Snart kommer mina bebisar :-)

Igår gjorde vi 4 st dräktighetsundersökningar i lagårn och alla 4 var dräktiga. Woho!!! 😀  Eftersom det är jag som seminerar (vet ni inte hur det går till så finns det film HÄR) så blir jag lika glad varje gång jag lyckas.

Jag började seminera i mars så på julafton ska min första kalv födas, det är ko 441 som ska kalva då. Jag längtar… Vilken julklapp liksom 😉

Jag kan fatta hur Bonden kände sig när vår första tös Fröken Duktig kom ut. ”Det är JAG som tillverkat den där….” Go känsla!!

Jag kommer nog känna likadant när min första kalv kommer ut. Att veta att det är jag som fixat till den där kalven.

Jag kommer bli en stolt pappa!! (ja, PAPPA)

 

 

4 svar på ”Snart kommer mina bebisar :-)

 1. Jag kan tänka mig att du är stolt, det skulle jag också varit.
  Här hemma på vår gård, så tjatar min man på mig att jag ska lära mig seminera(än så länge sköter personalen från semin det) men jag är rädd att jag inte kommer hinna göra annat än seminera isf för vi har ca 220 årskor och sen alla kvigor, vi har semin här så gott som varje dag, och vissa dagar blir det 6-8 st som ska semineras…Jag jobbar ju oftast mer än heltid ändå, med all mjölkning och allt annat runtomkring…
  Är lite nyfiken på hur du tyckte det var när du började seminera, är det svårt och tog det väldigt lång tid i början med varje ko?

  Kram Millan

  • Jag började seminera i mars och visst var det lite klurigt första veckorna, men då har vi ju bara 48 årskors (just nu, ligger väl på 55 i vanliga fall) så det blir ju lite för sällan egentligen i början. Jag önskar jag hade haft fler i början så man kom igång ordentligt. Men jag tyckte egentligen inte det var så svårt. Det svåraste var stoooora gamla kor, jag är rätt liten och har små händer så det är tufft att få tag om cervix ordentligt. Kvigor är superenkelt!

   Jag kan ju inte säga hur du ska göra då jag inte vet hur mycket tid du har osv. Men har du möjlighet så är det GULD att kunna seminera själv. Man kan bestämma vilken tid på dygnet man vill seminera och det blir lättare att dubbelseminera osv. Seminörerna klarar ju sig inte själva utan man måste ju ändå vara med dem så varför inte göra det själv. Och så är det KUL!! Tycker jag 🙂

   Jag trodde vi skulle öka i antal semineringar när jag började men det gjorde vi inte 🙂 Vi ligger på 1,8 semineringar per ko och det är jag nöjd med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *