4 svar på ”Bensprattel med mormor

  1. Ja har 4 men bara träffat 2. Får se om det blir ändring om 14 dagar då vi skall mot Västkusten och Lerum. Tjälen är fortfarande kvar men den har 14 dagar på sej att tina för då skall jag gräva upp rabarber som skall ner till Lerum och Äldstas trädgård. Hon köpte en SOPTIPP både inne och ute!!! Inne hjälpte syskon/vänner henne en helg i december att skyffla med snörakan in i sopsäckar. Inne var det drygt en flyttbil och en container fulla fick bli ett par släpkärror också. Ute har vi plocka minst 80 däck de flesta på fälg som en skrothandlare tagit och han plockar massa mera och snart kan en stor lift monteras ner så det blir mera fritt vid infarten Jag plocka även brödbackar, kaffebryggare, pressenigar och säckvis med hushållssopor men det är inte tömt all ute utan om 14 dagar skall vi ner och hjälpa till med mera röjning. Grannarna är glada att det städas upp och det blir säkert kommunen också. Trots allt elände är det ett bra köp från KFM och hon har sakta börjat renovera inomhus för hennes sovrum är nästan klart och där har hon lagt riktigt plankgolv själv. Hon är skild utan barn men huset har rykt upp henne och hon gör något istället för nada. Hon har aldrig målat eller tapetserat förrän men nu. Hon var utan OK vatten länge då strömmen varit avstängd minst ett år och sabotage förekommit av förra ägaren. Hon bada på jobbet och tvätta hos Yngsta men nu gör hon det hemma sen en månad tillbaka.
    Men första dagen vi kommer ner finns Tvåans grabb i Mölndal som fyller år och kanske, kanske finns de två yngsta barnbarnen där för uppvaktning. I julas fick vi inte träffa dom men dock har Gubben träffat men inte jag. Lillstumpan har fyllt 1 år och Trean har fortfarande problem efter graviditeten så barnen verkar ofta vara hos Tvåan. Min dotter Trean är lite återhållsam mot mej så jag tränger inte på. Säkert mitt fel om graviditeterna också fast vi inte setts på 7 år. De andra träffar jag och vi fira Jul ihop där ner och den gången bodde vi hos den Yngsta å hennes sambo vid Scandinavium/Korsvägen. Tvåan är på gång att bygga sitt andra hus i Torslanda då de tyckte första var jobbigt komma till med bärande över gångbroar till en liten holme. Fast hon ville ha en lägenhet i stan ville han ha ett nytt hus som aldrig är hemma utan reser mycket. Han köpte det nya huset som nu är rivet när hon var sängliggande under graviditeten.
    Tur jag har så god kontakt med de två äldsta barnbarnen speciellt det äldsta som vi träffa mycket innan vi flytta hit. Hennes bror var bara 1-år när vi flytta men det går bättre å bättre för vi umgås rejält och jag skämmer bort dem med massa hemlagad favoritmat och mormors mjölk = standard mjölk istället för vatten. Ofta fyller jag deras frys med pannbiff som de kan äta om de är hungriga för Tvåan har blivit lite mycket vegetarian och pappan är inte så bra på matlagning. Yngsta och ibland Äldsta brukar köpa korv i Saluhallen till dem för att kunna äta av. Så visst är det mysigt att vara mormor fast våra barn inte hade någon bra kontakt med sin mormor eller farmor. De var så små när morfar och farfar gick bort.

    Nä nu tycker Tjejen det är dags att jag kommer till sängs och Gubben är borta å kommer på fredag. Så får bli en sista kiss för de där och säga God natt eller God morgon till dej!!!

    Bamsekram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *