Så vill jag ha dem!

Jag vill ha dem lagom! Jag älskar när de är ”perfekta”. Eller i mina ögon perfekta i alla fall. Jag antar att smaken är som baken även här.

Jag vill ha dem ganska långa… Det är inte roligt när de är för korta och man knappt vet om de är inne eller ej, och är de vääldigt långa så kan det var lite bökigt också för de får ju knappt plats och de vill knappt komma ut när det är klart heller.

Tjockleken är också viktig. Jag tror att alla håller med om att de jättetunna är ingen höjdare, de ramlar ju liksom ut av sig själva och man vet knappt om de är inne eller ej. Tjocka är bättre men de kan nästan vara för tjocka ibland så de knappt får plats och det blir jättetrångt. Nästan så de fastnar när de ska ut efter att det är klart.

Många kanske tror att hårdast är bäst men jag håller inte med riktigt. Hårda ska de vara men är de stenhårda så blir det liksom ingen känsla att hålla på med dem tycker jag. Det är svårare att få ut något ur dem och det är inte lika mysigt. Nä, hårda men med en liten mjukhet är bäst.

De ska spruta lätt också! Det är inte kul när man får kämpa som en liten blå för att det ska komma något. Nä, några lätta drag och sen ska det komma! Man har ju inte hur mycket tid som helst, det finns ju andra saker som ska göras. Men självklart ska de inte spruta av sig själva heller, lite stimulans ska det allt behövas.

Sen är det ju självklart viktigt att man sköter om dem ordentligt så de är rena och fräscha!! En smutsig är inte kul att hålla på med… Nä, ren och fräsh ska den vara. Och mjuk och fin i skinnet, så den inte är torr och skrovlig!

Så, det var nog allt tror jag.

Nu vet ni hur jag vill ha mina spenar!

7 svar på ”Så vill jag ha dem!

   • Haha, precis! Fast jag har ju ingen robot förstås. Fast Bonden säger att jag är hans robot… haha.
    Vi har en som har suuuupersmala och stenhårda och det är hopplöst, hon bara pyser hela tiden! Men jag tror det blir lite bättre sedan, hon är förstakalvare och kalvade för några veckor sedan och det brukar ju bli lite bättre efter ett tag. Men jag får vara noga vad jag lägger för tjur på henne sedan.

 1. Denna gången så gick jag inte på inledningen… Jag sprang inte och hämtade chipsen o tänkte att nu blir det snusk (som jag gjorde förra gången). 🙂

 2. Haha, du är för rolig….Men jag håller med dig fullkomligt med alla dina reflektioner över hur spenarna ska vara…Vi har tex en ko som har så pyttesmå spenar att det går liksom nästan inte att dra ur nån mjölk innan man sätter på organet, fingrarna får liksom inte plats, utan man får nöja sig med att försöka dra ur lite bara med tummen och pekfingret, knappt att dom får plats….Ur-irriterande…

  • Eller hur!! Vi har också en sådan. Knappt så fingrarna får plats! Har lagt en tjur med långa spenar på henne för jag vill INTE ha en sådan dotter efter henne. Hon är KANONFIN i övrigt så det är synd att spenarna är så korta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *