Smarta ungar, korkade hundar och…. nagellack!

Jag fick ett chattmeddelande på Facebook från Fröken Duktig häromdagen. Hon är nästan lika klok som jag.

Jag undrar om jag liksom nedärvt min kolossala intelligens till mina barn?

I så fall verkar det som om jag även nedärvt det till min fyrbente son Korvhunden. Han tror nämligen att han är en katt… Varje dag provar han och ser om det funkar.

Ni har väl inte glömt sagan jag skrev om Korvhunden? Sagan om lilla grönluvan. Den är heeeelt sann!

För att trösta mig lite så har jag lackat lite naglar denna veckan… Först gjorde jag lite Water Marble med mina egna:

Jag gjorde faktiskt en video på detta då några av er har velat se hur det går till. Videon har ni här, håll till godo 🙂

Watch this video on YouTube.

 

 

Sedan lackade jag naglarna på Skräpfians kompis. De kommer aldrig undan när de är här stackarna. Jag testade ännu en av Konads stämpelplattor. Så här blev resultatet:

Konad är RIKTIGT kul!!!! Och det finns så mycket man kan göra med det. Köpt hos Nelly som ni vet. Jag gjorde ett annat mönster på Fröken Duktig men jag glömde ta kort…

Efter några dagar hade jag tröttnat på mitt Water Marble så jag lackade om med några nya magnetlack jag köpt. Testade ett i en brun nyans som var rätt fint. Jag lyckades inte perfekt med magneten men det blir bättre med lite träning:

Jag tröttnade dock redan samma kväll och fixade lite med ett läckert guldglitterlack från China Glaze och ett annat silverglitter från Kleancolor:

Glittret är riktigt läckert men jag har jättesvårt att få glitterlack att se bra ut på bild tyvärr.

Dagen efter tröttnade jag igen och fixade lite till med det och då blev det så här:

Får se om det får sitta någon dag till eller om jag går dit och pillar lite igen…

Igår fixade jag Skräpfians naglar. Vi testade en ny grej vilket gjorde att vi hade nagellack i halva köket, på HELA Skräpfian och halva mig. Inte så mycket på naglarna dock. Men tillslut blev det fint:

Men det krävdes en hel del städning efteråt…. Främst av Skräpfian. Köksbordet hade jag täckt in med tidningspapper som tur var men Skräpfian hade prickar på hela armarna. Haha, såg jätteroligt ut, som en muterad form av Röda Hund eller något….

Jag tyckte hon skulle ha kvar det så kanske de hade burat in henne på något infektionsklinik och isolerat henne från omvärden på livstid.

Fast…. vems naglar ska jag lacka då? Nä det gick inte. Så jag fick städa av henne med remover.

Nästa gång ska jag stoppa i henne i en plastpåse först.

26 svar på ”Smarta ungar, korkade hundar och…. nagellack!

  • Jodå, det är skitkul!!! Det enda som är trist är att tejpa… Men det går rätt fort när man gjort det några gånger.

 1. Hahaha, du är inte klok! Hur mycket tid lägger du egentligen på dina naglar? Jag fattar inte! Jag hinner fan inte ens ta balsam i håret när jag duschar… 😉 Du måste lära mig att prioritera om.

  Du är otrolig, måste åka upp till dig och få stylade naglar en dag! Haha

  Kram!

  • Haha, jag lägger alldeles för mycket tid på mina naglar egentligen. Men jag tycker det är så sjukt roligt och det är liksom min ”terapi” tror jag. Man måste vara lite ego och prioritera egen tid!!! (betydligt enklare när ungarna är äldre…. så vänta bara, det kommer bli lättare att få egen tid, men se till att ge dig egen tid redan nu. Skit i städningen eller annat oviktigt. Allt behöver inte vara så himla skitbra jämt. Lägg lite tid på BARA DIG även om du har annat som borde göras) Kram på dig goding! <3

   • Åh, kloka du! Jag har faktiskt (mitt i ett psykbryt här hemma) bokat en HEL HELG på hotell i mars…för bara mig och bästa väninnan. Inga barn, ingen man, inga måsten…bara Spa och choklad! Tänk – jag kanske skulle ta med mig ett nagellack!? 😉

    • Men åh vad underbart!!!! Jag hoppas verkligen du får en UNDERBAR helg, det är du värd!! Klart du ska ta med dig nagellack!! Men ETT???? Kan man ta med ETT nagellack?? Jag har aldrig med mig mindre än 10…

 2. Denna sidan hade jag inte hunnit till den var ännu bättre.
  Jag kanske ska följa med till Östersund när gubben kommer. Har en Piggöga som fyller år om en månad såklart får hon inte använda detta på jobbet trots handskar. Hon blir nu klar för att arbeta med 2-benta kossor. Tror hon skulle älska detta förutom mina 2 barnbarn. Bara lilla Nils får ROSA.
  När hon måla några köksstolar i sin ungdom blev hela balkongen orange prickig i lägenhten hon hyrde. I vårt hus använe hon guldspray när hon gjorde makaroni änglar (spårämnen på parketten i vardagsrummet)
  Hon ÄLSKAR lyx å är fattig som en kyrkråtta eftersom hon pluggat utan lån. Tror detta skulle vara hennes melodi att lyxa till vardagen.
  Kram

  • Förresten är det nått jag skall tänka på när jag köper förutom det skall passa i KYRKAN bläää…….
   Föredrar henne skaka loss svärsonen får nog slag då. Vet hon kanske ska på fest i augusti är säkert klädd som en grå mus om sjukhuset släpper ut henne
   Kram

 3. Hej, jag o min mamma försökte alldeles nyss men det blir inte bra. När vi hade gjort några droppar i vattnet o så flöt dom ut lite o sen när vi skulle göra mönster så följde allt nagellack med. Vet inte vad vi gjorde för fel. Men ungefär hur många grader ska vattnet vara? 🙂 skulle vara super kul om du fixade så man skulle kunna komma hem till dej o du fixade naglarna 😀
  Kram Ida med den rosa mössan <3

  • Vattnet måste vara rumstempererat!! Och nagellacken ska inte stå i kylen (en del tror att man ska förvara nagellack i kylen vilket är helt fel).
   De första dragen man gör ska vara från mitten och ut. När man drar utifrån och in så ska man börja på andra ringen och låta första ringen vara hel, annars följer allt med.
   Prova igen! 😀

   • Nu har vi gjort en hand. Vi hade orange, grön o lila. Vi märkte att den lila var för tjock så vi tog bort den lila o det blev helt okej 🙂 dina var finare men men….

    • Ja det är inte alla lack som funkar bra, man får prova sig fram och se 🙂 En del vill inte sprida sig så bra så då får man testa ett annat. Kul att det blev bra! Övning ger färdighet 🙂
     Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.