Smarta fruntimmer köper smarta saker

Jag skrev ju ett inlägg igår om min getingfälla som inte fångade en enda geting men däremot hur mycket tvestjärtar som helst! Kanske beror det på att det inte funnits några getingar i år. Men strunt samma – jag blir gärna av med tvestjärtarna också.

Vilket även en hel del av er bloggläsare också ville bli visade det sig. Jag har fått både mail, PM och kommentarer om var jag hittade min getingfälla så jag uppdaterade inlägget med en länk till var den finns. (HÄR ifall ni missade det).

Men om ni ändå ska gå in där och köpa en getingfälla (eller tvestjärsfälla…) så har jag några tips. Jag köpte en hel del saker och några kan jag avråda ifrån och några kan jag tipsa om.

En sak som jag är helnöjd med är min ”smetfördelare” (sjukt fånigt namn men det är ju vad det är). Det är som en bunke/kanna med ett hål i botten som man öppnar och stänger genom att trycka på handtaget. SJUUUUUKT bra och helt perfekt när man gör pannkakor! Eller när man gör äggtoddy och ska fördela i glasen. Mums…

Den ser ut så här och ni hittar den HÄR.

Jag köpte även en plättform i någon slags silicon men den var inte alls så bra som jag trodde. Den ville inte ligga platt i min stekpanna så smeten rann ut under formen. Så den tänker jag INTE rekommendera här.

Däremot så köpte jag en sak som jag är HELNÖJD med!! Så himla sjukt smart! En gator grip (spärrskaft eller hylsnyckel eller vad det nu kan heta) som passar till det mesta. Skitbra att ha hemma och använda till allt som sitter för hårt. Även till krokar i taket och allt annat som får plats. Den anpassar sit till formen på det man ska ha den till. (från 7-19mm). Jag köpte två… En till bilen och till mig här hemma.

Den ser ut så här och ni hittar den HÄR.

Den allra smartaste saken som helt klart är den som blivit använd mest här hemma och som hela familjen använder (på order av mig) är strumpsnoddarna!!! Jag är så sjukt trött på strumpor som försvinner i tvätten och alla ensamma strumpor som ligger i tvättstugan och inte har någon maka. Så jag köpte ett helt gäng strumpsnoddar som jag lagt i en hög precis vid tvättkorgen. Varje gång någon slänger sina strumpor i tvätten så sätter de en snodd om paret och den snodden sitter sedan kvar under både tvätten, torkningen och ner i strumplådan. I. LOVE. THEM!!!

(har en regel här hemma – sitter det inga strumpsnoddar på strumporna så åker de ner ensamma i en låda och där får de ligga huller om buller tills någon får slut på strumpor – då är det bara att vackert gå ner och leta och försöka hitta par)

De ser ut så här och ni hittar dem HÄR.

Lite andra saker som jag köpte som jag är nöjd med är:
Spagettiskärare HÄR (som jag strimlar zuccini (till zuccinipasta), morötter, gurka osv med. Asbra!

Boklampa HÄR (precis lagom ljus för att ligga och läsa med!)

Inköpslista HÄR (supersmart eftersom det är ett hårt underlägg med inbyggd kundvagnsplutt och pennhållare)

Sedan köpte jag lite handdukshängare, grillspett och annat smått och gott som är bra men som man kan köpa var som helst så det behöver jag inte skriva om här.

Men nu har ni fått lite tips ifall ni ska in och köpa tvestjärtsmördare ni också.

Tjillevippen på er gullvippor 😀

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *