Att elda upp tungan på 4 åringar…

När Babbelpellen var sisådär 3-4 år så var han väldigt duktig på en sak till förutom att han redan då var en ordbajsare av stora mått. Han kunde nämligen räcka ut tungan…. Titt som tätt och jag försökte halvhjärtat att få honom att sluta utan några större resultat.

En vacker dag hotade jag med att ”om du räcker ut tungan igen så häller jag peppar på den!” Sedan tänkte jag inte mer på det utan gick iväg och fortsatte med det jag höll på med. Dock var det så att Fröken Duktig som då var ca 11-12 år och redan då VERKLIGEN var FRÖKEN DUKTIG, hade hört precis vad jag sagt till Babbelpellen och hon såg det helt enkelt som sin uppgift att uppfostra sin lillebror på bästa sätt.

Jag kommer senare in till ett rabalder utan dess like där den lille Babbelpellen illvrålar och gråter så tårarna sprutar åt alla håll. Fröken Duktig står brevid med händerna i sidorna och talar om att han minsann får skylla sig själv för han hade räckt ut tungan!!!

– Och då hällde jag peppar på!!! För SÅ får han inte göra!!

Jag försöker trösta Babbelpellen och säger att såååå farligt var det väl inte? Men han lyssnar inte alls utan bara illvrålar och jag undrar om peppar verkligen är så starkt??

En liten sparv viskar i mitt öra och jag frågar Fröken Duktig vilken peppar hon använde?

– Den här! säger hon och håller upp burken…

Och inte är det svartpeppar eller någon snäll vitpeppar hon håller upp precis. Det är cayennpeppar….

Tror ni hon fick dåligt samvete när jag talade om för henne hur starkt det är med cayennpeppar och att det ABSOLUT inte är något som man häller hela tungan full med precis. Hon fick smaka en yttepytte bit på tungan och jag tror att hon FORTFARANDE har dåligt samvete för det där…

Söta lillebror

Eller jag VET att hon fortfarande har dåligt samvete. Lillebruuur är nämligen hennes lille älskling och han kan fortfarande linda henne runt lillfingret hur lätt som helst. Bara att vifta lite med de där långa fransarna och säga ”snäääälla” så smälter hon direkt! (Hm, varför kan hon inte smälta lika lätt när JAG säger snälla??? Är jag inte lika söt tro?)

Men de blev kompisar rätt snart efter den där händelsen. Han kan nämligen inte motstå henne heller… Så här brukade det se ut:

Gullungar!! <3

Varför ska de växa så fort?

 

5 svar på ”Att elda upp tungan på 4 åringar…

  1. Ja, varför måste dom växa? Dom är mycket sötare som små… Och dom hade inte så mycket fri vilja heller… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.