Nej nej nej… inte in i örat!!!

Har för ovanlighetens skull plockat lite svamp idag… Tyckte det var längesedan så jag fick väl tvinga mig ut i skogen en stund. Älglusflugor finns det gott om!!! Jag har egentligen inte ett dugg ont av dem, plockar bara bort dem när jag lyckas få tag på de små jäklarna.

Min kompis däremot, hon har fullständig fobi mot älglöss, hon hade DÖTT om hon var jag i skogen idag. Jag menar DÖTTDÖTT, på riktigt!!

Jag kände att det landade en lus på örat och skulle vifta bort den när den försvann, och jag tyckte att det killade till inne i örongången. Stod blickstill en stund och tänkte att den KAN ju inte ha gått IN i örat liksom… Där är ju skitmörkt och äckligt… Jag hade ALDRIG gått in där liksom. Fullt med vax och hårstrån och man ser ingenting. Funderade på detta en stund tills jag kände att det skrapade inne i örat och rörde på sig.

Ibland är saker svårt att förklara i ord så jag kör en bildvariant här så kanske ni förstår…

Ni fattar eller….

P.S. den är ute nu. Gillade väl inte tomrummet där inne…. D.S.

 

 

 

17 svar på ”Nej nej nej… inte in i örat!!!

 1. EIU EIU EIU. Jag hade nog ylat så det hade hörts vida omkring! Kan inte alls med älgflugorna/lus. Vägrar gå i skogen nu! Har sån myggjacka på, plockade lingon en gång å hade dubbla myggjackor 😀 Så hemska tycker jag de är! Man kan ju hitta dem flera dar efteråt!

  • Det var INTE skönt att veta att den var inne i örat, det kan man ju lugnt påstå!! Och att försöka peta ut den fick den bara att krypa ännu längre in 🙁
   Men till slut kröp den ut av sig själv som tur var! ÄCKELPÄCKEL!!

 2. Jag är ju hund så såna där älglusar har jag aldrig märkt av.
  Inte matte heller för den delen trots att vi är i skogen varje dag.
  Jag jobbar stenhårt som svamphund, det är mitt mycket viktiga jobba.
  Är så duktig att jag numer till och med börjat utbilda andra svamphundar!

  • Det ska du vara glad för, de är skitjobbiga!! Fina fjällskivlingar du hittat förresten 😉 Duktig vovve! Du är duktig på att skriva också minsann, inte många hundar som fixar det… 😀

 3. Hej!

  Å jo, jag vet vad en älgfluga är och blir alldeles skräckslagen av bara tanken. Hästar blir det också. Jag ställde helt enkelt in svampplocket – det var bara för äckligt.
  Jag talar nu om plock i Skaraborgs djupa skogar. Här nere på Österlen har jag inte sett en enda – tack och lov. Ingen broms heller. 😉

  Hälsn. Nilla

 4. Pingback: Bondmorans Blogg

 5. Urs bara! Som när katten hade sovit i min säng och när jag vaknade fanns det ett fåtal små lusar som sprang runt i sängen. Duschade och sen borstade tänderna. kliade lite i örat, fortsatte. Men fan va det kliade? kliar igen, fortsatte borsta tänderna. MEN??! Vänder örat mot spegeln och hinner precis se en svart lus/larv/tusenfoting kuta runt i ytterörat! Då såg jag ut sådär ungefär. Cred till din bakgrund, kändes välidgt skön.

  • Blä!!! Jag gillar alla djur (förutom getingar och fästingar) men jag vill INTE ha dem i öronen…. Sjukt äckligt!

   Tack för berömmet 🙂

 6. Pffft! Sorry, kunde inte låta bli att skratta lite! xD Men jag håller med! Dom är FRUKTANSVÄRDA! Hade en i mitt rum imorse, och fick be MAMMA att ta bort den, för jag vågade helt enkelt inte ta i den, inte ens toapapper som skydd!

 7. Usch ja föst hur de måste kännas har själv nått som terroriserar mig och mina barn nattetid med slänga ägg o halvfärdiha puppor i näsan. Vården tror mig inte och min man är för känslig så går inte prata om det med honom. -:-/ skönt för dig att den kröp ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.