Kallt som helsike!!

Såg på facebook att ni där hemma gnäller över kylan… Brrr -11 grader, fy vad kallt – 13 grader. SKIT PÅ ER!!! Här har det legat på mellan – 40 – 45 i natt och nu ligger det på -36. DET är kallt!!

Fönstret i vårt sovrum ser ut så här:

Jag hade ett glas vatten stående i fönstret, tog en klunk och trodde halsen skulle frysa till is… Jesus Amalia vad kallt det var. Dessutom hade jag precis knaprat halstablett och ni vet hur det känns med kallt vatten efter en halstablett…. Som att köra upp en istapp rätt upp i hjärnan ungefär.

Very skönt!!

Vi gick ju på marknaden igår, helt övertygade om att med så här mycket kläder kommer vi inte kunna frysa…. Eller hur… Vi fick gå in och värma oss en stund i grillkåtan. Mysigt värre 🙂

Att ta av sig vantarna när man ska betala något är inte kul!!! Händerna hinner verkligen frysa till!! Idag blir det fingervantar under tumvantarna så man kan ha något på sig när pengapungen ska upp.

När man äter får man hålla vantarna på. Babbelpellen hade tjocka fingervantar men det hjälpte inte.

Tillslut var han stelfrusen om händer och fötter så vi fick ställa honom inne på ica så han fick tina upp och under tiden fick jag gå och köpa nya stövlar, strumpor och vantar till honom. Jokkmokksstöveln, ullstrumpor och skinnvantar. Där rök en tusenlapp. Jag fick köpa en ulltröja till mig själv med och där rök en tusing till. Det är dyrt att inte frysa här uppe….

Nu ska vi ut igen. Igår var det bara -19 så det var ju milt. Men just nu ligger det runt -37 så jag undrar hur vi ska få plats med alla kläder på oss idag.

Men trots kylan så står jag fast: Här är UNDERBART!!!

4 svar på ”Kallt som helsike!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *