Vi säljer ungarna till Zoo :-D

I går eftermiddag var vi på Zoo. Jag försökte övertala dem att behålla Babbelpellen men de hade redan nog med teaterapor sa de så jag fick ta med mig honom därifrån igen.

Men nu kommer ni bli bildbombade, bara så ni vet!!! Jag och Babblis älskar ju djur i alla de former så det här var verkligen ett underbart ställe för oss. Vi var på Ree Park och vi ville absolut inte åka därifrån när vi var klara. Vi försökte febrilt gömma oss när vi skulle åka därifrån men det gick inte (okej okej, vi gick lite vilse och kom 20 minuter för sent till samlingen…).

Vi fick först åka på en jeepsafari och det var verkligen superkul! Några satt inne i kupén:

Medan vi valde att sitta på flaket:

Det var såååå mycket fina djur och jag kunde inte sluta fota så här kommer fösta bildbomen:

Giraffer är ju sjukt konstiga djur, det vet ju alla. Men visste ni att de kan leka ”gömma huvudet”? Det hade jag ingen aning om…

Dessutom var det en av dem som var väääldigt närgången när Loppan skulle fota. Jag skulle vilja se hur Loppans bild blev…

När safarituren var över så fick vi gå på egen hand och utforska parken och det var sjukt kul! Parken är väldigt praktiskt uppbyggd för en sån som jag… Det finns stigar, gångar och broar att följa hela tiden och även på de ställen där djuren är inhägnade så känner man sig nära dem och det känns inte som det brukar på zoo. På många ställen går man inne bland djuren.

De djur som var inhägnade var tex lejonen. Och jag får väl erkänna då att jag var lite tacksam över det. Fast bara lite…

Vad jag INTE förväntade mig att finna på Ree Park var min pappa!!!! Varför har du inte berättat att du skulle till Danmark?

Här kommer en till bildbomb på lite andra söta djur vi hittade och ville ta med oss hem. Tyvärr fick vi inte det trots att vi bönade och bad och hotade med att lämna kvar Manolis där för alltid. (eller jag gjorde, förlåt Loppan men Manolis hade säkert fått det bra där).

Med lite blått i luggen hade den här sett ut nästan som jag:

Lemurerna var så sjukt söta så här kommer ett helt gäng bilder bara på dem:

Jag berättade för den ena lemuren att den antagligen var mycket smartare än både Babbelpellen och Manolis tillsammans så den passade på att visa för ungarna att den förstod precis!

Vi hittade några slags getter som var helt sjukt söta! Dessutom hade den ena av dem ett helt enormt LÅNGT juver! DET hade varit något att komma hem till mjölkmaskinerna med:

Vi hittade en åsna också! (JA, åsnan är den till vänster…)

Vargungarna var helt bedårande!!

Det fanns papegojor också. Jag minns inte om det är den översta eller nedersta bilden som är på papegojorna men de lät likadant i alla fall…

Och lite mindre gojor:

Coolaste öronen idag var helt klart den här:

Vi försökte febrilt att få grabbarna trötta genom att låta dem springa upp och ner för en backe i bokskogen men efter en stund så avslöjade de oss och förstod att vi bara ville att de skulle somna tidigt i kväll så då slutade de. Skit också!

Efter en helt underbar dag på Ree Park så var det dags att åka hem till hotellet en snabbis. De flesta passade på att fräscha till sig och byta kläder.

Jag, Loppan och ungarna fick istället byta rum eftersom vår toalett inte fungerade… Nya rummet såg likadant ut så det spelade kvitta. Baksidan något tråkigare men helt okej för ungarna att rusa ut och roa sig på!

Självklart var vi sist ut till bussen även denna gång men iväg kom vi och åkte ner till hamnen och käkade middag på en supermysig resturang som hette Skakkes Holm. Det var buffe och det är ju det bästa som finns. Jag hade inga problem att välja vad jag ville ha:

Babbelpellen tog bara räkor, kräftor och ett ägg… Men nöjd och belåten for han och Manolis ut och lekte så fort de svalt sista tuggan.

Jag och Loppan satt och drömde om att få spendera en vecka här. Själva. Utan barn. I varsin sådan här:

Där kunde vi sitta på varsin balkong och vinka lite åt varandra medan vi bloggade och tittade på utsikten. Yeah… dream on baby…

Nu är det sen kväll och vi laddar för en ny underbar dag i morgon. (läs idag)

 

 

16 svar på ”Vi säljer ungarna till Zoo :-D

 1. Men om du och loppan åker själva kallas det väl för husmors semester?? Och det är väl lag på att makar och dylika tingesta ska betala dessa? Eller är det jag som har missuppfattat igen? Hmmm

 2. Ja, ni behöver åka tillbaka för Leoparderna kommer den 23 juni. Sen kanske du har missat något kryp du kunde smuggla hem!!!
  Försökte du provmjölka geten?
  🙂

  • Det finns tyvärr ingen tid över för honom att blogga, vi har späckat schema!!! Han har absolut inte slutat, men han får blogga om resan när han kommer hem.

 3. Ååh !
  Det är lite som att ha semester bara genom att du delar med dig =) Det där Djurs somerland verkar ju helballt. Och inte alltför långt bort heller. Får ta en funderare och planera nästa års semester redan nu kanske… Årets är redan planerad, typ.

  • Jag hade gärna åkt dit en gång till, jättekul verkligen och stort med härliga grönområden för fikapaus eller bara en liten vilostund. Kul att du gillar inläggen, jag har varit lite orolig att de blivit för långa men det är så mycket man vill berätta!! Kram

 4. Åh, vilka härliga bilder!! Inte ALLS avundsjuk på er resa! 😉
  Ja, den där laman med lite blått i luggen, haha. Det är ju en kopia av dig! 😉

  Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.