Nu har jag käkat känguru!

I kväll har jag, Babbelpellen och min kära Far varit på ett event på Skräpfians skola. Hon går ju hotell och konferens på John Bauer Gymnasiet i Växjö.

De hade gjort en kanonkväll i världens tecken och serverade mat från världens alla hörn. Bland annat serverade de grillad känguru! Och JÖSSES AMALIA vad gott det var!!!! Det var helt klart det godaste kött jag någonsin ätit! I färgen var det lite grand som struts-kött. Mörkt mörkt lila-aktigt. Lätt grillat, mört och fantastiskt gott!

Så nästa gång jag handlar kommer jag leta på hyllan för kängurukött. För de har väl en sådan eller? Om inte kommer jag gå i strejk. Där och då. Sittstrejk mitt i köttavdelningen. Jag kan ju blogga från mobilen, ett nagellack ligger alltid i fickan och mat o cocacola finns där ju så det lär ju inte gå någon nöd på mig….

Något som var riktigt roligt var att de körde en insamling till ett barnhem i Ukraina som de hjälper. Under kvällen fick de in över 10.000 kronor! Sjukt bra tycker jag med tanke på att det var ett litet event bara för föräldrarna till ”förstaåringarna” på hotell, konferens och resturang.

Det peppade mig!!! Vi har alltid varit delaktiga i välgörenhet av något slag. Om det så har varit att skänka en slant varje månad eller helt enkelt direkt hjälpa till så har vi gjort det. Vi hade bland annat en flicka från ett barnhem i Ryssland som vi tog hem till oss under 7 års tid, 3 månader på sommaren och 3 veckor på jul. Nu är hon vuxen och kommer inte längre men jag hoppas att vi har gett henne en bild av hur en familj kan fungera. De pengarna vi lade på hennes resor fram och tillbaka samt uppehälle, kläder osv KÄNDES verkligen att de gjorde nytta.

Nu ger jag er en chans att hjälpa till också. Om det så är en yttepytte summa så gör varje krona nytta. Gå in HÄR och ta er en titt. Där kan man till exempel köpa Malariamedicin till Kongo för 40 kr. En skruttsumma!! Det är en choklad och en coca cola!!! Skippa den för en dag och skänk den slanten i stället!

Men det finns mängder med olika alternativ. Du kan lägga 60 kr och istället hjälpa Kloakbarnen i Bukarest. Snälla, gå in och ta dig en titt i alla fall.

Det har ALLA råd med…

780011.JPG

10 svar på ”Nu har jag käkat känguru!

  1. Åh, bästa Bondmoran! Bra initiativ! <3
    Alla kan göra något!

    Kängurukött finns på vårt City Gross i Halmstad! Har inte ni så köper jag med mig upp när jag kommer!

  2. Vilken kanonbra sida, en liten slant gör så mycket.
    Spännande med kängurukött, tro om konsum har det också när vi nu inte har något Citygross där jag bor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *