Sista dagen! Kallt!!

Självklart var vi på renrejset även i går. Det får man ju bara inte missa. Det är lika kul varje gång!! Roligast är när de far av med buller och bång och slädarna välter. Tyvärr blev det inte så när jag filmade.

Här kommer lite renrejsfilmer om ni vill se:

Watch this video on YouTube.

 

Watch this video on YouTube.

 

Watch this video on YouTube.

 

Igår var det -37 på förmiddagen när vi gick ut på marknaden. Lite småkallt med andra ord. Fördelen var ju att eftersom jag är totalt genomförkyld så frös snoret till is i näsan innan jag hann mer än fem steg utanför dörren…

Mina lungor uppskattar dock inte kylan. Så fort jag går utanför dörren så har jag en stor flodhäst som sitter på bröstet och vägrar gå därifrån! Enveten jäkel…

Jokkmokkskan som vi bor hos håller på att sätta en ny modetrend när det gäller ögonfransar:

Tjusigt, eller hur!!

Babbelpellen tycker det är helcoolt här (och han har såklart rätt). Det roliga är att han även tycker att utställningarna är helcoola. Hur många tioåriga grabbar tycker det liksom? Han har tagit 500 bilder bara på samernas hantverk. Han talar om för dem hur fantastiskt fint det är och hur duktiga de är. Gullrumpa!

Han har köpt en träskål och en träsked:

Och en jättefin kniv som han är mäkta stolt över:

Jag sa precis till honom att det är dags att klä på sig för att ge sig ut på marknaden igen. Sista dagen idag för i morgon åker vi hem.

Idag är det ännu kallare än i går så han protesterar lite men när vi väl fått på oss alla kläder (det är det som är jobbigt) så är det inga problem. Kanske vi kan åka bandvagn idag, de var inte där i går tyvärr.

Jag hade lovat honom att åka helikopter över Jokkmokk men dessvärre kör de inte för det är för kallt. Skit också!!

Nu ska vi ge oss ut i kylan igen!

4 svar på ”Sista dagen! Kallt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.