Han städvägrar!

Jag: ”Nu min lille Babbelpelle är det dags att du städar ditt rum”

Babbelpellen: ”Okej, mamma! Jag fixar det, det är klart om en timme. Vill du att jag hjälper dig att säda huset sedan?”

Eller hur!!!!

Det var snarare så här:

Jag: ”Du, nu går det inte att komma in i ditt rum längre, nu MÅSTE du städa!!!”

Babbelpellen: ”Städa?? Är du inte klok? Varför ska jag göra det? Det är inte stökigt, det är mysigt! Och VARFÖR ska du bry dig om hur det ser ut på mitt rum? Det är ju MITT rum, du behöver inte gå in där. Och förresten är det sjukt tråkigt att städa så det tänker jag INTE göra”

Jag: ”Det tänker du visst det, du MÅSTE städa”

Babbelpellen: ”Och vad tänker du göra åt det? Du kan inte tvinga mig! Jag GÖR det inte bara!” *sätter sig ner med armarna i kors och näsan i vädret och ser viktig ut*

Babbelpellen städvägrar! Å det bestämdaste! Han rum ser ut som helsike (milt sagt) men han säger att ”han trivs där, det är inte stökigt – det är mysigt”.

Om han kallar det mysigt och inte stökigt så undrar jag hur det ser ut när HAN menar att det är stökigt…. Som det är nu kan man knappt komma in genom dörren.

Fast Babbelpellen kan, han klättrar över sängen och sätter sig vid datorn, det är allt man behöver kunna göra i rummet anser ungen. Suck.

Så eftersom jag inte kan tvinga honom att städa utan att få lägga ner för mycket energi själv så har jag istället gett honom kompisförbud, tv-förbud och dataförbud tills dess att rummet är städat. Han får välja själv.

Än så länge kör han näsan i vädret och säger att han klarar sig utan både kompisar, tv och data.

Men det gör inget. Det här var riktigt bra!! Det får GÄRNA vara stökigt i hans rum om det innebär att han hittar på vettigare saker än att sitta vid burken timme efter timme.

I kväll var han med oss i lagårn 🙂

Djur ska sitta i bur…. Eller hur säger man? (och JA, det händer då och då att jag vill sätta Babbelpellen i bur. Eller oftare att jag vill sätta munkalve på honom om jag ska vara ärlig. Ni har ju hört honom…. På semineringsfilmerna HÄR till exempel).

Vi får väl se hur länge ungrackarn står ut utan data och tv, det lär inte bli länge om jag känner min lille datanörd rätt.

 

 

6 svar på ”Han städvägrar!

    • Det trodde jag att Babbelpellen skulle göra också men han är verkligen allergisk mot att städa!!! Han har inte städat idag heller… Han går runt här som en osalig ande och vet inte vad han ska hitta på. Haha

  1. Ha, ha den killen kan snacka!!! Påminner om min egen son… Som nu är 19 men snackar rätt mycket fortfarande:) Himla rolig blogg du har!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *