Förlåt att jag inte tappat håret!

Förlåt mig. Verkligen. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att min sjukdom inte syns utanpå. Kanske jag skulle försöka äta något giftigt så att jag tappade håret så folk tror att man går på cellgifter. Eller måste man kapa av sig benen och sätta sig i rullstol så det blir ännu tydligare. Inget ont om de stackare som faktiskt sitter i rullstol eller som går på cellgifter. Missförstå mig rätt!

Jag har varit sjuk i tre år nu och jag VILL FASIKEN inte detta. Jag vill vara som vanligt, en driven sjuhelsikes affärskvinna som jobbar arslet av sig 24/7 och plockar in kulor multum.

Men nu är det inte så. Jag är fortfarande lika skärpt och driven, men kroppen orkar inte med mer än den själv bestämmer. Jag blir inte mer korkad för det! Jag har bara inte samma möjligheter att visa det.

Men fasen ta den som försöker sätta sig på mig och få mig att känna mig mindre värd för att jag är sjuk. Nog för att jag latjar här på bloggen och får alla att tro att jag är en knasboll. Och det är jag. Absolut.

Men den smarta och drivna affärskvinna jag är finns här inne ännu, var så säker! Tror du att jag stagnerat för att jag blivit mjölkbonde så tror du fel! Ser du dig som förmer än mig för att du går i kostym istället för DeLavals mjölkarbrallor så tror du fel!

Men förlåt… Jag är ju bara en latmask som inte jobbar mer än 30%. Slött av mig, nu får jag ta mig i kragen och skärpa till mig. För det är ju det det handlar om, eller hur? Vi som är sjuka är bara lata nissar som inte orkar arbeta.

Så för tusan, släng cellgifter och rullstolar åt helsike, res er och ut och arbeta, vi är inte sjuka – vi är bara lata!

Tack för mig!

(och ja, jag är sjukt förbannad idag, så bråka in med mig! Jag ska vara rolig och mig själv igen i kväll, I promise)

 

Dagens Tips:
Om man bråkar med en Bondmora så kan man behöva ett sådant här…. 

33 svar på ”Förlåt att jag inte tappat håret!

 1. Håller med dig gumman. Man blir såå orättvist behandlad bara för att det inte står i pannan att man e sjuk. Tröstis Kram

 2. Tack för att du står upp och visar att det finns sjukdomar som inte syns.
  Det är pinsamt hur lite förståelse folk har för dessa sjukdomar!

  • Visst är det! Och kanske att jag var en av dem innan jag själv blev sjuk…. Pinsamt men sant! Så jag skäms i efterhand.

 3. Nemem vännen, vad är det som gjort dig förbannad?
  Det brukar inte vara så lätt.
  Men bara så du vet…det är nu du är frisk, det var innan du var sjuk. Jag tror du förstår vad jag menar. Kram

  • Inget jag vill skriva ut här, men vi kan väl höras någon dag. Nej, det är sannerligen inte lätt att få mig på dåligt humör men denna gången lyckades det.
   Jo det är sant, det är inte sunt att köra i 200 knyck som jag gjorde innan jag blev sjuk heller så på så vis är jag friskare nu 🙂 Men ett mellanting hade varit skönt 🙂
   Kram min allra bästaste vän <3

 4. Vet hur du känner det. Själv har jag fibromyalgi sedan 7-8 år tillbaka och det finns i n g e t som gör mig så arg som folk som säger ”Jamen, ryck upp dig” när jag har så ont i kroppen så jag knappt lyckats ta mig ur sängen på morgonen.! Behöver jag säga att dessa människor raderas ur telefonboken och ur mitt liv per omgående? Som tur är har jag måååånga vänner som har full förståelse för hur dåligt jag mår ibland… och de får mig att må mycket bättre än alla värktabletter i världen!

  • Du har så rätt!!! Man ska egentligen inte bry sig och oftast så gör jag inte det, men när man känner att man får en orättvis behandling pga detta så rinner det över. Det är inte mycket som får mig på dåligt humör! Tro mig!!
   Men idag blev jag både arg och ledsen.
   Men nya tag i morgon, och mina nära och kära är mitt stora stöd! Och alla underbara bloggläsare!! Även om jag inte känner er så är det ett stort stöd ändå!!
   Kram

 5. Ja, jag kan inget annat än att hålla med dom andra… Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra. Va, är du sjukpensionär? Du ser ju inte sjuk ut… I början så försökte jag förklara men det har jag slutat med nu, jag går bara därifrån… Och jag tycker att Fru rosenrött har en riktigt bra poäng. ”man” var nog inte riktigt frisk som ”man” höll på innan. Nu lyssnar jag på vad kroppen vill/orkar.
  Du får en tröst kram ( för en gångs skull 🙂 )

  • Precis… DU ser ju inte sjuk ut, ryck upp dig! Suck. Som om man inte ville det liksom… Och du har rätt i att man måste lyssna på sin kropp vad den klarar av. Jag har lärt mig det nu! Synd att inte alla lyssnar lika bra som jag bara….
   Tack för kramen! Den värmer 🙂

 6. Det kommer åt en, även om man vet att man inte skall tillåta det. De där korkade idiotkommentarerna som skitfolk häver ur sig utan att veta ett smack. Så onödigt, när det är positiv energi vi behöver sprida kring oss. Vi skickar en känga åt dem som ännu inte fattat. Det finns ju så ofantligt många sjukdomar som inte syns utanpå. Att leva med ständig värk är en daglig kamp. Men det syns inte. Men jösses, vilken skillnad det blivit när jag bitvis fått ta till kryckor. Då blev det heeelt annorlunda. Nä, twi. Men vi är många som vet & jag tror att vi blir ständigt fler. Kram!

  • Helt sjukt att folk inte kan acceptera något som inte syns. Eller utbrändhet syns ju på magnetröntgen men man kan ju inte gå och visa röntgenplåtar för folk för att de ska fatta. Sanslöst!
   Och som du säger så behövs det positiv energi och inte tvärtom. Så nu slutar jag att vara arg och fortsäter med mitt glada positiva jag!! 😀
   Kram på dig!

 7. Hur många gånger har jag inte fått höra: Men halvtid skulle du väl kunna jobba? Eller 25 % iaf?. Om jag orkade det så skulle jag ju självklart jobba!! Va f-n tror folk? Jag har en massa olika värkproblem, whiplash, fibromyalgi, diskbråck mm mm. Som Pia skriver så fattar folk när man måste ta till kryckor eller andra hjälpmedel. Man blir faktiskt inte bättre av att folk tycker att man ser pigg & frisk ut, snarare tvärtom 🙁 Pga all värk i kombination att jag körde slut på mej själv så har jag ju även drabbats av ångest, å det har folk ännu svårare att fatta än att man har värk. Jag upplever att det är så iaf.
  Men så länge vi själva vet hur det ligger till så går vi med våra huvuden högt & lyssnar inte & tar inte åt oss av skitprat, eller hur allihopa?? Stor kram <3

  • SANT!!! Tack för smartaste meningen idag! 🙂 Och jag brukar faktiskt inte ta åt mig, men idag blev det lite mer konkret och då kändes det bara så orättvist. Men tack snälla du!!!
   Kramar i mängder

 8. Kära Bondmora….tack för ett av dina absolut BÄSTA inlägg! Sköt om dig, ta dagarna som de kommer och låt ingen sätta sig på dig. Jag håller alla mina tummar och tår att du en dag vaknar upp och känner dig så där LAGOM FRISK…det där underbara mellanläget när det finns harmoni i kropp & själ i vardagen, när man kan tuta på och köra för fullt för att sedan stanna upp i tid och återhämta sig. Lagom är bäst…och du kommer dit! Låt bara kroppen få den tid den behöver för återhämtning…gissar att den inte fick så mycket av den varan under åren med hästarna. Kram på dig!

  • Och tack för dagens bästa svar <3 Du har så rätt och det är så jag tänker varje dag, men så ibland så händer det något som får en att bli förbannad, ledsen eller uppgiven. Så TACK för dina kloka ord underbara du!!
   Kram

 9. Hej hej
  Jag förstår dig verkligen. har själv sjukdom som ”inte syns” därför finns den inte enligt många. Eller ja dom ser mig som helt frisk. Vilken som kan vara jobbigt ibland.

 10. Jag vet hur det är. Pappa gick igenom samma sak när jag var lite. Det var att ta dig i kragen och graska upp dig. Det var/är som om det inte syns så finns det inte. Jag tyckte att man kunde ”sätta ett plåster på hälen (skälen)” fast det går ju inte. Men skit i de j**larna som påstår att det bara är att ta sig i kragen! Varje gång vi pratar om dig är det att du är en knasboll men att du är en affärskvinna som igentligen inte ska finnas. Du skulle kunna sälja en dö katt om det är så för att du är så duktig på detta med ”affärer”. Så fokusera på det positiva folk säger. Fortsätt trampa framåt i DIN egen takt så kommer du fixa det! Pappa fixade det! Det gör du med!
  Massor av kramar.
  Victor och såklart hela Lindomegänget

  • Tack underbara du!!!! Du är väldigt klok för din ålder 😉
   Kramar tillbaka till er allihop!!

 11. Jag vet precis vad du vill säga……..är i samma situation själv. För fan ge mig ett case som jag ska knäcka, ett miljonavtal att signera….men vänta lite tills jag orkar…..

  Just nu är jag bara halv, den ena halvan vill nå höjder och den andra säger: Lägg dig ner kvinna du är inte frisk.
  Men alla ser min som frisk och även jag som glömmer av mig då och då…

  Jag blir som en pissmyra när jag inte blir förstådd……det är jag idag.

  KRAM KRAM

  • Då förstår vi varandra precis… Frustrationen som kommer när man vill men inte kan.
   Kramar i massor!!

 12. Hej Bondmoran. Har aldrig ramlat in här hos dig, men hittade dig hos Mona.
  Kära du. Har en dold sjukdom i min familj med. Jag har dock inte den, men mamma och alla hennes syskon, EDS heter den. Sen syns inte. Så nog är dom lata hela bunten. Jobbar inte alls. Sjukskriver sig till höger o vänster. Fafan va dom är slöa alltså.
  GUUUU va arg jag blir. Om människor någon gång stannade upp och tänkte: Kan det ligganåt annat bakom, sån jag inte vet eller inte ser, nån historia i den personens liv som gör att den är såhär??? Men nej.Inte alls. Tala vitt o brett om lathet o ryck upp dig. Fy så arg jag blir.
  Om man ibland får bara vara sjuk, så kan man komma må lite bättre, förstår du hur jag menar =)? Så var sjuk du. Och må inte dåligt för det. Nån kan väl komma o byta med dig?? (Jag vet inte ens vad du är för sjuk, för så långt har jag inte hunnit läsa i din blogg =) ). Kram kram kram!!!!!

  • TACK SNÄLLA SÖTA DU!!!! Jag vet inte vad EDS är men ska in och googla nu. Du har så rätt i det du skriver. Det är helt sjukt hur folk kan bete sig.
   (jag har utmattningssyndrom, fick det för 3 år sedan efter att ha kört i full fart sedan jag var 19…)

   Kramar i mängder och välkommen hit!!

 13. Lusläste just din blogg och reagerade på den biten med cellgifter! Gjorde själv ett inlägg i min blogg igår om att även att man hade cancer och tappat håret pga cellgifter är det ingen som atr en på allvar just för att man inte ser sjuk ut! För när man är så sjuk vill man inget annat än att se frisk ut, så vad man är för sjuk är det nog ingen som tar en på allvar…;)

  • Precis, folk är så snabba med att tycka och döma och helst trycka ner. Tänk om de kunde tänka andra hållet istället 🙂 Vad mycket glädje och pepping de skulle skänka istället!!! 🙂 kram på dig

 14. Pingback: Nobelpriset till Bondmoran! | Bondmorans Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *