Att snöa in, fisa och köra trimmer

Ni kanske tror att jag kolade vippen på väg hem från fjällen? Nej då, jag lever men jag har liksom haft fullt upp i min skalle sedan vi var där. Jag blev nämligen helt fullständigt tokig – enligt de flesta i alla fall. Speciellt Dåren.

När Bonden pratade med Dåren i telefon häromdagen så berättade Bonden att jag totalt snöat in på vandring och äter, sover, drömmer, pratar och planerar vandring 24-7. Varpå Dåren svarar att ”då är ju allt som vanligt med henne då med andra ord”.

Tss…. inte är väl jag sådan! Typ…

Men skit samma – det är ROLIGT att snöa in på saker. Problemet är bara att jag har rätt många saker jag har snöat in på just nu. Jag har mina akvarium, mitt djungelrum, mina målarböcker och så har jag börjat knarka nagellack igen. Plus vandringen nu då så klart.

Vi har faktiskt haft en vandringshelg i Blekinge efter vi var i fjällen men den ska jag berätta mer om en annan gång. Nu ska jag ta de där sakerna som inte ens är värda att nämna från vår Idre-resa. Men som jag nämner ändå…

Fast först måste jag tipsa om en sak – eftersom jag vill ut och vandra så mycket som möjligt nu så har jag beställt massor med prylar från Outnorth – Tält, sovsäckar, liggunderlag, kuddar, vandringsstavar, vattenflaskor, gasolkök mm. Och om man anmäler sig till deras nyhetsbrev så får man 20% rabatt på nästa köp. Vilket innebar att jag fick mina saker över 9.000 kr billigare!!!! FATTAR NI ELLER!!! Jag ska berätta vad jag köpte i ett annat inlägg, men jag var bara tvungen att berätta 😀
Vill ni anmäla er till nyhetsbrevet och få rabatten så gör ni det HÄR. Rulla längst ner och fyll i er mail så är det klart.

Men jo, det var ju det här med att inte vara betrodd med saker och ting…

Jag har vissa restriktioner i vår familj:

– jag får inte ha hand om nycklar

– jag får inte ha hand om plånböcker eller telefoner (förutom möjligen min egen…)

– jag får inte ha hand om kartor och göra vägvaljag får inte dela ut medicin

– jag får inte köra grästrimmer eller klippa häcken

– jag får inte hantera senapstuber i sällskap med resten av familjen

– och jag får inte fisa i bilen (fast det skiter jag högaktningsfullt i)

Helt sjukt orättvist och självklart helt oberättigat!!

Medicin:
Det där med medicinen var faktiskt inte meningen! Jag skulle bara ge Babbelpellen lite mjukgörande olja för magen innan han gick till skolan och råkade ta fel flaska och gav honom istället dubbel dos laxermedel.

Jädrar vad arg han var när han ringde och bad mig hämta honom!!!

Nycklar:
Och det där med nycklar är faktiskt inte helt rättvist heller. Det var när vi skulle flytta från Ör till Bolmsö och Bonden frågade mig var jag gömt nyckeln till vapenskåpet för vi skulle tömma det innan flyttgubbarna kom.

Öh, jo… Den gömde jag på ett SKITBRA ställe. Så jäkla skitbra att jag inte ens kom ihåg det själv… Vilket innebar att de stackars flyttgubbarna fick flytta hela skåpet, med dörr och innehåll, så de höll på att knäcka ryggen på köpet.

När vi sedan flyttat klart och packade upp så kom så klart de där skitbra gömda nycklarna fram. Att mina egna nycklar försvinner titt som tätt är inte heller mitt fel. De har ju för tusan ben de små rackarna!!

Plånböcker och telefoner:
Ja, ok. Jag slarvar ständigt bort mina plånböcker och telefoner och har alltid gjort – men vaddå? De kommer ju fram igen till slut så jag förstår inte vad problemet är?

Kartor och göra vägval:
Kanske kanske att jag gjorde lite konstiga vägval när vi skulle åka upp till Idre. Men vi kom ju fram till slut och vi fick se massor av små roliga grusvägar, ödemark och återvändsgränder. Och vandringarna blev ju bara lite mer spännande när man gick en annan väg en den som var utstakad. Och vi ramlade ju inte ner en enda gång – det fanns ju ris och annat att dra upp sig i och hålla kvar sig i när man kände att man höll på att drutta baklänges.

Äh, lite spänning och oförutsedda händelser sätter bara lite krydda på tillvaron!

Maskiner och grästrimmers:
Alltså, alla har väl kört av lite sladdar här och där? Det kan hända den bäste! Och att man kör av toppen på skorna med grästrimmern är väl inte hela världen heller – så länge tårna sitter kvar så är det väl ingen fara?

Senapstuber:
Hade resten av familjen varit lika ordentliga som jag så hade detta aldrig hänt! Jag sitter i godan ro och mumsar korv med bröd när jag ser att senapstuben är helt klämd på mitten vilket är sjukt strörande. Så jag tar tuben och börjar knåda och rulla ihop den uppifrån så att allt ska bli rätt och riktigt. Jag knådar, rullar, tuggar och babblar när Bonden avbryter mig och frågar vad jag håller på med?

Jag tittar ner på min halvrullade senapstub och all senap på bordet och blir bara sååååå trött på min familj. När man sprutat på senap på sin korv så sätter man ju på locket efter sig – eller hur????

Fisar i bilen:
Min familj hävdar att mina fantastiska doftproduktioner från den bakre delen av kroppen är de värsta som världen skådat. Jag förstår inte alls – jag har inte ett dugg ont av dem! I bilen ger det väl bara en liten gemytlig känsla till tillvaron tycker jag.
Det var dessutom det bästa med Loppan (brorsdottern) för hon tyckte inte att mina små söta fisar luktade illa alls.
Fantastisk unge det där!

Nu ska jag drömma vidare om vandring medan jag målar lite i mina målarböcker!

Tjillevippen på er gullvippor!

 

 

 

 

»crosslinked«

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *