Blodmarinerad råstekt skitpotatis

Jaha, idag blir det blodmarinerad råstekt skitpotatis till middag!

Jag kan ju börja med att fråga vem i hela friden som uppfann Mandolinen?? Ett helt livsfarligt verktyg!

Jag VET att man ska sätta potatisen i hållaren innan man skär men den var så stor så jag tänkte att jag sätter på hållaren SNART. Och när det snart var snart så slant jag…

Blodet sprutade ut över skärbräda, diskbänk, potatis och köksluckor. AJ SOM FASEN!!!

Jag sätter på ett plåster och hinner precis sätta fast det när det redan har blött igenom helt och det är bara att riva av och hämta min ack så välanvända sårtejp och SEDAN sätta på ett plåster.

Och den som kom på att man ska råsteka potatis kan också få sig en käftsmäll när jag ändå håller på. Först ska man åbäka sig med att skiva potatisen tunt – helt i onödan eftersom potatis består av 90% klister och därför sitter ihop i sina skivor i vilket fall som helst. Sedan ska man försöka steka klistret vilket innebär att allt sitter fast i botten och man kämpar som en galning för att få loss skiten utan att stöta i sitt blodiga finger någonstans och helst utan att bränna sig eller tappa stekpannan på tårna.

Tacka vet jag KOKT potatis med skal. Inga knivar, inga potatisskalare och inga stekpannor.

Pizzerian är ju rätt bra annars….

Tjillevippen på er gullvippor <3

OBS!!!

Glöm inte att spana in min lista ”Roligare Shopping” som jag lagt här på sidan (finns under meny) eller HÄR. Jag lägger in nya erbjudanden varje dag på ca 1000 olika butiker, företag osv. Och nu har BLACK WEEK börjat och snart är det BLACK FRIDAY så HÄNG PÅ 😀


 

 

6 svar på ”Blodmarinerad råstekt skitpotatis

  1. Annars så lärde morfar mig att man steker potatis i lika mycket smör som potatis… Dvs det ska vara högre med smält smör än potatis i pannan….. Han brände den aldrig. Gott var det också.

    • Smör hade jag mängder och även olja. Men det är klart…. SÅÅÅÅ mycket smör hade jag inte, haha. Älskar smör så jag får väl testa nästa gång 😉

  2. Jag jobbar på en jourmottagning på sjukhuset här i stan, vi tar emot patienter med sånt som inte är akut men som inte kan vänta till dagen efter. Vi får in i snitt 1-2 personer i veckan som har skurit sig ordentligt i fingrarna på mandonliner. Helt seriöst, de där borde bannlysas! 😂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *