Inte som jag tänkt

Vissa dagar har jag total bloggtorka och vet inte alls vad jag ska skriva om. Idag är precis tvärtom. Jag har 100 saker jag vill berätta för er men jag kan ju inte ta allt på en gång. Så jag skrev ner några saker och får ta dem i morgon. Om det inte händer nytt i morgon, vad gör jag då? Skjuter upp det till dagen efter? Jaja, den som lever får se…

Nu får ni en långkörare så sätt er bekvämt o ladda med Red Bull.

Idag blev en lite konstig dag… Jag hade tid hos tatueraren kl halv två idag för att justera min tatuering. Sov såklart för länge och fick skynda mig som bara den. Slänger mig i bilen och ska åka iväg när jag märker att jag har total soppatorsk!!! Som tur är har vi en mack nedanför backen så jag rullar de 100 metrarna ner till macken, tankar och skäller på pumpen som såklart pumpar TOTALT åt skogen för långsamt! Men den lyder inte utan tickar på i sin snigelfart.

När den äntligen är klar så blåser jag iväg mot Växjö. Kommer på att jag skulle fyllt på spolarvätska innan jag åkte. Har inte en droppe kvar och rutan blir tjockare och tjockare tills jag knappt ser ut alls, men skam den som ger sig, in på en P-ficka och häll på lite bonaqua som råkade finnas i bilen. Tur att Skräpfian inte gillade den och lämnade den där. Nu ser jag en stund till!

När jag kom till studion så hade han så grymt ont i nacken så han frågade om vi kunde boka om det till en annan gång. Det var mer än han trodde som han ville justera på min tatuering så han fixade inte det idag.

Visst, spelar mig ingen roll så det var lugnt. Jag tänkte att då kan jag passa på att hämta Gurkan, förlåt, Babbelpellen, i skolan och köpa ny vinterjacka och termobyxor till honom. Jag ringde Bonden för att kolla när ungen slutade idag och han slutade kl 14. Finemang tänkte jag, då har jag en timme på mig att gå på stan och kolla lite.

Eller hur… kl var då tio i två. Tänkte lite fel där… Jag gick och hade det myspys och shoppade lite akrylfärger, penslar och glitter på panduro.

NEJ, jag har inte blivit någon pysslare och kommer aldrig bli. Det är till naglarna!!  Phft… vad trodde ni!!

I alla fall, när jag betalt kollar jag på klockan och då är hon 14.00. Får panik och fattar inte vart en hel timme tog vägen (tänkte INTE tanken att jag kunde misstagit mig såklart), springer i full fart till bilen och håller på att springa ner en stackars dam på vägen. Men hon märkte mig nog aldrig, hon trodde nog att det var en tromb som for förbi…

Slänger mig i bilen och kör i raketfart till skolan (tack och lov att ingen pizzasugen polis såg mig!!), sneglandes ut genom de små springor som fanns mellan all smuts. Självklart har ungen ingen mobil med sig så jag ringer hans kompis, som såklart inte är i skolan idag. När jag svänger in på skolan ser jag att bussarna redan åkt så det är bara att åka hem och hämta ungen och åka ner till Växjö igen. Nu ser jag absolut INGENTING genom rutorna!!

Hoppar in på Grand Samarkand och börjar i första butiken. Eftersom min kära Babbelpelle är den kräsnaste som finns när det gäller kläder så vet jag att det inte kommer bli lätt… Men OH MY GOD, i dag var han värre än vanligt.

Det ska vara
*snyggt
*slimmat
*grabbigt
*helst för liten storlek
*mjukt
*helst kännas precis som de kläderna han hade innan, ingen förändring med andra ord
*och hundra saker till…

När vi gått igenom alla de 5-6 butiker som har kläder till barn har han inte hittat NÅGONTING!!! Så jag säger till honom att då får vi börja om från början igen och vara lite mindre kräsna och leta igen. Jag har inte lust att åka ner en dag till och gå bland all julhandel och leta kläder till kräsnaste ungen i stan…

Så vi börjar om…. När vi börjar på tredje varvet kommer Skräpfian och joinar oss. Hon är räddningen!!!! För när vi står inne på H&M för tredje gången så säger jag till Babbelpellen att:

– Om du inte köper dina kläder här och nu så tar jag med mig Skräpfian till Jokkmokk istället, för hon har kläder. Du kan INTE åka dit i din höstjacka!!

Jag vänder mig till henne och frågar om hon har lust att hänga med, hon fattar direkt och säger -Självkart!!! Klart jag åker med!!

Babbelpellen får panik och i ett nafs har han hittat både jacka, termobyxor, vantar, mössa och solglasögon (!! hur de där kom med i bilden vet jag inte men jag var bara glad att han äntligen hittat något så…. jaja).

Äntligen klara!! Jag kommer troligen inte få honom att ta på sig det när det väl kommer till kritan men nu HAR han dem i alla fall. Snorunge!

Åker ner till City Gross och hämtar våran matkasse. Hoppar in i affären en snabbis och ska bara handla några få saker när jag råkar gå förbi stället med nagellack…. Oj då…

På något vis så hamnade de i påsen de med… (essilacket köpte jag dock på Kicks när vi letade kläder till Babbelpellen, var tvungen att pigga upp mig lite…)

När vi sätter oss i bilen och ska åka kommer jag på att jag glömde köpa spolarvätska… SUCK!!! Orkar inte gå in igen så vi letar oss upp till macken och fyller på där i stället. De har sådana där roliga små pumpar som är som bensinpumpar fast med spolarvätska istället. Jag VET att det är löjligt men jag tycker sånt är skitkul!

Körde hem och förundrades över hur bra jag såg helt plötsligt från att ha fått gissa mig fram till var vägen låg.

När jag kom hem plockade jag upp maten och skulle gå ut till mjölket rejält försenad när jag såg att diskbänken var total kaos och då kan inte Skräpfian laga middag vilket innebär att vi svälter ihjäl, så jag fick ta hand om disken först. Sedan påminde Babbelpellen mig om att jag LOVAT att ta in granen (plastig sak men som inte barrar…) idag så han kunde klä den.

Rusar ut och hämtar gran och pynt och slänger in det till ungarna så de får fixa resten. (det kommer mer om det i morgon…).

Kommer ut i lagårn vid halv åtta!!!! Tre timmar senare än vanligt. Jag var efterlängtad vill jag lova. Både kor och kalvar skrek som bara den så jag fick ha hörselkåporna på mig för att inte få tinnitus direkt.

Men visst är det skönt att vara efterlängtad…

Nu ska jag slänga mig i sängen.

I morgon kommer jag vara död.

 

 

2 svar på ”Inte som jag tänkt

  1. Ha, ha – jag brukar också tvinga ungen när vi ska köpa täckbyxor och så slutar det med att det hänger i garderoben oanvänt, snacka om bortkastade pengar!
    Min plastgran barrar, naturtroget ska de va ;P
    Målar du naglarna med konstnärsfärger?

    • Jag har inte gjort det förut men ska testa nu. Många gör det. Men man måste ha baslack först och så gör man mönster osv med acrylfärg och sedan ett topplack över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *