4 svar på ”Magiska skogar och olydiga madrasser

 1. Du smittar!!!
  Äntligen har jag åter akvarium om än små. Ville ha ett sexkantigt på lilla pianot med Guppy då det var bra 20liter. Akvariet kom och skicka Gubben att köpa Guppy, suck… Han kom hem med Platy fast han bad om Guppy kanske språkproblem? Sen åkte han längre norrut och jag googla zoo. Denna gång
  hade jag försökt med undervisning innan och det lyckades!!!
  Nu klia det om mera så snickaren som köpte det första i Stockholm fick order att återvända och köpa likadant fast större 60liter men oj det blev även ett 10liters som karantän. Sen följde även lite räkor hem. Jag börja shoppa loss mest i Tyskland och var inte helt nöjd med 10litaren som tog död på nästan alla platy. Nu hade jag vilda planer på ett nytt akvarium med räkor. För en dryg vecka sen kom ett litet panorama men när jag började skapa fick inget plats. Jag har inte dina ytor för akvarium då stugan är på 68 kvm. Pianot är upptaget och i hörnan bland alla böcker står det större och bägge är jag supernöjd med.
  Lite otur på vägen har det blivit fast när jag möblera om i förra veckan hitta jag platy-ungar 4 är fortfarande kvar i det lilla med sina två större vänner som jag inte nämner vid namn. Vid bytet rädda jag 27 guppy-yngel som nu finns i det större med sina större släktingar. Tror de är flera som har kommit till dags datum. Köpte 4 röda hornsnäckor i Tyskland och fick 2 extra som jag dela upp. De räkor som inte dött hittills lever med Guppyn å det är inte många. Gubben lova ett nytt akvariet och idag kom det till byn. Det nya är lite långsmalt på närmare 60liter men då är det fullt i vardagsrummet. Har bestämt att denna gång skall jag lyckas med räkor bara jag börjar på rätt ända med fisken först. Har fastnat för regnbågsfisk och funkar det så blir det nog från en ”räkfarm” i Tyskland. Har sett att du också varit inne på räk-sidan här i Sverige och sökte var det snäckor eller..???.
  Skall du inte försöka med kräftor såsom dessa https://www.amazon.de/Oranger-Zwergflu%C3%9Fkrebs-Paar-M%C3%A4nnchen-Weibchen/dp/B00SM09I80/ref=pd_sim_199_4?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=1BZ9TJHYBPM447DS5ZFV
  Blir inte stora men älskar klättra äter inte växterna. Det är från den speciella räk-farmen fast han säljer också på Amazon. Kör ofta översättningshjälp då jag är inne på hans sida https://www.garnelen-tom.de/zwerggarnelen-shop/Startseite
  Farlig sida men ack så mycket information, tips och hjälp man ser ut att få!

  Nu skall jag göra mej av med 10liters och Panoramat och de 3 andra får bli kvar om jag blir nöjd med det nya som väntar i byn. Men Gubben som tjatat om mina samlingar av snäckor och stenar de sista 30-40 åren har nu lite kommit till nytta. Byggt ett 39 cm hög snäckpåle med massa gömställen till Guppyn. Många borrprov har blivit perfekta på olika sett i det lilla lite grekiskt/romerskt. Nya snäckgrejen får jag skippa och det blir lite sten-byggeri istället för gömställen samt trärötter och annat. Skall försöka så lite frön i en del av det (provet visa bra resultat efter en vecka) får göra en avdelning innan så fröna håller sej på sin kant till de börjar gro.
  Som du märker är det fullt upp bara för jag fick det första samt det är terapi då jag ändrar size från 3XL och är nog snart på L nu och skall vidare ner. Har jag tur nästa månad är jag på BMI 25 och vill till BMI 20. Hade liten svacka efter Nyår i nästan 3 månader men kör nu ännu hårdare och det är mest kosten. Träning är inte min grej fast snart när snön smält är det dags att börja snickra. JAG skall isolera garaget på 3 sidor samt lite utbyggnader Och Gubben får hjälpa till med isolering av taket för höjder är inte min grej. Gamla takpannorna blir utfyllnad på stigarna i skogen och då blir det motion.
  Hoppas du inte har somnat av inlägget Bamsekram

   • Ja nu har jag 3 vattenbehållare. Det kom ett 60x30x30 till en hylla som jag sen i Götet på Hercules hitta 6 Rödglödstetra, 3 sorters räkor(blåa(mer svarta) o röda o tiger) 3 av varje och lyckades få några tjockisar. Gått jättebra då jag även droppa in lite röda hornsnäckor. Fick för mej att fånga en räka jag sett av fyra som överlevt i Guppy akvariumet. Sen ville jag göra rent hos Guppyna och då kom en överraskning att de var 3 överlevt samt ca 40 avkommor tillkommit, pust! Och jag som skulle köpa färggranna räkor har en uppsjö av bleka småräkor i mitt räkakvarium. Det akvariumet har även fått Gettruds regnbågsfisk som lockat fram tetrorna i sitt stim. Helt underbart!!! Men skall nog försöka smyga in lite färgade räkor. Men gisses vad Hornsnäckorna förökar sej i räkakvariumet! Lockar dem in i ett snäckskal för att sen fördela dem till de andra så vissa blir fiskmat. Såg du sökte en snäcka på Redbee var det för att hålla nere Hornsnäckan? Men den snäckan förökar sej väl också?
    Härligt med dina Crusingfilmer men åker ni nu i två bilar på träffarna? Vad tjusig du var på Kungälvs-träffen!!!
    Bamsekram

    • Det är så galet roligt med akvarium!! Det var nog ett gammalt inlägg du såg där för jag har inte sökt någon snäcka vad jag minns?
     Haha, nej än så länge så åker vi i min bil till träffarna men om vi blir många som ska åka så kommer vi åka i två bilar 🙂

     Tack fina du!!! 😀
     Kraaaaam

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *