag inte dricker alkohol så gick jag in till Stefan (som sköter campingen) och sade att jag ville ha något att dricka. Han föreslog öl, vin eller en drink men då förklarade jag att jag inte dricker alkohol. Men en sådan där xider såg ju galet god ut…. Jag kan ju testa lite, behöver ju inte dricka upp hela?!

Så en xider blev det. Herre min skapare vad god den var 😀 Som tur var satt vi lääääänge och gottade oss där nere så jag lyckades få i mig hela xidern utan att bli askalas. (trodde jag…. tydligen hade babbelpellen pimplat i sig halva utan att jag märkt det men det kanske var tur det?).

I efterhand ser jag ju på bilden att min xider ligger risigt till…

Lunchen käkade vi i husvagnen men middag blev i strandrestaurangen igen. Där är ju såååå mysigt. Kan man ha bättre utsikt när man äter eller?

På söndagen tog vi en härlig promenad och utforskade området runt campingen lite. Vi hittade en supermysig plats som kanske blir en perfekt picknickplats framöver? Ni får en film istället för en bild:

Hoppetossan tog tillfället i akt och passade på att meditera lite. Hon är knasig den ungen…

Dessutom kan hon linda morfar (Bonden så klart) runt lillfingret och fick honom att både spela tennis och fotboll, träna gymnastik, gå skottkärra och bära runt henne på axlarna. Suck, hon har bättre pli på honom än vad jag har.

När eftermiddagen kom tog vi oss en avskedsglass på strandrestaurangen och sade hej då till Järnaviks Camping för denna gången.

Men det lär inte dröja länge till nästa gång – här vill vi vara så mycket som möjligt. Så galet trevligt, vackert, välskött, mysigt och… och…. helt enkelt UNDERBART 😀

Tjillevippen på er gullvippor!

 

»crosslinked«

3 reaktion på “Bönderna på plats på Järnaviks Camping

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *